婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我個姑仔同我地同一年結婚,攪緊自己婚禮,都夠忙仲要插手埋我地婚禮

管化妝師,專登報多500蚊俾我,之後屈化妝師厄我錢,6500蚊跟全日,係依家呢講真係好平,佢話人地厄我錢,要我搵4000全日,佢自己就要返呢個化妝師,如果我想跟佢,要佢試妝試到滿意我先可以試

結婚果朝搵埋一班三姑六婆,焗我入房,要同佢道歉,伴娘想倒水敬茶,結果伴娘俾人推去廁所,打佢手臂,叫佢死返出廳

姑仔老爺係開廠,佢地結婚,老爺奶奶送左一層500幾萬既樓俾佢地做結婚禮物,姑仔話,佢地老爺奶奶係吾ok佢,先送層樓俾佢,因為吾想同佢同住,我咁大個女都係第一次聽人講,吾ok個新抱送層樓俾你

複式洋房

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:23
我個姑仔同我地同一年結婚,攪緊自己婚禮,都夠忙仲要插手埋我地婚禮

管化妝師,專登報多500蚊俾我,之後 ...

我地籌備緊婚禮時,我同老公好多錢銀上都係一齊出,但姑仔私下搵我,話我出得吾夠多,最好再幫輕下佢地,最好係多d地方:,可以既就全數出,包括酒席同攝影

複式洋房

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:26
我地籌備緊婚禮時,我同老公好多錢銀上都係一齊出,但姑仔私下搵我,話我出得吾夠多,最好再幫輕下佢地, ...

管化妝師,之後就管姐妹裙,姑仔求其搵左張相俾我,話自己淘寶貨20蚊人仔就淘到件姐妹裙返黎,仲係我老公同佢老公面前教訓我,話錢咪使係d無謂姐妹身上,要使就使係自己度,我話咁你俾實物我睇下,質地ok我咪跟你,佢拖左2個幾月都話你姐妹度,結果,佢婚禮當日,姐妹裙吾係佢俾我睇果張相,條裙最平一條都450蚊

複式洋房

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:29
管化妝師,之後就管姐妹裙,姑仔求其搵左張相俾我,話自己淘寶貨20蚊人仔就淘到件姐妹裙返黎,仲係我老公 ...

到我地結婚當日,敬茶個朝,全程厲住我,同個阿媽大大聲,要我地兩公婆下脆要同個細妹妹妹夫敬茶,我真係未聽話,我地係哥嫂,要下脆敬個妹喎

別墅

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:23

管化妝師,專登報多500蚊俾我,之後 ...

你結婚先定佢結婚先?

複式洋房

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:32
到我地結婚當日,敬茶個朝,全程厲住我,同個阿媽大大聲,要我地兩公婆下脆要同個細妹妹妹夫敬茶,我真係 ...

到晚宴,講到明,化妝師4點開始化妝,奶奶,姑仔5點先黎到,姑仔一入黎,就係婚宴門口大吵大鬧,問點解冇化妝師係門口等佢地,係邊知安排化妝師,之後我當然當然嘈返佢啦,姑仔就大叫,話,佢一間就走,但佢要等哂全部人黎到,開席,佢要反起張台先走,佢老爺奶奶到左,佢咪烚熟狗頭,夾硬上台,要我地俾面佢影合照,說好既開席反台呢?係吾敢做

複式洋房

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:35
到晚宴,講到明,化妝師4點開始化妝,奶奶,姑仔5點先黎到,姑仔一入黎,就係婚宴門口大吵大鬧,問點解冇 ...

姑仔嫁個邊父母有d錢,奶奶為左個女吾好俾人睇死,俾左20萬個女,我地奶奶就俾左16萬擺酒,但我地私下同奶奶傾吾擺酒,但奶奶堅持要擺,話酒係佢要擺,錢佢自己出,我地最後傾好,當晚收返既禮金全數俾奶奶,吾夠既,婚後再還俾佢,但姑仔就嘈我地貪佢阿媽錢,但佢袋左自己阿媽20萬,佢就話,係阿媽夾硬塞俾佢,佢先要

複式洋房

LamLamTing 發表於 18-7-19 18:34
你結婚先定佢結婚先?

佢早我地三個月

複式洋房

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:39
姑仔嫁個邊父母有d錢,奶奶為左個女吾好俾人睇死,俾左20萬個女,我地奶奶就俾左16萬擺酒,但我地私下同奶 ...

姑仔係早我地三個月結婚,佢婚後第二日就黎嘈我老公,要我老公取消哂我地婚禮,原因,佢覺得我呢個女人娶吾過,我地當然冇理佢啦

複式洋房

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:42
姑仔係早我地三個月結婚,佢婚後第二日就黎嘈我老公,要我老公取消哂我地婚禮,原因,佢覺得我呢個女人娶 ...

姑仔最經典係有一個不成文既要求,佢想婚後,星期二四,我老公要陪佢做運動,星期日,我老公要在家陪佢睇電視,個d時間我最好識做,咪阻住佢地二人世界,咁我嫁個老公黎同你分嗎,我地當然當佢白痴咁笑過就算

複式洋房

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:44
姑仔最經典係有一個不成文既要求,佢想婚後,星期二四,我老公要陪佢做運動,星期日,我老公要在家陪佢睇 ...

故事有點長,都多謝呢個平台俾我分亨自己既事

複式洋房

LamLamTing 發表於 18-7-19 18:34
你結婚先定佢結婚先?

佢早我地三個月

大宅

姑仔最經典係有一個不成文既要求,佢想婚後,星期二四,我老公要陪佢做運動,星期日,我老公要在家陪佢睇 ...

叫佢咪玩,我囝叫我我都未必理,您是咩水,叫佢老心陪啦

男爵府

睬佢都儍,你姑仔都有D問題。你老公同姑仔關係好唔好?

大宅

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:32
到我地結婚當日,敬茶個朝,全程厲住我,同個阿媽大大聲,要我地兩公婆下脆要同個細妹妹妹夫敬茶,我真係 ...

細妹應該唔使跪吧
我阿哥結婚都冇呢樣野

大宅

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:41
佢早我地三個月

其實大家都差唔多時間結婚
應該都各有各忙

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢結婚先但係你哋都唔需要跪佢。
我結婚先,但係我同阿哥都係企喺度大家飲茶。
至於男家嗰邊,佢兩個堂細佬就企喺度,我哋就坐喺度飲茶。 開頭佢哋跪嘅,我老公就話唔好。因為其實啲堂弟婦係大過我, 我只係輩份高過佢哋,所以就唔係幾好意思
不要從別人的嘴裡去認識我

已刪除用户

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

你姑仔係夫家都應該係鵪鶉一隻。老爺開廠你99先俾得20萬佢嫁,人哋62一出手已經500萬!佢應該屈屈埋埋唔少怨氣。我係你我會叫你c6咪鬼理佢,佢要癲就錄起佢癲個樣WhatsApp俾佢自己睇返,同佢講再癲我唔擔保會send錯條片俾你老公。

複式洋房

momling 發表於 18-7-19 19:36
睬佢都儍,你姑仔都有D問題。你老公同姑仔關係好唔好?

結婚前佢地感情好好

首頁
12345...6

尾頁

跳至