美容扮靚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

複式洋房

真心覺得amazing, 所以想出post分享下!!
由細到大都係肥妹, 第一次減肥有成果, 我覺得好滾動

複式洋房

回覆樓主

你有何難減?

複式洋房

係咪跟餐單食就減到?
我自己減左個幾月,食小D +小小運動都係減左2磅,食返大餐即刻還原

複式洋房

我由細到大都係肥妹仔, 自己試過食減肥藥, 食到個人身體都差埋, 食緊o個陣係瘦咗, 但又心悸, 又想嘔, 之後唔敢再食停咗藥, 就即刻肥返...

之後見個frd瘦咗好多, 一問之下先知原來佢係跟營養師, 咁我又心思思想試, 但都諗咗好耐先肯join, 因為覺得齋靠食野減好似唔多可能, 但自己又怕做運動...

點知原來真係work, 覺得好開心, 好想同人開心Share!!

珍珠宮

ManCheCathy 發表於 18-7-19 15:59
我由細到大都係肥妹仔, 自己試過食減肥藥, 食到個人身體都差埋, 食緊o個陣係瘦咗, 但又心悸, 又想嘔, 之後 ...

可否分享下食乜、點配搭?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ManCheCathy 發表於 18-7-19 15:59
我由細到大都係肥妹仔, 自己試過食減肥藥, 食到個人身體都差埋, 食緊o個陣係瘦咗, 但又心悸, 又想嘔, 之後 ...

請問你減咗幾多? 幾耐時間同幾錢? 謝謝
活在當下,愛得及時

複式洋房

我未見營養師之前, 係叫做自己減, D人話夜晚唔食澱粉質就會瘦, 我都試左一排, 無瘦不突止, 仲要成日都食唔飽咁, 朝早D早餐同lunch仲食多咗...
跟左營養師, 佢教我點樣食得飽又均衡, 佢話我戒澱粉質反而仲肥, 係因為我食唔飽, 反而會食多左肉, 所以佢第一時間幫我加返D澱粉質, 要我食多D飯

我跟左佢一個月, 已經減咗5磅, 佢話我係屬於難減型, 一個月落到5磅好好成績, 我好開心

複式洋房

回覆樓主

都幾大勇氣,食翻澱粉質!你見什麼營養師?政府醫院個d?

複式洋房

我跟營匯呀, 我有上網研究過, 係註冊營養師, 同醫院o個D一樣

複式洋房

我都有朋友响營匯成功減肥,佢講到餐單好易跟,但係我係肥底+超水腫,睇過中醫都唔得,唔知見營養師得唔得呢?

大宅

回覆樓主:

我都明肥底減到肥係好開心

複式洋房

Sugar624 發表於 18-7-31 12:10
我都有朋友响營匯成功減肥,佢講到餐單好易跟,但係我係肥底+超水腫,睇過中醫都唔得,唔知見營養師得唔得 ...

我覺得餐單都易跟, 同埋我嘅水腫係有改善, 唔知係咪係食得清D無咁喊, 個人係無咁腫

複式洋房

我昨天join左營匯,營養師叫我早D 訓,同埋要加小食,你係咪都係咁㗎?好似仲食得多過我本身食嘅,我比老公睇餐單,佢都話好多野食,唔知係咪真係得呢?我飲水都肥,仲要食咁多

複式洋房

我琴日去咗見營養師,感覺良好~諗住同朋友join~
從未怕我會失禮 為我勞苦都不計 還在說我如上天賞給你的獎勵
其實我那算寶貴 尚有你寵先珍貴 眼看今天一切統統都靠你先可發揮

就算翻天風雨蓋過我 攻擊批判都很多 不管怎樣也有你陪著我 再痛苦撐得過
未見得位位都會愛我 在這個世界 偽裝的很多 誰似你會講真話幫我 感激鞭策我

複式洋房

nhannie 發表於 18-8-9 13:43
我琴日去咗見營養師,感覺良好~諗住同朋友join~
你尋見邊個呀??

複式洋房

回覆 ManCheCathy 的帖子

Marcel
從未怕我會失禮 為我勞苦都不計 還在說我如上天賞給你的獎勵
其實我那算寶貴 尚有你寵先珍貴 眼看今天一切統統都靠你先可發揮

就算翻天風雨蓋過我 攻擊批判都很多 不管怎樣也有你陪著我 再痛苦撐得過
未見得位位都會愛我 在這個世界 偽裝的很多 誰似你會講真話幫我 感激鞭策我

複式洋房

Sugar624 發表於 18-8-9 11:08
我昨天join左營匯,營養師叫我早D 訓,同埋要加小食,你係咪都係咁㗎?好似仲食得多過我本身食嘅,我比老公睇餐 ...
係呀, 明明食完lunch下晝都未肚餓, 都要食個蘋果做下午茶, 營養師話呢個下午茶好重要

複式洋房

nhannie 發表於 18-8-9 17:47
回覆 ManCheCathy 的帖子

Marcel

我C放假時,試過見呢位C一次,好詳細的!一樣減到

複式洋房

ChuiYeeED 發表於 18-8-13 09:24
我C放假時,試過見呢位C一次,好詳細的!一樣減到
原來放假可以見其他營養師, 唔駛停, 幾好喎

大宅

ManCheCathy 發表於 18-8-15 11:43
原來放假可以見其他營養師, 唔駛停, 幾好喎