婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

.

公爵府

ceci.w 發表於 18-7-17 00:14
99係個貪錢既人,每月都因為錢借d意發脾氣,除左大叫大喊,深夜大聲bang門,話我搶左佢個仔,又話因爲我洗 ...

我認為你99有今天.....你有份縱出來的,首先你既然從未收取C6家用,為什麼不大大聲理直氣壯的告訴99 ? 當99要求你交家用時,你也應該立馬要求C6向你爸媽付出同樣的家用(因為bb是跟他姓,白吃白住外家不合理)我相信C6也肯定有交家用俾99(而且99住的房子也是由C6供2/3)為什麼你還要再交一份家用於99 ?(99同時收你們夫婦2份家用?)咁你娘家是否也應該收取你們夫婦各自一份(即2份)家用?你自己開錯左頭.....今天也是自己受返哂!

男爵府

99係個貪錢既人,每月都因為錢借d意發脾氣,除左大叫大喊,深夜大聲bang門,話我搶左佢個仔,又話因爲我洗 ...

係我就毛都唔會比條奶奶,要家用問番佢個仔令!

伯爵府

係我就唔俾家用佢,叫佢有乜嘢拉你c6講

公爵府

回覆樓主:

你的貼己經出左超過22小時啦?但至此才只有區區3個人對你有反應....為什麽?平日這裡很熱鬧的,一有新貼出,眾jm都爭住發表意見,為什麼你的貼子無人理? 因為大家都認為你是自作自受,不要說99對你不好,事實上你自己對自己都不好,還能叫誰對你好 ?

男爵府

我的育兒心得勳章

美之選468 發表於 18-7-17 23:09
你的貼己經出左超過22小時啦?但至此才只有區區3個人對你有反應....為什麽?平日這裡很熱鬧的,一有新貼出, ...

咁又唔好咁話樓主,婆媳呢到近來係靜左好多,未必關個post嘅內容事嘅。

不過睇咁多post,我係覺得要個老公要同男家任何人一齊夾錢供樓嘅係最難搞。以而家租金同樓價來講,夾份供樓等於無可能一家一主,呢樣係引申最大問題嘅。除非個jm同c6經濟好有實力啦,不過有實力又可能用錢解決左好多問題,唔洗上來呻。

公爵府

hhz 發表於 18-7-18 07:34

咁又唔好咁話樓主,婆媳呢到近來係靜左好多,未必關個post嘅內 ...

我是替她不值,一個女人在不收老公家用之外還要倒返轉頭付家用俾99.....都要俾99吵罵搶左99的兒子,還說用哂老公的錢 ? 這種情況樓主都可以忍受而不作聲,不反抗?......我也不知說什麼好啦? 唯有說"一個願打,一個願捱"

男爵府

我的育兒心得勳章

美之選468 發表於 18-7-18 08:22
我是替她不值,一個女人在不收老公家用之外還要倒返轉頭付家用俾99.....都要俾99吵罵搶左99的兒子,還說用 ...

大宅

佢貪錢咪由佢囉~你自己又要比錢佢洗..唔帶BB返去咪唔帶囉怕咩?
佢咁乞人憎你都要忍..你仲想我地講咩?

大宅

回覆 ceci.w 的帖子

你奶奶知唔知份家用你有份俾先?
你唔好意思話你老公無俾家用, 都叫老公同奶奶私下講
叫佢唔好開口埋口話你洗老公錢
唔知頭唔知路, 仲係度咁多野講

其實你老公唔俾家用你, 你做咩要俾家用奶奶呢?
我會當原本我應該有既家用係老公幫自己俾奶奶lor, 當打過和
依家你做左雙份喇~

子爵府

好心你就唔好返啦,仲要豆零都唔好氏。

男爵府

開心吸收勳章

你個99真系極品.
但作為一家人,又唔可以唔要哩個極品99哦.
我都系軟柿任我99捏果只.但我會盡量避開拒.盡量唔同拒講野.屏蔽拒.
一世人好短的.自己要開心就真...
放松D....人生系美 好的.唔好因為個甘樣既人唔開心
加油!!!!!

男爵府

美之選468 發表於 18-7-17 23:09
你的貼己經出左超過22小時啦?但至此才只有區區3個人對你有反應....為什麽?平日這裡很熱鬧的,一有新貼出, ...
唔回係因為睇到後面原來個b有娘家湊。有娘家靠, 係好多jm眼中已經好幸福了。

公爵府

Solarflare 發表於 18-7-18 19:21
唔回係因為睇到後面原來個b有娘家湊。有娘家靠, 係好多jm眼中已經好幸福了。

...

就因為由娘家凑先至感覺男家奇杷? 男家的孑 孫交俾女家湊但就無付女家雙份家用? 反而毫無供獻的99就收取雙份家用? 最奇的是 樓主明知99貪錢但就願意俾錢佢繼續貪wo ? 你願意就咪呻啦 ?

別墅

美之選468 發表於 18-7-18 19:50
就因為由娘家凑先至感覺男家奇杷? 男家的孑 孫交俾女家湊但就無付女家雙份家用? 反而毫無供獻的99就收取雙 ...

首先,我同C6比我媽既家用係比99既雙倍以上。我之所以繼續比錢99係比面62,因我62好好,佢好到比錢我,叫我扮係自己比錢99,陰毒d講句,如果我62死左,我唔洗理62感受,一定唔會比錢99,因我62一直想維持家庭和睦,想屋企每個人都開開心心。

所以你唔洗咁激動,唔好以偏概全,一概而論。

公爵府

ceci.w 發表於 18-7-18 20:23

首先,我同C6比我媽既家用係比99既雙倍以上。我之所以繼續比 ...

既然錢是62所出,甘你又呻什麼? 誤導觀眾!

別墅

美之選468 發表於 18-7-18 21:40
既然錢是62所出,甘你又呻什麼? 誤導觀眾!

你中文程度真係好差!我一開始講左我比家用99,而你一輪咀咁話我呢樣果樣,我先解釋我係因為比面62所以先比家用99,而我比面62既原因,係因為佢好到曾經比錢我,叫我扮比家用99,你明白未?唔明既話你讀多幾年書先再係度串人,否則收聲!我亦唔會再回應好似你呢d咁低質素既人的留言,你慢慢自Hi吧

大宅

ceci.w 發表於 18-7-18 22:35

你中文程度真係好差!我一開始講左我比家用99,而你一輪咀咁 ...

公爵府

ceci.w 發表於 18-7-18 22:35

你中文程度真係好差!我一開始講左我比家用99,而你一輪咀咁 ...

怪不得無人搭理你 ? 看來群眾的眼睛是雪亮的呀!

別墅

美之選468 發表於 18-7-18 23:53
怪不得無人搭理你 ? 看來群眾的眼睛是雪亮的呀!

係呀,無人應我,因為觀眾的眼睛都是雪亮,唯獨你是盲的,因為只有你一人應我

首頁

尾頁

跳至