1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前 bb 好痴我 咩都要媽咪幫佢
依家開始突然冇咁依懶我了 ,沖涼要姐姐幫佢沖 ,有時陪玩都要姐姐陪 有時又話去嫲嫲屋企訓 ,正常我係感覺放鬆左 ,但突然發現自己有種失落既感覺 覺得bb. 唔再只得我
有咁既諗法正常嗎 ?點先可以令自己放鬆點

子爵府

回覆樓主:

唔係ge,你應該開心佢長大啦,唔痴你唔代表唔需要你。2歲半差不多要返學,到時喺學校獨立d唔好咩?

侯爵府

pinkladycat 發表於 18-7-16 00:25
依家開始突然冇咁依懶我了 ,沖涼要姐姐幫佢沖 ,有時陪玩都要姐姐陪 有 ...

你就好,我女都係2歲半,越大越痴身,佢唔多理工人,而家返半日n我至有返些少私人時間

大宅

pigpiglamlam 發表於 18-7-16 00:41
唔係ge,你應該開心佢長大啦,唔痴你唔代表唔需要你。2歲半差不多要返學,到時喺學校獨立d唔好咩?
...

係呀 今年番學 我自己都係咁諗
依家好似變左媽媽 (我)要再適應過
我都覺得好搞笑 但無可否認真係有失落感

大宅

ninachu 發表於 18-7-16 00:48
你就好,我女都係2歲半,越大越痴身,佢唔多理工人,而家返半日n我至有返些少私人時間
...

嗯 太痴身又真係好辛苦 經歷過
可能冇啦啦咁既轉變 我未接受到
因為我真係全副心機對住佢湊佢 ,佢突然咁樣 我覺得我以經唔係bb心目中既唯一了

大宅

2018復活節勳章

親子關係係一世㗎。如何keep好呢段關係比其他野更重要啊。
唔好唔開心。

佢無咁依賴係好事,我都唔想見到佢返學爆喊。哈哈

大宅

mikis 發表於 18-7-16 11:35
親子關係係一世㗎。如何keep好呢段關係比其他野更重要啊。
唔好唔開心。

你講得岩 親子關係 係一世 thx

大宅

依家開始突然冇咁依懶我了 ,沖涼要姐姐幫佢沖 ,有時陪玩都要姐姐陪 有 ...

我bb(兩歲)都好痴我。試過有一次佢要同叔叔玩唔理我,我就突然覺得自己變左個閒人咁,有啲失落⋯
但我又好期待bb唔再痴自己,我可以多啲時間去shopping faceal 做運動(emoji)返自己未生之前個樣啊!好矛盾

大宅

xtinalo 發表於 18-7-16 18:08
我bb(兩歲)都好痴我。試過有一次佢要同叔叔玩唔理我,我就突然覺得自己變左個閒人咁,有啲失落⋯
但我又 ...

係呀

大宅

有失落感好正常喎

我有時諗第時佢返咗學, 開始有自己既世界, 都會無咁依賴自己, 諗諗下都會眼濕濕

珍珠宮

回覆樓主

明白,一有時間就多D陪佢,多D陪伴,佢就會痴你多D

伯爵府

我女越大越痴我,好累

水晶宮

hamsterma 發表於 18-7-17 22:35
我女越大越痴我,好累

我都係,成日要攬住抱住,去廁所都唔比。

大宅

queencorn 發表於 18-7-17 17:56
有失落感好正常喎

我有時諗第時佢返咗學, 開始有自己既世界, 都會無咁依賴自己, 諗諗下都會眼濕濕:bashful ...

原來你都係咁。。。我以為自己諗埋左一邊

大宅

GCHK 發表於 18-7-17 18:19
明白,一有時間就多D陪佢,多D陪伴,佢就會痴你多D

我係FTM 以經係每日陪佢

大宅

hamsterma 發表於 18-7-17 22:35
我女越大越痴我,好累

係咪冇其他人會同佢玩 照顧佢 所以會咁?

大宅

Nbs 發表於 18-7-17 22:56
我都係,成日要攬住抱住,去廁所都唔比。

我個女半歲到1歲幾就係咁
去個廁所都喊 入廚房要跟住 ,但到依家2歲幾就開始唔同晒了

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

我BB都2.5歲近日有時佢唔高興會話“bye bye mama” 我問係米唔要mama la 佢話“唔要啦”或者陪佢訓佢唔肯訓佢會推開我。我勁傷心

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

BB細個,邊個照顧多D就依賴邊個,到大D,就自然會依賴返至親親人。

首頁

尾頁

跳至