興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

買了十日, 勞氣十日. 以為係香港係自己位置問題
昨日去了深圳一日遊, 又係咁. 成日話我只能打緊急電話, 又上唔到網
打俾客服又講廢話
不知點算, 睇怕一定要拎返去整
有無辦法話俾人聴
叫人唔好買小米8

小米8作為手機打不出電話, 不能打電話還叫手機嗎 ?

翡翠宮

回覆樓主:

吓?唔換過部?7日包換……

子爵府

kolun 發表於 18-7-16 14:52
昨日去了深圳一日遊, 又係咁. 成日話我只能打緊急電話, 又 ...

點解唔係旺角小米之家直接購買, 今日喺旺角見到好多人買, 好多人即場試機,都見唔到你所講嘅問題

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lyh80115 發表於 18-7-16 15:36

X2

洋房

kolun 發表於 18-7-16 14:52
昨日去了深圳一日遊, 又係咁. 成日話我只能打緊急電話, 又 ...

咁都得?

子爵府

lyh80115 發表於 18-7-16 15:36

所以物流送貨係非常之麻煩,有咩事安排玩幾起碼要等一個禮拜, 我老婆 同佢家姐 每隔兩年買一部iphone 每次送過到啲機,唔係花就係有問題, 要換機又要搵返 星加坡嘅hotline佢哋先至可以幫到手。

子爵府

baby668 發表於 18-7-17 17:49
點解唔係旺角小米之家直接購買, 今日喺旺角見到好多人買, 好多人即場試機,都見唔到你所講嘅問題

...

另外我真心覺得呢部機買到三千七蚊其實吸引力不高, 兩三年前所有小米的 頂級旗艦手機 ,超唔過兩千五蚊

子爵府

回覆樓主:

我近日買了部小米8都係有問題,講唔夠1分鐘自動cut線,話網路有問題, 但根本唔關網絡事,超煩。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆 kolun 的帖子

手機設定,有冇開漫遊?

子爵府

回覆 bbq_swing 的帖子

Hi , 你有沒有回報問題 ? 你回報時報你email address.
首先我係自己恢復了原廠設定, 選擇香港地區. 之後我就發現不能打電話次數少咗. 但都仲係發生.
同埋返國內上网好慢.

我報了幾次, 結果真係有人揾我, 小米的技術人員復我email .
不過我要set 了指令, 當打不到電話時, 再把report 給他們看.
現在有一個wechat group , 有六個小米的技術人員來研究我的問題
昨日終於成功給了一個報告給他們
因我不太識, 都唔知做得啱唔啱

宜家我先係將卡1, 卡2的位置調轉試下
佢哋昨日睇咗, 叫我二張卡停咗volte 的功能再試下, 昨日下午到宜家. 暫時未發現問題
你都可以試下, 另外我係用 "3", 你呢 ?
佢哋叫我用另一個台的電話卡試, 但我無.

但係上网慢的問題, 我要再次返國內才能處理, 我都唔知自己幾時再返

子爵府

回覆 panda361 的帖子

我返國內係用中國移動的國內4G卡, 不知道是否港版機, 所以慢呢.

子爵府

回覆 baby668 的帖子

不是每次發生, 也不是每個地點發生.我就算去小米之家買, 當場試無問題, 也不是代表返屋企無問題

子爵府

我的檢測報告出咗來, 係 3台的 4G Volte网絡不稳定, 佢哋叫我同 3 反映一下, 我叫佢俾報告我, 我send 俾3 的技術人員睇.
請問你用咩台, 佢哋叫我問下你.

珍珠宮

2024年龍年勳章

kolun 發表於 18-7-25 12:03

我返國內係用中國移動的國內4G卡, 不知道是否港版機, 所以慢呢. ...

應該係全網通。

子爵府

kolun 發表於 18-7-25 12:02

Hi , 你有沒有回報問題 ? 你回報時報你email address.

我用csl,我因為買左未夠7日,拎左上小米維修站維修,佢初初話check過冇問題,想退返比我,但如果冇問題就唔會走上去啦…我堅持話check清楚先,我冇收貨,最後佢話幫我換過部新,暫時新嘅未有問題住

子爵府

你咁好彩啊. 我笨了
我宜家無用volte, 咁多日打電話無問題

子爵府

佢哋話唔關事.我要返大陸先試到, 暫時都無計劃上去.
佢哋又係叫我關了volte

子爵府

kolun 發表於 18-7-27 13:22

佢哋話唔關事.我要返大陸先試到, 暫時都無計劃上去.

下次都係唔好買冷門野

子爵府

唔好意思, 我又煩住你
請問你有呢個問題嗎 ? 因客服說香港只有我有問題, 我要揾多幾個人話俾佢哋聴

我近日來電沒有鈴聲, 普通電話, whatapps來電, wechat來電都無聲.

音樂, 錄音沒問題

屏幕錄影錄了放不出來

所有問題重啟了就可以了

子爵府

kolun 發表於 18-8-30 15:34

唔好意思, 我又煩住你

我換左新機已經冇問題啦~你有冇得換新機呀?如冇就放左佢啦…當跌錢算

首頁

尾頁

跳至