自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

LuckyBBB 發表於 18-7-20 01:52
tangle angel 真心超好用
我本來都唔識 , 我老公見我染髮後, 每次洗頭後梳頭都叫晒救命 (因為click 到爆) , ...

其實係咪我唔識用呢
我用tangle teezer , 但一洗完頭d頭髮已打晒kick , 插把梳落頭髮到根本梳唔到,如果夾硬梳會lak lak 聲,仲會扯斷打kick 嘅頭髮
如果本身頭髮已勁kick , 係kick 到實左,咁用tangle teezer/angel, d 齒咁密,其實咪仲難梳開佢,點樣幫助解kick ?
真心請教

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

tsung 發表於 18-7-21 22:23
似豬鬃毛,用佢梳完d頭髮好順滑

我中二用佢黎r頭多d
感激遇上你~

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

黑色誘惑 發表於 18-7-22 05:57
其實係咪我唔識用呢
我用tangle teezer , 但一洗完頭d頭髮已打晒kick , 插把梳落頭髮到根本梳唔到,如果夾 ...

我女用果d梳都梳到d齒都斷埋,係轉左豬毛碌先冇爛過
感激遇上你~

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

kiko_mami 發表於 18-7-22 07:53
我中二用佢黎r頭多d

伯爵府

金金人 發表於 18-7-20 23:33
試用咗,乾濕都ok!!!!! 平時我洗完頭,要落護髮油先再梳,仲要慢慢,輕輕咁梳,今日我無落護髮 ...

我見lookfantastxx做緊特價,最平無蓋款$77,但唔知買滿幾錢先可免運費

男爵府

回覆樓主

Aveda

子爵府

^—^ 發表於 18-7-19 13:36

【梳子卷发梳内扣家用发廊滚梳直卷两用防脱发大齿宽波浪圆筒造 ...

都幾平喎。。一套三把梳!你覺得點樣好用呢個??呢個可以梳到打kick 個d 頭髮嗎?我kick 到痴線,攪到一梳就甩好多,淘返嚟拎返公司用都好

大宅

分甘同味 發表於 18-7-19 12:26
tangle teezer
亞囡長髮用咗將近4年,梳頭無再嗌晒救命

邊到買

公爵府

回覆樓主

我在家用Alexandre de Paris, 用左好多年我覺得梳頭時好舒服。

出街就用tangle teezer,好用。好好笑係我第一把"tangle teezer"係朋友買俾我的,點知原來係淘寶假貨,但說實話都幾好用

用戶要求終止服務

金金人 發表於 18-7-22 11:05
都幾平喎。。一套三把梳!你覺得點樣好用呢個??呢個可以梳到打kick 個d 頭髮嗎?我kick 到痴線 ...

甘我吾知可唔可以梳到kick住的頭髮(因我無Kick住)但我用耒吹頭好好梳,我過左博頭3, 4寸頭髮......都唔係短髪.....我用㰐圓個把吹頭

男爵府

其實係咪我唔識用呢
我用tangle teezer , 但一洗完頭d頭髮已打晒kick , 插把梳落頭髮到根本梳唔到,如果夾 ...

其實如果kick 我唔會一梳梳咁深 , 拿起kick 住最表面果一小紮梳鬆左先 , 之後再拿起其他kick 住既逐小逐小梳鬆佢, 最後先一次過由頭梳

so far 我而家都無再爆 kick , 每次都可以由頭梳到落尾。

琥珀宮

金金人 發表於 18-7-19 12:13
各位jm , 你地係邊到買梳多?我買咗幾把都唔好梳,以前屋企有一把好好梳,但後來搬屋唔見咗~原來好用嘅梳 ...

木梳都好用

子爵府

^—^ 發表於 18-7-22 14:09

甘我吾知可唔可以梳到kick住的頭髮(因我無Kick住)但我用耒吹 ...

我最後淘咗把氣墊梳,我通常都係按銷量揀,如果有jm 有興趣,我收到貨再報告

大宅

teresayan07 發表於 18-7-21 20:39
呢隻堅好用...
剛洗完頭濕髮梳都好順..
一 d 都唔覺梳緊濕髮..

我都係用呢隻,好好用,又有手柄

公爵府

分甘同味 發表於 18-7-19 12:26
tangle teezer
亞囡長髮用咗將近4年,梳頭無再嗌晒救命

那裹買?
幾錢?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

bbyou 發表於 18-7-22 17:50
那裹買?
幾錢?

今天在萬寧買$139.9

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

永安有隻好似 tangle tweezer 的梳,$75,都好好用

男爵府

回覆樓主

公爵府

iki 發表於 18-7-23 01:56
今天在萬寧買$139.9

点解甘值錢?
係米有特別效果?

我平時買十元八塊的梳!

伯爵府

其實係咪我唔識用呢

我今日買咗用咗喇,我啲頭髮洗完都好kick ,但好神奇呢把可以一梳到尾,舊梳我要㩒住梳因為扯甩好多頭髮,呢把冇甩

利申我真係唔係打手

首頁

尾頁

跳至