想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我老公個邊所有結左婚嘅兄弟姊妹、表兄弟姊妹都有左,就剩返我地仲未有,一方面我地要好努力去恭喜人,另一方面我真係好氣餒,人地高齡又得,食煙飲酒又得,肥到200磅都得,就係我唔得

大宅

CS008 發表於 18-7-17 12:13
我老公個邊所有結左婚嘅兄弟姊妹、表兄弟姊妹都有左,就剩返我地仲未有,一方面我地要好努力去恭喜人,另一 ...

好明白,加油丫

大宅

回覆樓主

我好明白,我個心直情唔甘心,好嬲添,根本唔想恭喜人。

大宅

我好明白你心情,我妹妹遲我結婚,一結就有左,初初仲話要落左去,我份人好敏感,好努力控制自己唔好亂諗,但屋企現在圍繞住就係歡迎BB的氣氛,我冇同屋企人講自己ge情況,得自己死忍。希望你負一陣好了,之後再努力!加油!!

大宅

beargwai 發表於 18-7-17 16:04
我好明白你心情,我妹妹遲我結婚,一結就有左,初初仲話要落左去,我份人好敏感,好努力控制自己唔好亂諗, ...

jm你情緒好叻,你要加油呀,我老公個妹成日都同男友出街過夜,我成日驚佢會突然有左快過我,到時我肯定會崩潰。

大宅

回覆樓主

同意,身邊d朋友一個又一個有左,睇電視d明星又係!最近睇到宋(emoji)年,由佢未有,我就開始努力造人,到佢宣布有左,到宜家7個幾月見晒肚,我都仲未有聲氣,真係有d失落!
宜家到李亞男,希望唔會到佢生埋我都仲等緊緣份到啦!

大宅

加油,祝福你。我都好明你心情,身邊啲人幾唔健康都生到兩件,仲話我太緊張。。我中醫調理左同食supplement 都兩年幾,蒸腳蒸身暖宮咩Treatment 都做晒仲keep 住做運動。。個個都話好易仲話我駛咩咁緊張。。

別墅

babykimmykimmy 發表於 18-7-17 16:54
同意,身邊d朋友一個又一個有左,睇電視d明星又係!最近睇到宋(emoji)年,由佢未有,我就開始努力造人,到 ...

同你感受一模一樣

大宅

回覆樓主

有時見到其他jm的post,好明顯驗孕中左都要post上黎問係咪中左,真係

不喜物插

Viviluby    發表於 18-7-19 19:22

複式洋房

babykimmykimmy 發表於 18-7-17 16:54
同意,身邊d朋友一個又一個有左,睇電視d明星又係!最近睇到宋(emoji)年,由佢未有,我就開始努力造人,到 ...

我都係咁話,唔想喺電視見到啲明星,呢個有喜嗰個有喜,仲話睇“BB來了”, 唉…我都想。
遲過我結婚的朋友已經生埋,兩歲了,有啲生埋第二胎,點解我就…

大宅

CS008 發表於 18-7-17 12:13
我老公個邊所有結左婚嘅兄弟姊妹、表兄弟姊妹都有左,就剩返我地仲未有,一方面我地要好努力去恭喜人,另一 ...

我都好明白呀!之前都會諗點解其他人唔做運動,又煙又酒又夜瞓,都可以咁易,我地兩公婆又唔煙又唔酒,又早瞓,我老公仲係唔運動唔得嗰隻,我都跑吓步行吓山,努力咗3年都食緊白果。 有時個心都好傷心。

大宅

beargwai 發表於 18-7-17 16:04
我好明白你心情,我妹妹遲我結婚,一結就有左,初初仲話要落左去,我份人好敏感,好努力控制自己唔好亂諗, ...

最慘係啲屋企人唔知自己咩事,個個都問點解我地唔生,大佬,我夠想生啦

大宅

啲報紙仲大大隻字寫住等足3年,唉,我係佢一倍時間喇

大宅

Rascalbaby 發表於 18-7-17 17:27
加油,祝福你。我都好明你心情,身邊啲人幾唔健康都生到兩件,仲話我太緊張。。我中醫調理左同食supplement ...

係,我識個啲朋友親戚,個個都話係試兩三個月就中,我結左婚6年喇,真係唔知呢個緣份幾時到

大宅

christycsm 發表於 18-7-17 21:47
我都好明白呀!之前都會諗點解其他人唔做運動,又煙又酒又夜瞓,都可以咁易,我地兩公婆又唔煙又唔酒,又 ...

我同我老公唔煙唔酒唔夜訓,晚晚煮飯食,食得清淡有營養,為人孝順,唔做唔好嘅野,都算係個好人丫,點解個天都唔眷顧我地呢啲人

侯爵府

CS008 發表於 18-7-18 00:31
我同我老公唔煙唔酒唔夜訓,晚晚煮飯食,食得清淡有營養,為人孝順,唔做唔好嘅野,都算係個好人丫,點解 ...

咁你地雙方有無做過不育檢查?

複式洋房

樓主 我同你一樣,不停睇住身邊人一個一個報喜 點解吾可以我都無其中一份子

複式洋房

freshrose 發表於 18-7-18 01:26
咁你地雙方有無做過不育檢查?

