想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

beargwai 發表於 18-7-17 16:04
我好明白你心情,我妹妹遲我結婚,一結就有左,初初仲話要落左去,我份人好敏感,好努力控制自己唔好亂諗, ...

我同你一樣,都係冇同屋企人講自己ge情況,有時候真係好大壓力咯。今個月去做IVF都冇話佢地知,唔想屋企人講D嘢刺激到我。

大宅

CS008 發表於 18-7-19 23:50
無人明白我地,身邊啲朋友只會叫我放鬆、enjoy過程,我想話我咩都做齊喇,都係唔得,咁 ...

就係咁, 你估放鬆係咁易做到咩

大宅

Viviluby 發表於 18-7-20 00:08
我都係早幾日開針,一齊加油

你地搵邊個做ivf呀?我今日初診董醫生,都有晒心理準備,做齊檢查就決定邊條路喇

大宅

christycsm 發表於 18-7-19 23:59
我同你個case太相似喇,又係試咗3年都未中,又係咩都試過晒中醫針灸Supplement,我都試咗3次iui喇 ...

祝你地好孕,一切順利

大宅

CS008 發表於 18-7-20 12:03
祝你地好孕,一切順利

我去台灣做呀!等緊開針。祝你一切順利,大家一齊好孕。

複式洋房

回覆 CS008 的帖子

只有我地先可以明白對方只有我地先係同路人
無錯 加油 吾好放棄

複式洋房

回覆 yiyuye 的帖子

我娘家為左我 全家都吾敢睇BB來了 唉大家都好苦

複式洋房

有時仲會呃自己中嫁啦重吾中今次之後勁食 勁訓 直頭當自己有左禁 養豬禁養自己
人多地方仲保護個肚 笑死人
其實係保護緊肚腩 嗰個時刻真係好鐘意自己個肚腩
大D仲好 等人真係以為你係大肚婆 真係痴鬼線

有SIS講得好啱 那怕流產都想試試傳說中兩條紅線的滋味
次次禁講都比朋友鬧 痴線你吾好禁諗啊 慣性流產好大獲嫁
其實我諗我好清楚 只係人已經痴曬線了 仲可以吾諗D咩啊?

有幾首歌想分享下
傅珮家 絕
容祖兒 呼天不應
一路聽一路喊下 釋放委屈
喊完再次上路 今晚再色誘老公大人
揸乾佢條契弟 哈哈哈 做阿媽就係禁嫁啦
為求目的不擇手段 我要做阿媽啊!

大宅

Kakagi 發表於 18-7-20 15:50
有時仲會呃自己中嫁啦重吾中今次之後勁食 勁訓 直頭當自己有左禁 養豬禁養自己
人多地方仲保護個肚 笑死人 ...

冇喇⋯今個月又唔洗旨意有希望喇⋯终於等到排卵,老公就話唔舒服瞓到死豬咁我而家好灰好想喊,就快痴線喇

複式洋房

回覆 火火炎炎 的帖子

有時真係好嬲嫁!我都試過 C6又話累又話嘜最嬲係果日計好要搞 就黎激嬲你 鬧大交
妖!一個月得一次機會嫁炸,吾得又要等成個月嫁啦!
我地排卵一個月得一次 吾係D C6禁日日都可以射精囉!
到底佢地明吾明白我地急咩 苦咩嫁
佢地試下日日玩尿啊!
到底佢地想吾想做人老豆嫁!
有左又要駝 駝完又要生 生出黎跟邊個姓啊?
禁急禁苦就係為左個死佬姐!好像我地自己攞黎賤禁
如果可以單性繁殖 佢地直頭無生存意義 哈哈哈

大宅

回覆樓主:

我都經歷過3年,睇中醫,針灸,玩尿,計dd,每月期待但失敗。經歷過聽人叫放鬆好嬲,覺得自己做咗好多野但c6唔配合好嬲。m到好氣餒。。。

但我自己既經歷,真的是放棄呢種瘋狂既生活模式,做所有野都唔再諗會唔會影響有bb,甚至連排卵期m期dd都唔記。結果,在這環境下,3個月後就有咗bb(仲係c6提先想起去計計,原來m過期3weeks)。

放下執念,享受生活,其實可能真的有意外收獲。

大宅

fujiko2012 發表於 18-7-21 06:31
我都經歷過3年,睇中醫,針灸,玩尿,計dd,每月期待但失敗。經歷過聽人叫放鬆好嬲,覺得自己做咗好多野但c ...

