親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

jessiechen 發表於 18-7-19 17:01
報告下今日行程:

Super Rich 匯價 4.19

泳池好似都几好(emoji)(emoji),Thanks

大宅

jessiechen 發表於 18-7-19 09:51
你哋幾大幾小去?我覺得呢間都ok, 價錢真係抵,話曬旺季,我哋尋晚坐BTS去到Ratchadamri站,4號出口,行5 ...

請問你是否從機場搭機鐵和bts去酒店?方便嗎?路難唔難揾?

子爵府

alanche 發表於 18-7-19 21:02
請問你是否從機場搭機鐵和bts去酒店?方便嗎?路難唔難揾?

好容易,機鐵去到尾站,轉BTS(淺綠色線)去Siam, 再轉深綠色線,去Ratchadamri, 車程夾埋35分鐘左右,指示清晰,到咗站4號出口行5分鐘就到

男爵府

jessiechen 發表於 18-7-19 21:37
好容易,機鐵去到尾站,轉BTS(淺綠色線)去Siam, 再轉深綠色線,去Ratchadamri, 車程夾埋35分鐘左右,指 ...

係咪機場到酒店車程約35分鐘?
真係好快喎

[url][/url]

大宅

jessiechen 發表於 18-7-19 17:26
講下題外話,我本身有吃開yaz 避孕丸,香港係藥房買,最平都要$180,今日去Big C買,只係440一盒,買三盒12 ...

家計會好似一百元一盒

複式洋房

好容易,機鐵去到尾站,轉BTS(淺綠色線)去Siam, 再轉深綠色線,去Ratchadamri, 車程夾埋35分鐘左右,指 ...

大約幾錢車費,thanks

子爵府

carrie888 發表於 18-7-19 22:05
家計會好似一百元一盒

多謝分享,我返香港後了解下先

子爵府

skinlovers 發表於 18-7-19 22:47
大約幾錢車費,thanks

機鐵 45銖,BTS大約35銖,因為我哋用儲值卡(係KLOOK買),所以唔肯定扣咗幾錢

子爵府

miaooo 發表於 18-7-19 22:02
係咪機場到酒店車程約35分鐘?
真係好快喎

係呀,單計車程,夾埋行就預多15分鐘

大宅

謝謝你,解釋得好詳細,8月頭我都係住你間酒店(emoji)

子爵府

回覆樓主:

Day 2 Part III (7月19日)

吃完Goji Kitchen Buffet, 我哋經酒店網頁訂,無任何優惠,兩大一小包曬稅就3760銖

由酒店出發,預一小時比較好,因為到咗站要行15分鐘先到Marriott, 加上放工時間,BTS勁多人,又要轉車,帶住小朋友要預多小小時間

BTS E5站6號出口,到地面後一直向前行,大約10分鐘就見到Holiday Inn, 轉左再行多5分鐘就到,餐廳係酒店大堂直入就見到

吃完感覺:
1. 多選擇、好多不同種類食物
2. 大部分食物都有專人負責主理,即叫即整
3. 炭燒部分好精彩,牛、羊都非常好味又唔韌,師傅切咗一片片後,會因應客人要求放上炭爐再燒,所以唔怕太生,我仔都吃到
4. 乳豬皮硬過我條老命,又鬼咁韌,同香港嘅化皮乳豬無得比
5. 有三種生蠔:法國、愛爾蘭、泰國,全部都新鮮,無腥味,但泰國相比就遜色啲,我同老公都只吃咗一隻,其餘兩個國家嘅蠔就吃咗10隻
6. 凍蟹、凍蝦、青口都非常麻麻,唔算鮮甜
7. 無刺身,只有壽司,而且唔吸引,所以我哋無吃
8. 冬蔭功湯即叫即滾,隻蝦又大又彈牙,酸辣適中,我比10分佢,超正
9. 杧果糯米飯好味
10. 鵝肝又油又有筋,唔多得,吃咗一啖已經一口油
11. 水果、沙律、雪糕、甜品選擇唔算好多,但好味又新鮮

另外,經eatigo 訂位會包soft drink,經酒店訂只會包一杯熱飲

子爵府

alanche 發表於 18-7-19 23:44
謝謝你,解釋得好詳細,8月頭我都係住你間酒店(emoji)

唔好客氣,玩得開心啲

男爵府

jessiechen 發表於 18-7-19 23:55
吃完Goji Kitchen Buffet, 我哋經酒店網頁訂,無任何優惠,兩大一小包曬稅就25xx 銖

由酒店出發,預一小時 ...

多謝分享
你之後有乜好玩好食請推介
[url][/url]

男爵府

牛年勳章

jessiechen 發表於 18-7-19 23:55
吃完Goji Kitchen Buffet, 我哋經酒店網頁訂,無任何優惠,兩大一小包曬稅就25xx 銖

由酒店出發,預一小時 ...

多謝詳細分享,我經eatigo 訂左。

子爵府

babycei 發表於 18-7-20 07:33
多謝詳細分享,我經eatigo 訂左。

我尋日打錯價錢,兩大一小連稅應該$3760,6歲以下免費,6-11就半價

大宅

回覆 jessiechen 的帖子

多謝分享,

7月尾我地都係住呢間.

請問知吾知附近有無'正'D 既按摩? 大人按摩D 細路可以做麥呢?

子爵府

lingma 發表於 18-7-20 09:44
回覆 jessiechen 的帖子

多謝分享,

唔好客氣,按摩我真係唔知,我老公今晚都係係返酒店做,因為湊住個小朋友,真係比較煩

大宅

jessiechen 發表於 18-7-20 09:54
唔好客氣,按摩我真係唔知,我老公今晚都係係返酒店做,因為湊住個小朋友,真係比較煩
...

我都係要湊小友,所以唸住會在酒店做按摩算(emoji),唔知酒店按摩得唔得呢(emoji)

子爵府

alanche 發表於 18-7-20 10:13
我都係要湊小友,所以唸住會在酒店做按摩算(emoji),唔知酒店按摩得唔得呢(emoji)
...

我老公今晚做完我向大家報告,佢淨係鍾意油按,所以約咗做90分鐘油按+草藥球,不過我哋問過,可以唔要草藥球,淨按摩

子爵府

回覆樓主

提下大家,如果需要加錢吃早餐,記住即坦比現金,因為如果記數,要比10% service charge+7%VAT, 我尋日就蠢咗,今日即場比只需$225

首頁
12345...6

尾頁

跳至