自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sfll 發表於 18-7-20 09:09
有個男人錄埋片賣俾生果報仲要留下批評

其實係之前個女人駁嘴叫佢積福,大劉聽到辣興咗。

大劉又錯唔晒, SORRY 都唔講,
我鬧佢, 仲叫我積福?? 使唔使我多謝佢一邊玩手機一邊差D撞埋黎?

D人標籤左佢有錢, 所以做乜都有錢大晒

伯爵府

回覆樓主:

尢其街市
好多工人玩住手機行
興起就企正中間㩒下電話
完全唔理人地無路行
大劉鬧得好呀
其實我都好想剷爆呢d人

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Happy0707 發表於 18-7-20 09:48
咪係囉...撞到點會係呢啲對話...

大劉根本就係財大氣粗,有錢大晒真係無話錯佢架!

佢咁驚貴咪唔好出街囉,唔係要成條街既人黎遷就佢地囉。未撞到就發爛渣鬧人,仲要唔停口又爆粗咁鬧,如果真係唔覺意撞到佢地,咪死得?佢老婆甘比都睇唔過眼要阻止佢發癲啦!

大宅

回覆樓主:

大劉去澳門會唔會咁好火?

子爵府

Happy0707 發表於 18-7-20 09:48
咪係囉...撞到點會係呢啲對話...

如果差少少撞到我係家長我阻止到之後都會講:"小心D la "
正常差D撞到小朋友個方會say sorry, 因為真係差D撞到, 個女仔可能唔甘心俾人話, 駁咀, 2邊吵上黎lor

男爵府

佢有成隊保鏢跟住, 點可能比人撞到佢仔女架? 當年"牙"住條街, 生人勿近架喎.

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

iamcute_lala 發表於 18-7-20 09:24
唔小心撞到姐
洗唔洗咁大反應呀
個女又唔係撞低落地下起唔翻身

係啦,我見佢囡係走左遠遠地才走番轉頭叫佢老豆唔好嘈,即人地冇撞到佢囡啦。

佢反應太大了

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

sfll 發表於 18-7-20 09:09
有個男人錄埋片賣俾生果報仲要留下批評

其實係之前個女人駁嘴叫佢積福,大劉聽到辣興咗。

去睇睇先

珍珠宮

男人老狗成個潑婦罵街咁,掉轉頭係佢老婆甘比要阻止佢發癲,簡直失禮街坊。

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 ka媽 的帖子

撞到人梗係唔岩啦,但佢地成10條友一齊行,除非佢個女企左出黎先啦,咁人地HI到佢個女都唔奇呀,大人都有責任護住自己個小朋友架~

大宅

回覆樓主

俾大劉教育下,佢有賺啦
呢課教導所有人行街唔好掛住望手機,撞到人時,尤其是老人家,可以係可大可小。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

無link嘅

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

EvaHui520 發表於 18-7-20 09:56
如果差少少撞到我係家長我阻止到之後都會講:"小心D la "
正常差D撞到小朋友個方會say sorry, 因為真係差D ...

大家睇番生果報描述,
個女仔之前話:”你唔敢呀? “
仲叫大劉 去積福。

應該係有位老人家,已經要用拐杖輔助,上電梯要特別小心,偏偏遇著個手機迷阻住晒條路令到佢行得唔順暢,抵不住頸咪話個女人囉。

點知女人仲駁嘴,明顯挑機 。果句 ‘你唔敢呀?” 再加上叫人去積福

咩意思呢?

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

珍珠宮

如果十幾個人都睇唔掂小朋友,搞到個小朋友俾人撞,自己都要檢討下先啦!自己自係最大責任!

依家仲要無啦啦係啲小朋友面前同啲路人爆粗鬧交,簡直係老粗兼無文化既行為!

珍珠宮

如果十幾個人都睇唔掂小朋友,搞到個小朋友俾人撞,自己都要檢討下先啦!自己自係最大責任!

依家仲要無啦啦係啲小朋友面前同啲路人爆粗鬧交,簡直係老粗兼無文化既行為!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

叮妹 發表於 18-7-20 08:27
睇埋條片見到D毛巾陣好笑

誇張,做保標要立毛巾

珍珠宮

人地話大劉由1樓鬧到2樓都無停口咁鬧,最後個女仔反駁佢,大劉更加慶上加慶咁鬧,搞到甘比都要出動勸交!

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

Chowying 發表於 18-7-20 10:01

去睇睇先

段片只是錄到幾句㗎咋。

其他,似乎是該現場錄影者聽到之後嘅描述。

大宅

KIbabe 發表於 18-7-20 07:19
個女仔掛住玩手機唔睇路又係唔啱嘅!撞到人就唔好啦

大劉好很串,有次行過time square,佢D保鏢係推開前面的人嚟開路,有個鬼佬頂唔住頸,用粗口fxxk大劉

版主

curry451 發表於 18-7-20 10:21
大劉好很串,有次行過time square,佢D保鏢係推開前面的人嚟開路,有個鬼佬頂唔住頸,用粗口fxxk大劉 :good ...

保鏢用手嗎?

如果有人粗魯推開我,我不會客氣㗎喎⋯⋯

首頁
23456...14

尾頁

跳至