自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

子爵府

小平媽媽 發表於 18-7-18 11:57
都係嫁,我試過果個月好努力賣左屋企啲2手野,跟手打算同阿女食好啲,睇好想食自助餐(對我黎講都幾貴)點 ...

最緊要保重身體而家啲自助餐好貴,我好幾年冇食過 ,之前聖誕節曾幾何時諗住帶阿仔食自助餐(從來未食過聖誕大餐)原來小朋友都要過千蚊一個

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

~緣~ 發表於 18-7-18 12:35
最緊要保重身體而家啲自助餐好貴,我好幾年冇食過 ,之前聖誕節曾幾何時諗住帶阿仔食自助餐(從來未食過聖誕 ...

珍珠宮

回覆樓主

收入,支出如何?

子爵府

youhello507 發表於 18-7-18 12:43
收入,支出如何?

就系剛剛好

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

~緣~ 發表於 18-7-18 12:33
對於一個月搵幾萬蚊嘅人可能覺得津貼啲錢係雞碎咁多,但係對於我哋呢啲 一個女人帶住個細路,個到係好多錢 ...

我都係啦,又要交租,公屋又未有,得一個人搵錢養4人,呢d錢係其他人眼中係雞碎咁多,但對於我地,真係剛剛只夠交小朋友書薄,補貼一下都好

子爵府

amysnlee 發表於 18-7-18 12:48
我都係啦,又要交租,公屋又未有,得一個人搵錢養4人,呢d錢係其他人眼中係雞碎咁多,但對於我地,真係剛 ...

無錯真係補貼下 ,有時唔止需要買書仲要交薄費 ,開學仲有啲雜費

另公屋4人條隊好長

子爵府

回覆樓主:

而家都未有書簿津貼, 八月至有結果

子爵府

最緊要保重身體而家啲自助餐好貴,我好幾年冇食過 ,之前聖誕節曾幾何時諗住帶阿仔食自助餐(從來未食過聖誕 ...

梗係吾食

子爵府

kimberlybaby 發表於 18-7-18 13:06
而家都未有書簿津貼, 八月至有結果

7月31日出呀

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

唔好聖誕節食,大時大節唔劏客仲等幾時喎

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

~緣~ 發表於 18-7-18 12:28
但係好多fb賣二手電器既人好唔老實,又話冇壞冇問題,買咗返嚟原來係壞嘅
...

最怕就係咁,比錢幫人掉垃圾

彩鑽殿

ngwong2 發表於 18-7-18 11:14
我雪櫃,冼衣机買陳列品。佢地冇插电平好多。

當年入伙時已買梳化陳列品架喇,十年梳化還算係咁,唔敢同人講架

伯爵府

回覆樓主

轉換下心態,人都開心D……好彩平時自己有粗錢習慣,所以有意外都頂得住

男爵府

~緣~ 發表於 18-7-18 13:09
7月31日出呀

我上網睇仲處理中,今年無寄比我叫補文件,希望順利批到,唔係就要等10月

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

~緣~ 發表於 18-7-18 12:28
但係好多fb賣二手電器既人好唔老實,又話冇壞冇問題,買咗返嚟原來係壞嘅
...
其實買2手有學問。盡量買些未過保養的2手, 或者直接上門有得試機個d。仲有慈善機構有低價 2手電器。
仲有淘寶都可以慳好多, 好多出口外國貨係大陸做, 所以質量好好。除左新鮮菜肉, 乾食物,香料在淘寶買, 起碼平一半。

翡翠宮

pomanlife 發表於 18-7-18 13:16
當年入伙時已買梳化陳列品架喇,十年梳化還算係咁,唔敢同人講架
...

大宅

回覆樓主:

半杯水道理,唯有阿 Q 咁諗,好在比得到額外支出,否則借錢都唔掂。

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

pomanlife 發表於 18-7-18 13:13
唔好聖誕節食,大時大節唔劏客仲等幾時喎

好似話而家平日都唔平將近五六百蚊 。除非日式放題不過日式放題都要三百蚊左右一個成人

子爵府

希嫙mama 發表於 18-7-18 13:42
半杯水道理,唯有阿 Q 咁諗,好在比得到額外支出,否則借錢都唔掂。
...

又系

首頁
23456...11

尾頁

跳至