我都努力左兩年啦,都未有,自己弟弟葛女朋友仲突然有左,我心情好差,仲要恭喜佢,成日都係度唸幾時先到我自己!中醫都體左,食藥食左半年,又去拜神求子,錢又用左,都係無,今年聽朋友話泰國拜四面佛有左,自己都同老公飛去拜左,覺得自己好傻!宜家又體緊家計會,都唔知道會唔會中,唔同我真係同BB無緣⋯⋯唸起都煩惱

複式洋房

好多都係又煙又酒都得 仲可以開開心心報喜
我心諗 BB啊BB 點解你寧願要一對煙鏟父母
都吾簡我呢?我真係禁罪大惡極?
有朋友落過四次仔 都可以生到一仔一囡
人地奶奶仲大讚佢叻女,殺左四次人都可以做到好命婆
等吾緊要 但等到何年何月何日
到時已經無曬喜悅 你送俾我都無用了
10歲細路仔喜歡食糖 20歲少女喜歡短裙 30歲女人想生仔
你20歲先俾糖佢,30歲先俾條短裙佢,40歲先俾個仔佢
玩咩?樓上有位講得好arm,當吾開心的時間想想方法去氹下自己好正常姐
會諗 哎呀 李亞男都未有啦!人地都等緊...
邊個邊個都同自己一樣未有 我地大家一齊加油啊
點知人地都等到了 只剩下自己....點解啊!明明講好一齊努力嫁
明明講好大家陪住大家嫁?明明講好大家一齊健康D戒凍飲食中藥嫁
明明你仲成日去偷食嫁(無錯 我係講緊女人對老公的背叛)
點解啊?吾緊要!我真心恭喜你,真心替你高興嫁
希望我都可以快D有啦!等到人地都生理了 一樣係無無無
朋友啦!親戚啦!仇人啦!一個個由宣布有左到生埋出黎
到滿月,到三歲申請幼稚園,到宣布第二胎
我還是無無無無無無無
我的人生只有一個字 就係無
人人都叫放鬆D放鬆D 係吾係放鬆就有?最恐怖吾係放吾放鬆到
係你好努力叫自己放鬆D 剛剛放鬆了小小
別人就黎報喜啦 真係好想大叫尖叫 放過我啦!
像一巴打落你塊面一樣 只有呆 左
我剛剛才好努力好努力氹自己叫自己放鬆
這就是努力的結果嗎?有左了 不過係人地有左囉
吾係你啊!腦入邊成日有把聲同自己講
死仆街 又無你份了 哈哈 睇你幾抵死
抵你去死 去死啦 生吾到 女人都笑九你啊
人人都笑九你啊!之後月月重複再重複
像地獄一樣!只有自己面對 連另一半都無辦幫到你
自己日日驗尿 夜夜驗尿 M完驗排卵 做完功課驗孕
日日玩尿 日日白白雪 日日有人同你講放鬆D
夜夜有人同你講我有左了 叫你加油
我的孩子啊 天啊 你可憐下我啦
甚至乎諗過 係吾係要我求個天俾個智障或唐氏先得啊
或者宮外孕我都得嫁 生吾到出黎吾緊要
我只係要驗孕棒有兩條線啊⋯⋯
你們說 我的精神病幾嚴重呢⋯⋯哈哈哈 無無無 白雪雪
天啊 不如殺左我啦

複式洋房

樓上有sis 問有無做過 不育檢查
我再分享一下先
有朋友(註 不是長文那出軌的朋友 係另一個朋友)
係婚前檢查結果 兩公婆都確定不育人士
朋友還想簡過第二個老公添 佢覺得兩個都不育一定無機會
如果簡過個男人 佢仲有機會
兩公婆試左兩年 最後結果去睇左一個算命師傅
師傅話兩人八字一定有 叫朋友吾好放棄個老公
叫佢放一樣野係房 一個月後有左了 立即結婚
皆大歡喜 剛剛生埋第二胎添 今日滿月了
睇到Lee到係吾係好想知道個位師傅的資料呢⋯⋯
聽我講埋先啦,我係佢有左第二胎兩個月左右
我經佢介紹睇左果位師傅了 都係擺左D野
但我卻不成功 試到人地第二胎都生埋了
我都係失敗 我都吾明白我到底錯左這裡?
因為這位師傅係同一時間都有幫助我老公的
由官非到入政府工兩樣野都搞掂左 超級勁
但偏偏只有我吾得 問題仲吾係我抵死 苦笑
好啦!就係我這朋友的情況下 我超級吾信西醫
中醫吾駛講 你搵得佢 有病醫病冇病強身 錢錢錢不停掉錢落海
我只信風水 我前後搵左四位師傅
兩男兩女 全部都算到我一定有小朋友的
兩位男師傅都說係狗或豬 無狗都係有豬嫁啦!
兩位女師傅都說我晚年子女運好好
所以樓主講得好好 食煙 痴肥 甚至不育的都有 吹咩
但我建議sis們真係搵個師傅問問 你們兩公婆命中有無子女先
搵個師傅睇八字就得嫁啦!起碼自己知道等會有
定等都係無先 如果係無的話 係難搞的
但我所知有方法的 不過要逆天就要好好諗清楚做吾做好啦!
我又有一個朋友 係美容院姐姐黎嫁
一路做一路傾 佢又係生吾到 佢又係去做好多野去令自己有啦
搞左十年了 包括風水 龍母 人工受孕等等....
四次宮外孕 原來佢命中係無子女
所以連人工受孕都搞吾掂 所以拼命都係落得無的命運

首頁
12345...6

尾頁

跳至