婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

美之選468 發表於 18-7-19 23:09
這一點我不介意,反正大哥向妹妹下跪....她受得起咪受Lo ?反正行衰運的是她,不是你們。(我媽鄉下有說長輩 ...

我都聽過

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

其實我總是覺得姑仔與阿嫂為敵實屬不智,因自己的父母年事己高,病痛or疾患只會越來越多(這是大自然的定律,任誰也走唔甩)如果阿嫂只負責食花生? 做姑仔的真的很慘,因父母是你的,你不可能忍心不管不問?如果父母所患的是麻煩病(例如:中風,半身不隨,痴呆等等)是要長期復診及做各種中醫or物理治療的,就算你家中有工人,自己也要跟手尾,特別是工人要放大假返鄉(一走就是一整月)這當中如果無人幫手?做姑仔真是很苦腦的,因又要出錢出力,又要困身,如果忍心不管....那麼只能送去老人院被虐啦?(受害的依然是老人家).不明白中國人的家庭總是喜歡娶個敵人回來 ?

別墅

Magic-pang 發表於 18-7-19 18:46
佢早我地三個月

佢都已經早過你結婚啦,
要威要令佢都做先過你啦!
洗唔洗出到口述陰你呀?!好難理解囉
擺明佢覺得唔夠你令啦
擔心你搶左佢風頭

睇晒你故事,睇出佢呷醋啦,
平時做開公主,全屋人錫佢
宜家哥哥比你搶左咪嬲豬囉
好彩你老公係明白你撐你既

男爵府

回覆樓主

我反而想知成件事你
老公有冇出過聲話個妹
佢個態度係點

複式洋房

美之選468 發表於 18-7-20 07:52
其實我總是覺得姑仔與阿嫂為敵實屬不智,因自己的父母年事己高,病痛or疾患只會越來越多(這是大自然的定律 ...

你講得好岩,我自己有兩個哥哥,一個細佬,我同兩個大嫂都好好感情,同弟婦都岩傾,我明白一個道理,老婆先係陪住阿哥走人生既一段路,並吾係我呢個細妹陪,所以,我從不理佢地既事,佢地都鍾意我,知我吾會理閒事既人

複式洋房

LamLamTing 發表於 18-7-20 08:17

佢都已經早過你結婚啦,

佢生得好矮,4呎幾吋,吾夠5呎高,其實,大家又吾係同一日婚禮,又吾係嫁同一個男人,何須咁介懷人地靚過佢,我知佢攪咁多野,都係吾想人地好睇過佢

加上呢個姑仔係屋企惡哂,又做開公主,其實我地大家結婚時,大家都30+歲,佢仲大我半年,但佢話自己係妹妹豬,佢係最細我要就哂佢,佢發我脾氣係因為太在乎我,先大聲惡我,真心想講,你咪玩啦

複式洋房

bbbbb001 發表於 18-7-20 09:22
我反而想知成件事你
老公有冇出過聲話個妹
佢個態度係點

老公有出聲,老公同佢傾,佢就話老公吾再鍚佢,我地話我地不會因為婚後而忽略佢,佢話明白,應承吾再管,同插手我地婚事,但隔一排,又話,我建議姐,不如你咁咁咁做,好嗎,我係建議,你吾好嬲喎,咁我答,咁你建議姐,我吾想跟你做法,之後佢同阿哥講,話我蝦佢,話我好有問題娶吾過,老公再嘗試同佢傾,佢就嘈,話點解佢吾可以插手

姑仔一心唸住我地婚後會搬入去住,奶奶一早同老公傾好,婚後,我地自己煮飯,水電大家有份用平分交,但姑仔就同老公講,如果我入埋去住,佢阿媽話要收我地7000家用,水電費我地要包哂,同埋佢一星期返三日娘家食飯,我地包埋佢伙食

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

bbbbb001 發表於 18-7-20 09:22
我反而想知成件事你
老公有冇出過聲話個妹
佢個態度係點

老公之後譚又譚過,嘈又嘈過,姑仔索性屈我攪是非,令佢兄妹段情冇左,之後老公同佢阿媽傾,佢阿媽答,佢得女,女世同個仔,其他人係外人,佢只想一家人齊齊整整,我聽到呢番話,真係好傷心,,姐係就算我係佢新抱我都係外人,咁女世吾係外人咩,就因為女世父母有錢就係上賓,我就係下等人?

複式洋房

李家小魔怪 發表於 18-7-20 10:46
樓主,我以為你就係我中學同學
我有個中學同學預都ga事情同你係一樣
個姑仔又係顛顛地

哈哈,不過我地已經擺脫左條8婆,你中學同學依家點?

複式洋房

李家小魔怪 發表於 18-7-20 10:47
你姑仔顛到咁,真係當自己係公主呀

佢自己老公形容我姑仔係公主癌,女皇病

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

李家小魔怪 發表於 18-7-20 11:08
真係聚著li d老婆,真係要喊

佢老公都吾係好人黎,大家都籌備緊結婚,日日打電話俾我,又叫我咪嫁我老公,話我仲可以搵更好條件,例如佢

之後又狂數姑仔勁港女,冇錢冇得傾之類

又話佢有兩個前度俾人攪大肚,都返黎想同佢復合,講到呢度,我當然想笑出聲,吾知佢係認為自己真係咁好條件呀,定蠢到咁

最後,呢個妹夫雖然爸爸有間廠,但冇去接班,只係打份打雜工,佢同我講,佢成日係公司偷d工業材料去同外判公司台底交易,一個月都賺到4,5千,姑仔以為自己嫁到個有錢人,查實個老公咁既人品,咁既行為,有一日再咁偷公司野,俾人拉去坐監都似

禁止訪問

複式洋房

李家小魔怪 發表於 18-7-20 11:07
佢都擺脫左男家果邊,唔使反去
所以我好羨慕

替你朋友開心,真係俾奶奶蝦都冇說話好講,俾姑仔蝦真係吾忿氣

複式洋房

李家小魔怪 發表於 18-7-20 11:15
唉⋯唔好再同佢地有接觸,兩個都係麻煩人

係,冇聯絡,正呀

首頁

尾頁