自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我覺得悶

伯爵府

wuwucancan 發表於 18-7-16 22:17
我覺得播皇上好悶

皇上個tone係眼訓到趕客,鐘意煎pan都頂唔順

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

真係覺得呢套劇完全唔好睇...敗在劇本夾硬刻意故弄玄虛...!!!
扮晒勁咁...好有張力咁...劇情沉悶廢話多,超勁悶!!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主

呢套有點悶

珍珠宮

pinky-peach 發表於 18-7-16 22:33
皇上個tone係眼訓到趕客,鐘意煎pan都頂唔順

係…睇到訓著

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

咁奇怪,。我覺得天命好好睇, 節奏好快, 劇情好緊張, 晚晚都追住睇

男爵府

回覆樓主

有唐詩詠⋯⋯唔睇

緣份的天空    發表於 18-7-17 11:54

翡翠宮

回覆樓主:

最唔鐘意睇煎pan

selinako^^    發表於 18-7-17 10:24

珍珠宮

fatchu@home 發表於 18-7-16 22:53
最唔鐘意睇煎pan

煎pan勁難頂!

水晶宮

fatchu@home 發表於 18-7-16 22:53
最唔鐘意睇煎pan

哈,迷信的煎餅會唔會覺得單文由唔旺佢呢?拍拖撞記者車惹官非,又被業主追數,是非多人氣跌收視差。

子爵府

回覆樓主

天命在豆瓣、微博、連登、香討口碑也超好,大部份評論都係比另一套宮劇好太多,劇本、演員也到位。但大台比一個咁奇怪檔期天命播放,先至係呢套劇低收視主要原因。

水晶宮

yaumuimui 發表於 18-7-16 23:03
天命在豆瓣、微博、連登、香討口碑也超好,大部份評論都係比另一套宮劇好太多,劇本、演員也到位。但大台比 ...

我知呀,我睇咗幾集都覺得有點悶,我應該係唔識睇劇果類c9 其實深宮係好多缺點,背景,押韻,黃心穎都敗筆,故事唔太複雜,但我算係有追睇。

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

對各演員冇興趣

侯爵府

回覆樓主:

天命各演員都做得唔錯,但好唔鍾意改到和珅好人咁,皇上就為上位弒父,為咗主角光環美化貪官。

子爵府

she007 發表於 18-7-16 23:07
我知呀,我睇咗幾集都覺得有點悶,我應該係唔識睇劇果類c9 其實深宮係好多缺點,背景,押韻,黃心穎都 ...

咸魚青菜各有所愛,我兩套都有看,但反而天命播出後我冇心機追深宮計。天命情節、劇情、節奏都好正,但要留心坐定定先會睇得明,心宮我有幾集冇睇又有睇到瞓著左,但我可以估到曬劇情點發展。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我有追, 都OK, 但唔太鍾意佢每集都勁多舊片段穿插, 有D混亂
其實有D唔明, 皇上咁憎和珅, 成日想殺佢全家咁款
但佢個仔豐紳殷德又咁忠心, 成日幫皇上搵和珅黑材料, 豐完全唔擔心皇上抄佢家架?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

she007 發表於 18-7-16 23:03
哈,迷信的煎餅會唔會覺得單文由唔旺佢呢?拍拖撞記者車惹官非,又被業主追數,是非多人氣跌收視差。
...

你講得好啱呀. 拍拖撞車, 同盟已無人氣 唔多收得. 天命仲收視奇低, 煎pan無新戲開. 單文柔真不利是

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

小肥兔 發表於 18-7-16 22:41
咁奇怪,。我覺得天命好好睇, 節奏好快, 劇情好緊張, 晚晚都追住睇

me too呀

男爵府

回覆樓主

唔想睇唐姨

子爵府

回覆樓主:

天命無乜吸引力,睇咗15 min 都無吸引我家任何成員想睇,所以熄机。個景成日都好黑,兩三位男主角又唔靚仔,兩三位女主角又青春不再。。。宮深計 雖然個皇宮無人,但個兩三位男女主角都吸引d。。

首頁

尾頁

跳至