自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

zola 發表於 18-7-18 20:23
詳情其實我都係知少少,因為我仲比較細個,但以我所記得就係煤氣爆炸,當年新聞都有的。
媽媽有講好似係因 ...

係咪啲舊區唐樓之類?
我成日覺得啲舊式大廈好多故事....

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

留毛聽故

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

love2talk 發表於 18-7-19 10:49
今日呢間屋喊,聽日嗰間屋喊,日復日咁,長期鬧鬼

唔好卦成日喊佢唔累咩

水晶宮

mariefish 發表於 18-7-19 11:14
唔好卦成日喊佢唔累咩

呢個鬼故po,我覺得似笑料po多

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

love2talk 發表於 18-7-19 11:15
呢個鬼故po,我覺得似笑料po多

咁我同家人遇到果啲鬼怪事都好普通,我爸講比鬼壓都係憤怒多過驚嚇佢爆粗話咁樣好煩,阻住人訓覺

珍珠宮

新秦先生 發表於 18-7-18 15:35
我試過租層樓出去,個租客話有鬼. 我立即鏟上單位,叫隻鬼交租,我話你以為做鬼大哂唔使交租牙!!! ...

做得好!

禁止訪問

水晶宮

mariefish 發表於 18-7-19 11:18
咁我同家人遇到果啲鬼怪事都好普通,我爸講比鬼壓都係憤怒多過驚嚇佢爆粗話咁樣好煩,阻 ...

瞓得唔好真係佛都有火

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

新秦先生 發表於 18-7-19 11:35
唔係笑話,係真人真事. 租客有次同我講,話對面樓住左個女人,幾後生幾靚,但望親佢都只係梳頭,間中四目交投果 ...

咁恐怖

子爵府

新秦先生 發表於 18-7-19 11:35
唔係笑話,係真人真事. 租客有次同我講,話對面樓住左個女人,幾後生幾靚,但望親佢都只係梳頭,間中四目交投果 ...

好笑!最终租客有無急住走?

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

mimokoala 發表於 18-7-19 10:50
係咪啲舊區唐樓之類?
我成日覺得啲舊式大廈好多故事....
唔係,係屋苑來的。
認同舊式大廈普遍都比較多呢d,

同埋人地話泰國果d好多我d朋友又無遇過。反而係我去beijing同埋朋友去台灣遇到令我最驚。

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

麵包超人^o^ 發表於 18-7-18 17:53
咁舊屋仲有冇其他怪事呀?
呢個係家姐話我知的,舊屋父母房有張bb床,家姐有一晚幫呀媽入房拎野,入到去見到有個bb瞓响床,佢覺得好奇怪,明明呀妹响廳,佢再望一望,個bb對眼有d光既。

子爵府

試個2次疑似俾

第一次: 訓訓下, 覺得成身唔郁得, 之後念經隔左陣就冇事

第二次 : 又係訓訓下, 突然耳邊有勁勁勁大聲既"令令查查"聲, 又係成身郁唔到

兩次都係朦朦朧朧咁訓返, 但個環境係好真實(自己張床), 所以都解釋唔到真係有呀飄定係自己發夢

大宅

zola 發表於 18-7-18 17:43
其實舊屋真係好恐怖,都唔知點解可以住咁耐。。。
我地賣左間屋,呀媽已經同新住客再三地講一定要拜神,佢 ...

禁止訪問

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

新秦先生 發表於 18-7-18 15:35
我試過租層樓出去,個租客話有鬼. 我立即鏟上單位,叫隻鬼交租,我話你以為做鬼大哂唔使交租牙!!! ...

別墅

新秦先生 發表於 18-7-19 12:32
果日係我最後一次見到呢位租客.

個女人霸住間屋又唔交租唔係辦法,於是我搵人去同個女人傾計. 個女人話,比D ...

你兩個post串埋一齊。。。好驚啊!!
即係個女仲喺屋入面

伯爵府

10年前系auntie 屋企basement訓, 半夜feel到有野拉我膊頭,好實在的. 我驚到唔敢醒,到早上5am即刻衝番上樓......

翡翠宮

新秦先生 發表於 18-7-19 12:32
果日係我最後一次見到呢位租客.

個女人霸住間屋又唔交租唔係辦法,於是我搵人去同個女人傾計. 個女人話,比D ...

點解警察會打比你既?發生左咩事啊?

首頁

尾頁

跳至