烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

我睇左好多個post的媽的都會讚賞大牌子既電磁爐,可惜我的預算冇咁多...可以幫下我嗎?
Lighting 星暉 LF-400 4000W 雙頭 電磁爐
1.法國陶瓷玻璃
2.座檯式或嵌入式
3.兒童安全鎖
4.總輸出功率 4000KW (左 L:1.5 / 右 R:2.5 )
5.時間設定 : 9小時59分鐘

Gemini 雙子星 GIC35TW 3400W
1.雙爐頭總功率 : 3400瓦(左:最高2000瓦/右:最高2000瓦)
2.10段火力控制
3.數碼顯示屏
4.德國優質陶瓷玻璃面板
5.180分鐘時間掣
6.輕觸式感應控制板

複式洋房

原帖由 唔該晒 於 09-4-1 20:52 發表
我睇左好多個post的媽的都會讚賞大牌子既電磁爐,可惜我的預算冇咁多...可以幫下我嗎?
Lighting 星暉 LF-400 4000W 雙頭 電磁爐
1.法國陶瓷玻璃
2.座檯式或嵌入式
3.兒童安全鎖
4.總輸出功率 4000KW (左 L:1.5 / ...

我用左 gemini 2年有多 lu, 以價 $ 計係 ok 囉, 都算係外貨, 又係 gilman 保養... .. 不過裝機時要留位比佢散 走d 熱氣 bor, 如果唔係佢會自動 off 機

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都想買星輝
但唔知好唔好

別墅

我都唔知好唔好用,我呢兩日去電器鋪睇,佢地推銷星輝,因散熱功能好喎,我只好試下...希望冇揀錯啦!

[笑料一則:睇電器期間經我姨同我媽兩人"雙劍合璧",由原來$8xxx成功講價為$60xx,理由係(大家都係客家人,唔好呃我!)]
有電磁爐,媒氣熱水爐,抽油煙機,電飯煲,抽氣扇.

複式洋房

老友! 我勸你最好不要考慮牌子!!!! 星暉!
我在新蒲剛的舖頭買, 果度間野, 出左名做機坊生意, 超平!!
我自己親身經歷!!!!!.....................

當時......我搬屋花費幾大, so 咩電器都要格到最抵!!!!
所以誤打誤撞, 買左隻星暉兩頭電磁爐!!!(大昌行保用一年!!!)
(我買的最大原因係為左......平!! 同埋佢的面板是一件過!!!容易清潔!!!)
我依家用左一年了!!! 足足叫師父黎整左三次!!!

1.) 用左第二,三個月輕觸式按鈕有問題, 佢唔肯同我換, 佢話用廁紙抹抹佢就得架啦!!!! 佢話無問題!!! (之前我唔得係因為我煲湯, d 湯油在輕觸式的按鈕上面, 突然間關唔到機!!!!) 佢整機的時候, 我抹到乾乾靜靜比佢整, 佢梗係話無問題啦!!!

2.) 問題仍然存在, 我又等多兩個月都係咁!!! 成日關唔到機, 又叫人黎整, 今次連試都唔駛試, 即刻幫我換部新機過黎, 去到喱個時間, 梗係開心又興奮啦!!!!

3.) 又過了幾個月, 細頭爐開機的時候好嘈! 後來師父整完話比我知, 佢話(風扇位有位螺絲鬆左)!!!
跟住我問佢, 點解兩個爐頭一齊開, 開到一個鐘左右, 佢就停既呢? 佢就話我知, 因為爐頭過熱, 要開下面的拉櫃散熱, 咁 ok! 我明白啦!!!)

.........依家我已經一年了, 已經過了保用期..
其實問題仍然係無解決過!!!!!! 我用細頭/大頭爐煲湯, 開左下面個左右櫃黎做, 佢仍然無端端突然間停機, 其實平野真係無好, 我當時買係好似係 $27XX, 早知買 $4xxx果幾款 panasonic, rasonic. 果 d 仲穩震!!!!!

依家唯一只得一個選擇.............唔煲湯

原帖由 crystalpui 於 09-4-5 17:11 發表
我都想買星輝
但唔知好唔好

複式洋房

我嘅意見係
唔好貪平, 話晒煮食爐幾乎日日用, 要用上起碼幾年(唔壞的話), 甚至十年。
要一(爐)永逸, 買個好少少都係貴一二千, 如果貪平, 用兩三年壞左要買過個咪得不償失。
我而家用緊panasonic 都有一年, 完全冇問題, 個爐完全唔熱, 根本就唔使擔心散熱問題, 十分滿意。

別墅

原帖由 amandapbk 於 09-4-2 15:00 發表

我用左 gemini 2年有多 lu, 以價 $ 計係 ok 囉, 都算係外貨, 又係 gilman 保養... .. 不過裝機時要留位比佢散 走d 熱氣 bor, 如果唔係佢會自動 off 機

咁O岩我都係用gemini , 已有3年半了
我都係見佢 GILMAN 保養先放心買
用后又覺佢真係抵用 同埋好好用

大宅

千萬不要貪平, 我大伯就是貪平買雙子星, 因為過熱問題, 一年壞一個頭, 兩年部機就報銷, 真的是一分錢一分貨, 我部pansonica 在豐鐸買,可以造24個月免息分期, 一個月都是2XX, 就合符經濟.

原帖由 唔該晒 於 09-4-1 20:52 發表
1.法國陶瓷玻璃
2.座檯式或嵌入式
3.兒童安全鎖
4.總輸出功率 4000KW (左 L:1.5 / ...

複式洋房

多謝你的分享, 你個爐約價錢多少????
在那邊有得售賣???

原帖由 kccl 於 09-4-15 11:24 發表
我嘅意見係
唔好貪平, 話晒煮食爐幾乎日日用, 要用上起碼幾年(唔壞的話), 甚至十年。
要一(爐)永逸, 買個好少少都係貴一二千, 如果貪平, 用兩三年壞左要買過個咪得不償失。
我而家用緊panasonic 都有一年, 完全冇問 ...

【我有‧我型】http://goo.gl/Xnplm

複式洋房

原帖由 oceanbtbt 於 09-4-16 00:56 發表
多謝你的分享, 你個爐約價錢多少????
在那邊有得售賣???

我個係2600w, 舊年買時4千頭, 而家好似要4千中, 各大電器連鎖店 同 百貨公司都有得賣

首頁

尾頁

跳至