嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

家中有2個小朋友,1個3yr 返緊PN, 1個3個月.

見到個個星期都有通告學校通知有手足口,猩紅熱...等等.

初生抵抗力係好O的不過都唔想駁~想問下有沒有家用空氣消毒機推介?

複式洋房

TL-HK 發表於 18-7-18 15:03
家中有2個小朋友,1個3yr 返緊PN, 1個3個月.

殺菌噴霧之類得唔得?

珍珠宮

回覆樓主

我用緊amway空氣清新機,覺得幾好

複式洋房

回覆 Vinccy 的帖子

是這個嗎?

https://www.amway.com.hk/amway/zh/home-tech/air-treatment-system/1076/

珍珠宮

回覆樓主

是的

複式洋房

回覆 Vinccy 的帖子

Thanks !

成14000HKD , 做下功課睇下有無地方平O的先.

複式洋房

回覆樓主:

係Carousell 買左部 日本製 mamaion 迷你空氣清新機,4佰幾蚊,又靚又好用。

禁止訪問

2018復活節勳章

複式洋房

回覆 MoonCFT 的帖子

是這個嗎?
https://www.hktvmall.com/hktv/zh/main/%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E4%BB%81/s/G5002003/%E9%9B%BB%E5%AD%90%E9%9B%BB%E5%99%A8/%E9%9B%BB%E5%AD%90%E9%9B%BB%E5%99%A8/%E5%AE%B6%E5%BA%AD%E9%9B%BB%E5%99%A8/%E7%A9%BA%E6%B0%A3%E6%B8%85%E6%96%B0%E6%A9%9F/%E5%BA%A7%E6%9E%B1%E7%A9%BA%E6%B0%A3%E6%B8%85%E6%96%B0%E6%A9%9F/%E6%97%A5%E6%9C%AC-MAMAION-%E8%B6%85%E8%BC%95%E9%87%8F%E9%9A%A8%E8%BA%AB%E5%9E%8B%E7%A9%BA%E6%B0%A3%E6%B8%85%E6%B7%A8%E6%A9%9F-%E9%BB%91%E8%89%B2/p/G5002003_S_30006226375

複式洋房

TL-HK 發表於 18-7-24 09:53

是這個嗎?

係而部,但我係carousell搵日本代購買,平一佰蚊哦。

複式洋房

Thanks ! 不過得30cm 有效範圍, 長時間有部機放的太近BB個頭又好似唔係幾好..

上 GOOGLE做下功課, 見好多空氣
空氣淨化機都有話有埋殺菌功能不過就好似唔係主要功能, 搵搵下見到有部韓國機都幾吸引到眼睛.

http://www.wellisair.com/main/?skin=en_pro2.html

唔見佢有講空氣清新功能, 不過殺菌功能方面報告就幾齊,又有醫院同幼稚園用緊禁..

http://www.wellisair.com/main/?skin=en_sub_technology.html#sub3_2

細細部放係BB房都好似OK , 唔知有無人用過呢?

複式洋房

回覆 TL-HK 的帖子

謝謝大家無私既分享, 最後搵到香港有代理, 入了台試用..

看看效果如何再同大家分享..

複式洋房

試幾個月, 經過了流感危險期, 效果不錯. 細B完佐人奶期病先,.唔想哥哥都病埋一份, 搬佐部機去哥哥房長開試下. 最後哥哥無被感染. 反來2個大人跟工人姐姐近距離照顧細B都先後中招.

依家放佐部機係廳長開睇下當空氣清新機禁用, 希望唔好有人再中喇.

洋房

我買左台灣果部

複式洋房

TL-HK 發表於 18-8-2 10:06

謝謝大家無私既分享, 最後搵到香港有代理, 入了台試用..

請問幾錢同邊度買?謝謝

複式洋房

回覆 phhh 的帖子

好一段時間無上黍, 抱歉晚了回. 上次係法國醫院間健怡坊到見到既, 同D SALE姐姐講講下, 諗佐2日就落佐單.

https://healthplus.com.hk/wellis-air-purifier/

依家多佐地方有得買, 上次朋友話友和現金最平.

近期FACEBOOK都見有新專頁, 你可以先睇下.

https://www.facebook.com/Abtronic-Wellis-%E6%B0%AB%E6%B0%A7%E9%9B%A2%E5%AD%90%E5%A4%A9%E7%84%B6%E6%AE%BA%E8%8F%8C%E9%99%A4%E8%87%AD%E7%A9%BA%E6%B0%A3%E6%B8%85%E6%B7%A8%E5%B0%88%E5%AE%B6-194725758090618/

複式洋房

回覆 EiraMira 的帖子

台灣果部係邊部呢?

複式洋房

TL-HK 發表於 19-6-27 18:35
回覆 phhh 的帖子

好一段時間無上黍, 抱歉晚了回. 上次係法國醫院間健怡坊到見到既, 同D SALE姐姐講講下, ...

好呀唔該你~

大宅

買左科大出個部

伯爵府

畀面勳章

方唔方便pm代 理 嘅資料畀我嗎?同埋幾多錢呀?
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至