自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

depress 發表於 18-7-21 02:58
你咁既邏輯真係好可怕,除左你同你家人所有人都唔係人,所有對子女不利或者只係有可能不利既人都係罪人, ...

如果對子女生命安全有威脅,的確係咁,有乜問題?

講緊生命安全喎,唔係擦損少少喎。

大劉呢單就係講緊生命安全。
你上月底果單只係最多咪擦損少少。

做法當然不同啦。

複式洋房

dativebond 發表於 18-7-21 02:57

喂,你上個月底單野和今單唔同架喎。

又唔知跳去邊
覆唔到就開始巢野了

冇問題呀,我都係public出黎俾人睇的

點解我覆你,咪因為你係個種撩交嗌既小器癲佬性格囉,因為除左你同你家人係人之外,其他人都係狗,你鬧得就有原因,其他人要好好反省接受,你鬧都唔串得,當你上帝丫嘛

複式洋房

dativebond 發表於 18-7-21 03:05
如果對子女生命安全有威脅,的確係咁,有乜問題?

講緊生命安全喎,唔係擦損少少喎。

如果冇罪既話,你可以殺人添,反正你啲仔女世界上最重要,其他人既感受根本唔重要。

大宅

depress 發表於 18-7-21 03:08
如果冇罪既話,你可以殺人添,反正你啲仔女世界上最重要,其他人既感受根本唔重要。
...

好啦,我錯啦我錯啦,好累。。。

公爵府

Poyau 發表於 18-7-20 23:02
津巴布韋穆加貝夫人?

我淨係記得係黑人女人咋
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

可能大L 想識佢呢...

緣份既好難講.

男爵府

回覆樓主:

又咁講,香港D電梯事故有幾多?其中因為大人睇住個電話而出事又有幾多?

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

只能講,佢而家活响驚恐之中,怕人呢樣嗰樣,有錢又如何?

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

dativebond 發表於 18-7-21 00:44
未撞到就唔鬧得?撞到就大鑊啦,扶手電梯黎架大姐。

冇錯,就因依家D人自己玩樂大過天,毫無危機意識,電梯人叠人好大鑊。

水晶宮

YEOMORGAN 發表於 18-7-20 09:10
我覺得他幾正。哈哈!夠貼地。

周街嘈交都仲得。

佢一向無咩上等人包伏啦~以前都當街當住鏡粗口鬧記者,睇唔過眼的又會向記者爆料
而家的人咁自我,繁忙路上都照一邊行一邊玩手機,完全唔覺影響其他人,大劉無錯呀,希望今次事件令果d掛住玩的人醒悟

琥珀宮

KIbabe 發表於 18-7-20 07:19
個女仔掛住玩手機唔睇路又係唔啱嘅!撞到人就唔好啦

雖然大劉係過火左少少,但今次buy佢,低頭族其實好自私,佢自己仆親都唔好啦。見過有個後生女又係掛住睇電話,前面有條到腰嘅欄杆竟然睇唔到,撞左埋去

珍珠宮

回覆樓主:

可以大劉語氣真係唔好,同埋好大聲啦~
我覺得有樣野佢無話錯,咁樣顧住睇手機,其實好危險!

大宅

tommyxsarah 發表於 18-7-21 02:38
其實係扶手電梯,最好更加唔好玩電話,玩少一陣姐。
仲有扶手電梯時不時都有突然炒起事件大家都小 ...

我都好憎d 人揹住個大袋行上行落,試過上timesquare 有個女仔揹住個大袋行上扶手梯經過我撞落我身度,我女企我上一級我驚佢撞我女個頭,我擋開佢個袋, 點知佢又冇扶實咁岩失平衡.. 成個仆低左,嚇屎..扶手梯成兩層樓咁高..

珍珠宮

mandy952 發表於 18-7-21 09:22
雖然大劉係過火左少少,但今次buy佢,低頭族其實好自私,佢自己仆親都唔好啦。見過有個後生女又係掛住睇電 ...

上網大把片睇,顧住睇手機發生意外!
我爸爸會番大6工幹,佢話大6好多人因為咁,撞車出意外,所以我爸爸係好嚴厲唔俾我地一路行一路篤電話!

大宅

千千萬萬 發表於 18-7-21 07:04
又咁講,香港D電梯事故有幾多?其中因為大人睇住個電話而出事又有幾多?
...

電梯事故唔多,但街頭罵戰好多,可能係好多人好心提左呢班人減少左意外..

子爵府

littlemiss123 發表於 18-7-21 09:50

我都好憎d 人揹住個大袋行上行落,試過上timesquare ...

意外就係呢d !
最憎人扶手電梯行上行落 ,仲篤電話。 撞到人或者比人撞 都唔好拉。扶手電梯金屬黎架,跌一跌好傷架!

大宅

回覆樓主

我只係覺得大劉對個女仔真好,比個女仔做左2日C1頭條,仲要接受訪問講件事。之前根本無人識個女仔

大宅

tommyxsarah 發表於 18-7-21 09:58
意外就係呢d !
最憎人扶手電梯行上行落 ,仲篤電話。 撞到人或者比人撞 都唔好拉。扶手電梯金屬黎架,跌 ...

如果我真係好趕時間又冇樓梯要行上行落,都會企埋一邊盡量唔影響人咁行,但大把女人揹住個硬皮袋係右邊膊頭上落扶手梯撞完人就閃左,個袋仲要裝左幾舊磚頭咁重,被人撞o個個連呢d 衰人個樣生成點都唔知,勁無辜.. 所以呢類自私人話自己有睇路冇影響到人.. 揾人信至奇.. 如果係有顧及周圍環境,就唔會無啦啦俾人提點佢.. 提點者有冇禮貌,定係遇到潮州怒漢大劉呢類,真係睇佢個日運氣喇..

寶石宮

2023年兔年勳章

WWT1234 發表於 18-7-21 04:12
我淨係記得係黑人女人咋

好彩無真係撞到 當年個記者就...

「2009年,穆加貝及夫人格雷斯來港購物,在九龍香格里拉酒店離開時,遇到《星期日泰晤士報》記者採訪,格雷斯的保鑣上前阻止,又企圖搶走相機,格雷斯更親自出手,向記者揮打最少10拳,並用手上的鑽戒割傷對方。律政司及後表示,格雷斯享有外交豁免權,不會起訴她。」

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/133662/%E6%B4%A5%E5%B7%B4%E5%B8%83%E9%9F%8B%E7%B8%BD%E7%B5%B1%E6%8C%81%E5%A4%A7%E5%9F%94%E7%8D%A8%E7%AB%8B%E5%B1%8B-%E6%8C%87%E5%B1%AC-%E6%94%BF%E5%BA%9C%E7%A7%98%E5%AF%86%E9%A0%85%E7%9B%AE-%E6%9B%BE%E4%BE%9B%E5%A5%B3%E5%85%92%E5%85%A5%E4%BD%8F

男爵府

depress 發表於 18-7-21 02:19
仲有俾人鬧一定係死狗say sorry 冇講係唔啱,但覆既人好多時係言語間都流露出佢既狂燥症
...

開始女仔已答 自己係有睇路 三九唔識七黎講已經好客氣啦 仲想點
劉係都要話人冇睇 撩交鬧 憑咩教訓人

首頁

尾頁

跳至