影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

PandaRabbitttt 發表於 18-7-26 11:29
同意

而家個結局都唔知想點?

車禍不知所謂最後扣曬分,開頭真係好好睇

男爵府

rose-mag 發表於 18-7-25 23:12
我剛開咗因為遇見你,頭四集兩個童星都做得好好,做鄧倫細個果個同鄧倫幾似樣,暫時係女主把聲太嘈同動靜 ...

.

子爵府

yukocyc620 發表於 18-8-3 16:34
分開重遇嗰幾集幾好睇不過結局好爛

結局都唔知係咪死左!我覺得鄧倫同媽媽果度喊到我死!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yukocyc620 發表於 18-8-3 16:41
因為遇見你,我睇到27集,劇情狗血爆,又係飛住睇男女主,口甜舌滑嘅鄧倫又幾搞笑
...

因為遇見你我睇晒啦,後面孫怡去咗鎮湖留長頭髮靚好多,但佢實在太瘦,對脚個型又醜,成日都著短褲好核突,佢同鄧倫好搞笑又好甜,做佢地個養女果個童星幾可愛,中間我係飛咗好多齋睇孫怡同鄧倫有份出場果d, 有家姐出場果d實在太難睇,劇情真係唔多合理,有網友批評呢套劇,全部人都智障,除咗張雨欣,佢可以一手策劃呃晒所有人,咁多人冇人有金依蓓嘅相,因為俾佢收埋晒張母不知所謂,一時幫晒自己個女,一時又話要補償果果,家姐未婚產子冇人知道,話喺屋企早產個女,大陸在戶籍,無端端屋企點可能多個bb...總之編劇真係好攞命,套戲太嘈太多拗交戲。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

yukocyc620 發表於 18-8-3 16:34
分開重遇嗰幾集幾好睇不過結局好爛

我覺得心妍都好靚,好鐘意呢對!

男爵府

yukiyukipang 發表於 18-8-4 01:41
我覺得心妍都好靚,好鐘意呢對!

可惜呢pair講太少

男爵府

rose-mag 發表於 18-8-3 22:46
因為遇見你我睇晒啦,後面孫怡去咗鎮湖留長頭髮靚好多,但佢實在太瘦,對脚個型又醜,成日都著短褲好核突 ...

.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

yukocyc620 發表於 18-8-3 21:51
我睇到李雲愷和張果果一齊張雨欣好癲,張媽又係煩到爆,成日蝦果果,編劇當我地百痴純粹 ...

大伯娘同金繡掌都好睇,我好鍾意睇佢地做刺繡,D傳統刺繡衫好靚,雲愷D衫個色騎呢D,但鄧倫著得好好睇,佢著紫色黑色粉紅色都受到,所以楚喬傳果陣有網友話咁多男角色最靚唔係玥公子唔係燕洵,而係蕭策。

男爵府

rose-mag 發表於 18-8-4 14:34
大伯娘同金繡掌都好睇,我好鍾意睇佢地做刺繡,D傳統刺繡衫好靚,雲愷D衫個色騎呢D,但鄧倫著得好好睇,佢 ...

.

王國長老

yukocyc620 發表於 18-8-4 00:06
雲愷西裝吊腳褲著到佢好矮,有啲娘娘哋,立起頭髮又濕,佢造型我mama地,其實套劇係咪好耐架:waha ...

唔係好耐架,2016年拍2017年播出,應該係楚喬傳之後播嘅,一千零一夜就後一年,我都覺得D吊腳褲好破壞風景,上身真係正,下身就唔掂,仲要著鞋唔著襪,唔知邊個做美指。不過有人話過鄧倫其實唔高,佢報話有175,但對比其他男演員後,有人話佢應該冇咁高,大概170到172。

孫怡D衫同鞋又係勁醜,牛仔短褲扮青春,但佢對腳型好肉酸,又太瘦,後來認親後變番金依蓓,千金小姐應該要打扮得好D,著裙但踢對唔似咩波鞋咩冇踭鞋,我以為係拖鞋,總之D衫真係麻麻,除咗D旗袍同有刺繡果D係靚,入面D衫嘅顏色好刺眼又娘。

大宅

rose-mag 發表於 18-8-3 22:46
因為遇見你我睇晒啦,後面孫怡去咗鎮湖留長頭髮靚好多,但佢實在太瘦,對脚個型又醜,成日都著短褲好核突 ...

全部人都智障笑死我..但覺你型容得好貼切,張雨欣好似天下無敵咁,係人都有把柄係佢手..頂佢唔住!我都係為咗睇鄧倫我都頂唔到成5十幾集..仲要飛住睇

鄧倫我都係因為爸爸去哪兒開始留意佢,但我最鐘意佢同小山竹,佢又好有暖男feel,之後先再睇埋遇見你,之後我開左一千零一夜頭幾集..開頭覺得拍得幾靚,但係我真係好唔鐘意佢好配音的應覺怪怪的,搞到我唔想睇,仲要有好多集,救命

男爵府

rose-mag 發表於 18-8-4 16:22
唔係好耐架,2016年拍2017年播出,應該係楚喬傳之後播嘅,一千零一夜就後一年,我都覺得D吊腳褲好破壞風景 ...

.

王國長老

Lotsoc 發表於 18-8-15 10:12
全部人都智障笑死我..但覺你型容得好貼切,張雨欣好似天下無敵咁,係人都有把柄係佢手..頂佢唔住 ...

鄧倫我係睇佢楚喬傳先,雖然係配角,個角色又神神化化,但佢對狐狸眼真係幾夾個角色,睇埋書覺得仲似,可惜楚喬拍到大半就完咗,爛尾到俾人鬧爆。我睇一千零一夜先,中間真係飛住睇,完全skip咗男二條線,齋睇鄧倫同熱巴係ok嘅,故事結尾最敗筆。因為遇見你有一半劇情都離地,d人物性格唔知想點咁,我都係睇鄧倫咋,女主都麻麻,d吊脚褲好攞命,唔只雲愷後生著吊脚,連果果爸爸貴為教授都著吊脚褲,仲著到好耕田feel

大宅

rose-mag 發表於 18-8-15 23:04
鄧倫我係睇佢楚喬傳先,雖然係配角,個角色又神神化化,但佢對狐狸眼真係幾夾個角色,睇埋書覺得仲似,可 ...

我真係好少睇大陸劇,嘗試去接受..但有時真係接受唔到佢地太老士劇情又拖長,都係睇返韓劇簡簡單單十幾集岩我啲

王國長老

Lotsoc 發表於 18-8-15 16:41
我真係好少睇大陸劇,嘗試去接受..但有時真係接受唔到佢地太老士劇情又拖長,都係睇返韓劇簡簡單單十幾集 ...

韓劇節奏太慢我好多都頂唔住,陸劇問題係太多集數,有時剪得濃縮D唔好咁拖的話,唔係咁差,尤其是好多好演員,不過大陸劇製作考慮好多嘢,投資大要回本,點賣播映權,好反映加多幾集收番廣告費,於是好多時出現後期劇情好拖,好似一千零一夜,後面有幾集超級短,有D集數開頭又重播上一集好多片段,變相呃收視。

我反而幾懷念以前睇日劇,全部13集一輯/季,唔會拖得太長,又一季還一季睇新劇。

首頁

尾頁

跳至