懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我5月尾生完順產,因為冇屋企人幫手,又唔想請陪月激自己(聽得多地獄陪月驚驚)
所以係Facebook 同討論區 搵月子餐睇下邊間好,搵左好幾間,一間話我住得遠唔送(元朗區)一間又貴又唔係即日煮唔係新鮮,一間又唔覆’機緣巧合之下我見到有間懷月有營,所以就fb inbox ,好快就覆左我,我自問自己係煩人,客服冇嫌我煩仲耐心解答,仲肯送圍村送到門口,大家知啦圍村幾難搵都肯送,而且價錢我覺得唔太貴食足30日,(星期日同假期唔計)。所以我決定選擇懷月有營。
出院第二日就開始送餐,首先送餐你唔會諗到送餐嘅司機係有禮貌過你坐頭等及商務。冇誇張的,所以第一日接餐我就好滿意,之後再打開餐飯。有三盒幾款餸同飯有一大壺湯同一壺代茶,仲要係用膳魔師果個保溫壺,保溫到零晨仲係熱嘅,第一啖食落去,嘩原來月子餐係好好味,一心以為同醫院餐一樣冇味,所以好感動。不過當然味道唔係你出酒樓咁重味啦,味道好適中
客服仲會跟進上奶情況呀了解下坐月坐成點呀個餐點呀,總之唔會係收左錢送左餐就有得你果隻啦。感覺好窩心。
而家坐完月成個月,真心好彩自己冇揀錯懷月有營,日日有人送餐一個人坐月完全唔洗擔心食咩去調理身子,有又足夠湯水比人奶BB飲。
我想係度分享比媽媽知等大家多一個參考,比多個意見咁多位媽媽,因為揀月子餐咁多間真係心大心細。希望我嘅分享幫到其他就嚟坐月嘅媽媽啦

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

我想問你之前有冇試餐先架?

複式洋房

eeyorepigpig 發表於 18-7-16 11:36
我想問你之前有冇試餐先架?

冇架

複式洋房

Janiceding 發表於 18-7-16 08:46
我5月尾生完順產,因為冇屋企人幫手,又唔想請陪月激自己(聽得多地獄陪月驚驚)
所以係Facebook ...

我黎緊都係自己坐月,想知您呢間有約幾錢同包幾多餐?

複式洋房

我都想知大約價錢係幾多!!

複式洋房

Littlebabyfung 發表於 18-7-16 23:11
我黎緊都係自己坐月,想知您呢間有約幾錢同包幾多餐?

佢有分幾個plan架,我揀左個plan b,兩餐(不過我分到三餐食,價錢萬二蚊,唔知價錢仲有冇改動,你最好fb inbox問下

複式洋房

adakids 發表於 18-7-17 10:04
我都想知大約價錢係幾多!!

你揀果個plan萬二,因為有幾個plan揀。

複式洋房

Janiceding 發表於 18-7-17 10:56
佢有分幾個plan架,我揀左個plan b,兩餐(不過我分到三餐食,價錢萬二蚊,唔知價錢仲有冇改動,你最好fb i ...

Thanks

複式洋房

回覆樓主:

想問下plan B 的餸,多數是什麼? 會不會平均每日不同肉類如豬肉,雞肉,魚肉和牛肉?

複式洋房

kawaimanbb 發表於 18-7-20 13:59
想問下plan B 的餸,多數是什麼? 會不會平均每日不同肉類如豬肉,雞肉,魚肉和牛肉?
...

係呀每天不同的,當然有肉類菜類同瓜類架,也有魚類好平均的

複式洋房

好似幾好咁呀!不過我坐月撞正新年,唔知會唔會做我生意呢⋯

大宅

我訂過試餐, 我覺得D送好普通,
蝦仁炒旦, 蒸雞2款, 2盒青菜...但送到黎已經黃晒
係湯水幾好, 我唔覺值萬幾蚊咁貴囉, 個人意見

大宅

winniekoyle 發表於 18-8-22 10:19
我訂過試餐, 我覺得D送好普通,
蝦仁炒旦, 蒸雞2款, 2盒青菜...但送到黎已經黃晒
係湯水幾好, 我唔覺值萬幾 ...

Exactly
D 食物好普通,選擇又少...最好我訂左另一間好食好多

別墅

日本太太 發表於 18-8-22 14:38
Exactly
D 食物好普通,選擇又少...最好我訂左另一間好食好多
...

請問你訂左邊間呀?

大宅

gnidnay 發表於 18-8-22 14:45
請問你訂左邊間呀?

王x 月子餐

別墅

日本太太 發表於 18-8-22 16:07
王x 月子餐

我啱啱都訂左王x月子餐,聽到你話好食,我就放心喇

大宅

gnidnay 發表於 18-8-22 16:35

我啱啱都訂左王x月子餐,聽到你話好食,我就放心喇

有無試餐? 我覺得好岩我口味,日日有好多款式可以揀

別墅

日本太太 發表於 18-8-22 18:54

我冇試餐呀,佢地話好忙,要排到9月先安排到試餐,但我10月底就要生喇,我見佢可以自己揀菜式,覺得都幾好,所以好快就決定落訂

大宅

我剛訂了,想了解plan b 具體有咩菜式同有咩湯水,謝謝

別墅

日本太太 發表於 18-8-22 18:54

想問下你訂個間係邊間

首頁

尾頁

跳至