自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

thanks 大力。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cattz288 發表於 18-7-18 07:44
醫生都有好有唔好喇!

我見的都係唔好多,如果明白私院的醫生結構,就知道他們㑹互相(幫忙),合作劏客~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆樓主:

我朋友肺炎住左5日,都十四萬幾埋單

象牙宮

2024年龍年勳章

大力大力 發表於 18-7-18 07:23
想起,好幾年沒出有內容的貼文了~

因早前外父有病入了私院 一個月,用了近100萬 ,真心想分享一下我在私院 ...

大力,俾個建議你,只寫事實,不要加入個人感受,減少被抽稱機會。

等你。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

始終醫生同病人家屬會用唔同角度睇件事,專業嘢我地鬼知咩。你可以客觀啲講件事,唔需要加個人感受,比大家分析

男爵府

你很久沒出貼了……
克盡已能.參予義工.盡展所能!

子爵府

回覆樓主:

大力,等你分享~

大宅

畀面勳章

142526 發表於 18-7-18 07:40
你都惯比人插架啦,有乜好怕呀
,出啦,比多D人知啦,你講開,其它人又會講下架啦。
其待你講。 : ...

笑左

子爵府

回覆樓主

Lm

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

142526 發表於 18-7-18 07:40
你都惯比人插架啦,有乜好怕呀
,出啦,比多D人知啦,你講開,其它人又會講下架啦。
其待你講。 : ...

慣比人插......
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

因早前外父有病入了私院 一個月,用了近100萬 ,真心想分享一下我在私院 ...

出啦!分享下嘛!

出post總收到有啱聽及唔嗰聽聲音/回應。

每件事都無“絕對”啱或錯, 好多事都應人而已。

就好似買唔買醫療保險? 入私家醫院或政府醫院好?

唔係講贏左個方, 嗰件事情就完全對。
天空之城, 快樂之地

男爵府

大力大力 發表於 18-7-18 08:01
慣比人插......

support

琥珀宮

入私院用了近100萬,有無買保險?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

大力大力 發表於 18-7-18 07:55
我見的都係唔好多,如果明白私院的醫生結構,就知道他們㑹互相(幫忙),合作劏客~
...

物以類聚, 人以群分啫!

正如不少婦產科醫生都會叫人開刀生! 但係咪個個都係咁? 又唔係囉~你去產檢, 知你plan政府生, 都仲係好細心幫你檢查亦為數不少!

總之行行都有好有衰人架喇!! 唔通有病都唔去睇醫生咩!
放下自在

侯爵府

回覆樓主:

大力 一直都有留意你的posts, 知道你係善意的分享, 問心無愧便可,不必理會刻意的攻擊

伯爵府

Sumyeema1 發表於 18-7-18 07:57
大力,俾個建議你,只寫事實,不要加入個人感受,減少被抽稱機會。

等你。

好主意

水晶宮

adelaine 發表於 18-7-18 07:56
我朋友肺炎住左5日,都十四萬幾埋單

嘩!!!!!!

我朋友住左1星期10萬,我都覺得貴。真係 一山還有一山高。

我朋友要做手術割左個脾臟, 私家醫生開價14萬。

之後去睇另1個私家醫生, 寫紙去政府醫院睇專科。最終去排政府, 可能真係好急, 排1個月就做手術, 慳番14萬。而之後既診治都政府跟進。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

請分享,使鬼理嗰啲人咩

珍珠宮

水草 發表於 18-7-18 08:14
大力 一直都有留意你的posts, 知道你係善意的分享, 問心無愧便可,不必理會刻意的攻擊
...

Totally agree

首頁
12345...14

尾頁

跳至