美容扮靚

跳至

首頁
34567...42

尾頁

男爵府

減齡達人勳章 熱血勳章

KakiYanKi 發表於 18-8-8 22:51
我唔做運動的

加油 我都試下跟你食既方法先

大宅

KakiYanKi 發表於 18-7-19 11:47
我的餐單份量:
早:2份穀、1份奶(可加1份肉、1份脂肪)
午:1份菜、2份肉、3份穀、1份脂肪
請問10粒迷你雞肉水餃可以當幾多份肉同殼?謝謝

男爵府

momo_cheung 發表於 18-8-8 23:48
請問10粒迷你雞肉水餃可以當幾多份肉同殼?謝謝

一榖一肉。

男爵府

回覆樓主:

2018.08.09三餐

早:切皮麥包1片、脫脂奶1盒
午:蕃茄1個、何首烏黑豆蛋茶、大蕃薯半條
T:蘋果1個
晚:冬瓜湯、冬瓜2碗、CJ迷你雞肉餃子18粒

今日見完C,5日只係落得0.2kg,仍然好水腫。C就話餐單無問題,係個人壓力同身體減到攰,令到個磅數一直停濟不前,決定放我一個禮拜假,仲俾咗d食譜我,叫嘗試吓多d唔同食材,提升返個新陳代謝希望有用啦⋯⋯

別墅

KakiYanKi 發表於 18-8-9 21:20
2018.08.09三餐

早:切皮麥包1片、脫脂奶1盒

會唔會係m前呀?我m前會好水腫,同重2磅左右架!

男爵府

gloriachorus 發表於 18-8-9 22:25
會唔會係m前呀?我m前會好水腫,同重2磅左右架!

C就話我壓力太大,因為我呢期連排便嘅生理時鐘都打亂晒之前朝朝有,依家2,3日先一次。

如果係m前,我係更離譜,腫1,2kg添⋯

別墅

KakiYanKi 發表於 18-8-9 22:32
C就話我壓力太大,因為我呢期連排便嘅生理時鐘都打亂晒之前朝朝有,依家2,3日先一次。

如果係m ...

我呢個星期都係,m前我就係咁,谷住去唔到便便!跟住我試過食牛黃解毒片,去到!第二日又谷住,我就食西梅干,都去到,今日食左西梅干都無得去!已經狂飲水!

男爵府

gloriachorus 發表於 18-8-9 22:44
我呢個星期都係,m前我就係咁,谷住去唔到便便!跟住我試過食牛黃解毒片,去到!第二日又谷住,我就食西梅 ...

唉,同病相憐。

我已經聽C講食香蕉,奇異果,火龍果,生蕃茄,蕃薯...嫁啦都係唔掂。水我就不嬲日日3L無走雞。
所以佢就話我壓力大,叫我放假輕鬆下。

別墅

KakiYanKi 發表於 18-8-9 22:52
唉,同病相憐。

我已經聽C講食香蕉,奇異果,火龍果,生蕃茄,蕃薯...嫁啦都係唔掂。水我就不嬲日 ...

都會有關!一係放工後約下朋友去輕鬆下啦!或者放個大假!

我尋日同前日都去到,今日無得去就周身唔自在喇!

男爵府

gloriachorus 發表於 18-8-9 22:59
都會有關!一係放工後約下朋友去輕鬆下啦!或者放個大假!

我尋日同前日都去到,今日無得去就周身唔自在 ...

我明個種感覺,會不停諗點解無!

放工後要歸家湊小朋友,就算約fd食飯都會帶住去。我有2個,唔可以完全放低呀⋯

別墅

KakiYanKi 發表於 18-8-9 23:06
我明個種感覺,會不停諗點解無!

放工後要歸家湊小朋友,就算約fd食飯都會帶住去。我有2個,唔可以完全放 ...

噢!!明白了!
真係辛苦媽媽啊!
我得一個,所以無咁困身!

我而家就係囉!今日覺得好似有就跑入廁所,坐勁耐都無就行返出黎!可能我呢幾日午飯個餐無油,所以更加難去!

男爵府

gloriachorus 發表於 18-8-9 23:09
噢!!明白了!
真係辛苦媽媽啊!
我得一個,所以無咁困身!

午餐無油,妳食特別餐?
妳都好d,超碼有便意。我直頭無,但睇住個肚谷到好大,好辛苦。

係呀2個。
細女得個歲幾,就仲可以放係屋企,奶奶幫我湊。大仔就一定係帶住係身邊,廢時要奶奶下下一打二,會癲。

當然,一個月都有一兩晚,係放低2個小朋友係屋企,比自己做返自己,唔係媽媽、老婆、女同新抱嘅角色。

別墅

KakiYanKi 發表於 18-8-9 23:19
午餐無油,妳食特別餐?
妳都好d,超碼有便意。我直頭無,但睇住個肚谷到好大,好辛苦。

我唔係特別餐!不過有時烚菜忘記左落油囉!我有便意,走去坐廁所,坐勁耐都辛苦呀!

唔係單身,身兼多個角色,壓力真係好大!

男爵府

gloriachorus 發表於 18-8-9 23:44
我唔係特別餐!不過有時烚菜忘記左落油囉!我有便意,走去坐廁所,坐勁耐都辛苦呀!

唔係單身,身兼多個 ...

咁真係要記得落油啦,唔止無便便,仲會有脫髮煩惱嫁...我之前就係咁,不停甩,嚇死自己,依家要煲下何首烏茶個d⋯

別墅

KakiYanKi 發表於 18-8-10 00:15
咁真係要記得落油啦,唔止無便便,仲會有脫髮煩惱嫁...我之前就係咁,不停甩,嚇死自己,依家要煲下何首烏 ...

下?唔夠油會甩髮?

男爵府

gloriachorus 發表於 18-8-10 00:16
下?唔夠油會甩髮?

係呀⋯所以我依家會落足油,同聽C講盡量每日有一隻雞蛋,減少再一撮撮咁甩。

別墅

KakiYanKi 發表於 18-8-10 07:19
係呀⋯所以我依家會落足油,同聽C講盡量每日有一隻雞蛋,減少再一撮撮咁甩。
...

嘩,咁真係要跟足啲先得了 !

男爵府

gloriachorus 發表於 18-8-10 07:20
嘩,咁真係要跟足啲先得了 !

係呀,唔懶得!唔好搞到肥都未減完,又衍生其他問題。

別墅

KakiYanKi 發表於 18-8-10 07:28
係呀,唔懶得!唔好搞到肥都未減完,又衍生其他問題。

係!所以真係要記得落油先得! 本身頭髪已經少!再甩下,真係怕光頭

男爵府

gloriachorus 發表於 18-8-10 07:30
係!所以真係要記得落油先得! 本身頭髪已經少!再甩下,真係怕光頭
...

我相反,係超多頭髮,又粗又厚。
就係上次就來減完,開始發現洗完頭,好似成個浴室都係頭髮。
之後仲嚴重到身邊d人都話,我d頭髮明顯薄咗同分界線闊咗驚到我呢⋯⋯

首頁
34567...42

尾頁

跳至