我都曾經試過咩都唔理,幸運咁有左,但最後胎停,所以我都唔知點做先係岩

別墅

回覆樓主

每人體質唔同,生活習慣同飲食習慣當然有影響,但心情都好影響身體架,生活再健康,有時都不敵負面情緒喺身體入面製造嘅毒素,去做帶氧運動,幫你製造正能量

而且有好多同路人嘛,包括我都係,應該要做d咩就做,唔好再理人點睇你

再有人問你做咩唔生,笑下講句隨緣,然後唔駛再聽佢地講乜

大宅

renay 發表於 18-7-21 13:52
每人體質唔同,生活習慣同飲食習慣當然有影響,但心情都好影響身體架,生活再健康,有時都不敵負面情緒喺身 ...

咁岩早排我老公個邊兩個親戚上年結婚,今年就有左,佢地係fb度公開,之後啲親戚就直接係fb講成個家族仲爭我地,覺得點解啲人可以咁,可唔可以諗下人地感受架

大宅

CS008 發表於 18-7-21 12:16
我都曾經試過咩都唔理,幸運咁有左,但最後胎停,所以我都唔知點做先係岩
...

胎停可能bb未帶齊野,但這證明,乜都唔理(放鬆心境)反而有機會助孕。那麽,何不放開些,反正負能量絕對無幫助,但正能量有機會呀! 同先生去旅行,食大餐,做乜都好,但唔好再俾生b壓力大家,祝願你早日得償所願!

大宅

CS008 發表於 18-7-21 14:36
咁岩早排我老公個邊兩個親戚上年結婚,今年就有左,佢地係fb度公開,之後啲親戚就直接係fb講成個家族仲爭 ...

唔好理呢尐所謂親戚,佢地講得出當然唔會理你感受,但作為接收者,可把它完全當無出現過。我試過類似的,起初都好嬲,但我慢慢忽略呢尐人,然後覺得自己都輕鬆好多

大宅

fujiko2012 發表於 18-7-21 22:02
胎停可能bb未帶齊野,但這證明,乜都唔理(放鬆心境)反而有機會助孕。那麽,何不放開些,反正負能量絕對無 ...

好多謝你嘅支持呀,雖然有時覺得日日飲中藥,而家仲加埋西醫,真係好恐怖,但另一方面又好驚自己會後悔,第時會話自己點點點,唯有努力一次,盡過力都唔得,咁就要面對現實喇

大宅

CS008 發表於 18-7-21 23:12
好多謝你嘅支持呀,雖然有時覺得日日飲中藥,而家仲加埋西醫,真係好恐怖,但另一方面又好驚自己會後悔, ...

係呀,做咁多野當然想有收穫(bb),但未有都唔好搞到自己和先生咁大壓力咁負能量。老實講,生咗之後仲有好多挑戰,正能量永遠是你們的動力,而現在兩夫妻建立既感情,我個人經歷係會幫到你們處理事情。如果現在因生b破壞夫妻關係,唔值得架。

大宅

fujiko2012 發表於 18-7-21 23:52
係呀,做咁多野當然想有收穫(bb),但未有都唔好搞到自己和先生咁大壓力咁負能量。老實講,生咗之後仲有好 ...

都聽過好多朋友話生左小朋友,夫妻關係大不如前,仲有得過二人世界,就叫我好好享受,我都明嘅,兩個人變三個人,一意見不合就鬧交,咁仲唔開心

大宅

CS008 發表於 18-7-23 21:33
都聽過好多朋友話生左小朋友,夫妻關係大不如前,仲有得過二人世界,就叫我好好享受,我都明嘅,兩個人變 ...

係架,所以現在更要珍惜2人世界,唔好因生bb而產生裂痕,除非你們結婚的唯一原因係生bb,否則,真的不用太緊張。我經歷過你所講既階段,回望過去,我慶幸自己及早悉懷放鬆自己,保住和先生既關係之餘,更有意外收穫(bb)。我相信你都會一樣的

首頁

尾頁

跳至