懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

SaladHe 發表於 18-7-19 21:04
今日8w5, 再照,都係咩都無,營養long都無,胎long空空如也,已約下禮拜私家做手術。
period 都算準,上個 ...

你8w5係咪都冇流啡/血?我今胎又係,尋日8w1心跳已停,都冇啡冇血,等星期一入院,但好驚佢突然間標血,因為醫生照到子宮已有血塊但未流出。年頭個胎冇生長ba ba聲出血最後流左十日都流唔到個胎出黎

伯爵府

lingling124 發表於 18-7-18 08:55
好擔心, 想請教有無人有類似經驗

本身經期唔準1-3個月先黎一次

bb會痴實你嘅,等你好消息

洋房

回覆樓主

我情況都好相似
Last M (24/5),排卵(11/6)
私家照 7week (12/7) 肚照只有胎long (如圖),1.2cm,bb太細睇唔清楚,照唔到心跳,醫生說胎只有5週大,可能係m唔準,俾啲時間bb,開左安胎藥,兩星期再check,book左28/7
尋日8wk+2 (21/7)出血到急症(肚照),都只有胎long,照唔到心跳,醫生說胎有6週大
但政府醫生說得好嚴重,說是小產,(26/7)回去再照不到心跳就要藥引
嗰晚返去已幾無再出血
現在只係等26號,希望有奇蹟發生

複式洋房

本身經期準,31/5 last m, 21/7去照超聲波(非陰超),見到胎囊但未見心跳,有懷孕徵兆亦無流血無流啡,同時照到個肌瘤。醫生話胎囊size較正常細咗5日,約咗兩星期後再去照,擔心係有,但經常提醒自己要保持輕鬆開朗心情,希望bb會鍾意一個樂觀嘅媽媽而留低,祝大家都順利

複式洋房

lowbgu 發表於 18-7-22 23:57
我情況都好相似
Last M (24/5),排卵(11/6)
私家照 7week (12/7) 肚照只有胎long (如圖),1.2cm,bb太細睇 ...

我等埋31/7 10週 照多次 都係無就入院了
其實都無乜希望 hcg都已經跌緊
一齊加油

複式洋房

rosepig 發表於 18-7-23 10:47
本身經期準,31/5 last m, 21/7去照超聲波(非陰超),見到胎囊但未見心跳,有懷孕徵兆亦無流血無流啡,同 ...

我明 (emoji)(emoji)(emoji) 我照左幾次都係得胎囊 對上 8+4都係一樣
hcg跌緊 醫生話無乜希望
我等埋 31/7 10週照埋最後一次 都係無就入院了
一齊加油

大宅

lingling124 發表於 18-7-23 10:53
我明 (emoji)(emoji)(emoji) 我照左幾次都係得胎囊 對上 8+4都係一樣
我等埋 31 ...

對上嗰次?
你意思係你之前都試過唔得?

複式洋房

jackydaisy1110 發表於 18-7-23 10:55
對上嗰次?
你意思係你之前都試過唔得?

唔係 今次第一次懷孕
我指對上一次照係星期六 8+4week

大宅

lingling124 發表於 18-7-23 10:53
我等埋 31 ...

唔好介意,張相連營養囊都好似見唔到。唔太樂觀。要有定心理準備。

複式洋房

CHOWCHOWWW 發表於 18-7-20 21:33

你8w5係咪都冇流啡/血?我今胎又係,尋日8w1心跳已停, ...

你要好好休養呀!
我今日剛剛私家照埋最後一次(9w4),都係無心跳,約左聽日入院刮宮。
直到而家都係無痛無啡無紅,做手術一了百了。

希望來梗有jm有好消息!

首頁

尾頁

跳至