美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

未去consultation之前都諗住先join 5次 laser facial.. 去到見醫生時,話我樣樣斑都有D, 仲有面上紅/藍血管... 可能醫生老實, 佢話10次內可以清到雀斑要8成,荷爾蒙斑就3-4成,可以改善幼血管,粗的就唔得. 之後sales叫我join laser facial+peeling+導入.. 嘩! 甘樣一次要$5700(未折)不過實左太貴. 我問sales peeling+導入可唔可以skip, 佢又話皮膚唔潤會痛, 又會影響效果.... 最後諗下都係唔join. 下星期去A+ 睇下再決定.

別墅

KEROROBB 發表於 18-7-19 18:20
未去consultation之前都諗住先join 5次 laser facial.. 去到見醫生時,話我樣樣斑都有D, 仲有面上紅/藍血 ...
問多幾間先再決定啦,做咁多野好貴,我只有雀斑,無其他問題,係 Cosmax 做左2次都淺左好多,佢無 sell 我其他野啦。

別墅

未去consultation之前都諗住先join 5次 laser facial.. 去到見醫生時,話我樣樣斑都有D, 仲有面上紅/藍血 ...
你去邊間分店?我去 tst.

大宅

Michellecat 發表於 18-7-19 18:56
你去邊間分店?我去 tst.

我去tst. staff 同醫生都好好, 唔hard sell, 不過雀班都要甘多次先清到8成, 我其實得十零粒. 我驚無效果, side錢.. 都唔知醫生太保守定點.

複式洋房

我也是做了consultation, 一樣要我加保濕treatment, 我覺得好似為左收錢而話係必需,有點兒失望。
請問A+即係邊間? 口碑好嗎?你幾時會去做consultation?consultation 收費嗎?

男爵府

回覆樓主

其實保濕導入點都要介紹既 因為打laser前做好保濕無咁乾
不過佢都係提議 又唔一定要join埋
我就自己敷好mask先去打 打完番屋企再敷
都一樣好ok
佢地唔hardsell

大宅

miumiu9388 發表於 18-7-21 19:34
我也是做了consultation, 一樣要我加保濕treatment, 我覺得好似為左收錢而話係必需,有點兒失望。
請問A+ ...

其實我都有同staff講自己做補濕,不過佢話影響laser效果⋯ A+我下星期先去,尼到都唔少人comment,你可以參考一下

複式洋房

Pompom0820 發表於 18-7-21 19:57
其實保濕導入點都要介紹既 因為打laser前做好保濕無咁乾
不過佢都係提議 又唔一定要join埋
我就自己敷好mas ...

唔係架,佢講到唔係佢度做埋,效果就受影響。感覺係:唔做埋,冇效果就唔係我地嘅問題

複式洋房

KEROROBB 發表於 18-7-21 20:23
其實我都有同staff講自己做補濕,不過佢話影響laser效果⋯ A+我下星期先去,尼到都唔少人comment,你可以 ...

麻煩你去完可以分享一下?

別墅

Join 埋保濕我覺得太貴啦,我都只 join laser。

男爵府

miumiu9388 發表於 18-7-21 20:27
唔係架,佢講到唔係佢度做埋,效果就受影響。感覺係:唔做埋,冇效果就唔係我地嘅問題
...

咁我係cwb又無⋯
佢話醫生推薦laser+保濕一齊做
我話淨做laser 佢已經無再講咩 就出單喇不過我又係一早決定做⋯ 佢一次做三部機計番係抵
不過次次都乾住面咁走 要盡快番家

男爵府

Pompom0820 發表於 18-7-21 22:52
咁我係cwb又無⋯
佢話醫生推薦laser+保濕一齊做
我話淨做laser 佢已經無再講咩 就出單喇不過我又係 ...

做完唔會敷mask?

複式洋房

yingying貝 發表於 18-7-22 01:31
做完唔會敷mask?

同問,我知有d醫美打完激光係唔包敷mask

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

你睇邊位醫生?

伯爵府

回覆樓主

我都係去tst cosmax 見徐醫生,都係意見做peeling,laser加補濕,但我只做laser,做左3次,真係淡左好多!我係有何賀爾蒙斑的
之前去a plus 做1064約10次, a 妹做pico 4次
都唔及去cosmax 3次!
後悔去cosmax 太遲

男爵府

回覆 yyan 的帖子

甘你只做laser,其他咩都晤要他們有咩反應

別墅

yyan 發表於 18-8-11 16:46
我都係去tst cosmax 見徐醫生,都係意見做peeling,laser加補濕,但我只做laser,做左3次,真係淡左好多!我 ...

我都係去 tst 徐醫生,岩岩星期三做完第三次,我只 join laser, 佢地無叫我 join peeling & 導入,叫我用番日常既護膚品就得,我主要雀斑,都淺左好多,希望快 d 可以清哂 d 斑

子爵府

2024年龍年勳章

yyan 發表於 18-8-11 16:46
我都係去tst cosmax 見徐醫生,都係意見做peeling,laser加補濕,但我只做laser,做左3次,真係淡左好多!我 ...

尖沙咀邊度?

別墅

imlu28 發表於 18-8-11 17:31
尖沙咀邊度?

係海港城,prada 轉入去再搭電梯的

子爵府

2024年龍年勳章

Michellecat 發表於 18-8-11 17:48
係海港城,prada 轉入去再搭電梯的

Thanks

首頁

尾頁