自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

IloveJJ 發表於 18-7-20 22:54
肥,的係點著都唔好睇!俾你睇下我128磅同118磅嗰時,著同一條裙既分別!

...

sorry ,我真係睇唔到有咩分別
一樣靚

男爵府

回覆樓主

我同你一樣高,未生之前8x-90左右,生完90-100,一踏入30,一年未有已經肥到11x認同你唔高又肥真係比較難買衫。
平時t恤+牛仔高腰短褲+波鞋,頭髮扎起方便湊仔,出席比較正式場合就修腰連身裙到膝,太短追仔抱仔會走光,放下頭髮,化淡妝,去飲都ok la...

子爵府

oocholeoo 發表於 18-7-20 13:27
比個位我呻下。。。
我又矮(153cm)又肥(130磅)成個波咁
未生之前好瘦架(110以下)

答佢:幸福肥,你知乜吖

珍珠宮

王國教室勳章

opl2 發表於 18-7-21 00:58
你分析得好好呀
我其實有貪靚嘅心,其實成日都俾過錢去買一堆買左先唔鐘意嘅衫番黎,總係唔識搵啱自己嘅類 ...

大家都係經驗中學習我貪靚,我會上網睇世界各地的fashion blogger ,model,普通人點著衫,其實好多inspiration ,再多d行街,試多d
你有貪靚的心已好好啊!
有時間上下1:1 簡單化妝,我用友都係用BB cream ,畫下眉同唇膏,已精神好多
加油啊!

男爵府

Ashleycorina 發表於 18-7-21 01:02
大家都係經驗中學習我貪靚,我會上網睇世界各地的fashion blogger ,model,普通人點著衫, ...

多謝你,我都睇多d 先

請問去邊度上1對1化妝好?

珍珠宮

王國教室勳章

opl2 發表於 18-7-21 01:10
多謝你,我都睇多d 先

請問去邊度上1對1化妝好?

你有無邊個品牌化妝品/skincare 有買開?
通常你傻幾百蚊,上堂,$可以redeem 返貨品㗎你去counter 問下

公爵府

回覆樓主

人地點睇我唔會理。最緊要健康。又唔係靠佢開飯,嫌棄我咁下次唔去。
當然,如果自己貪靚,就小心自己飲食+做運動。雙管齊下一定有改善。

男爵府

Ashleycorina 發表於 18-7-21 01:12
你有無邊個品牌化妝品/skincare 有買開?
通常你傻幾百蚊,上堂,$可以redeem 返貨品㗎你去counter ...

呀,我知知邊d 喇

謝謝你呀!

珍珠宮

王國教室勳章

opl2 發表於 18-7-21 01:17
呀,我知知邊d 喇

謝謝你呀!

唔好客氣!加油啊!
我做左媽媽都重左好多,但個個以為我重左幾磅咋,因為我都研究下點遮下肥位

大宅

回覆樓主

的起心肝減肥,唔好衰比佢地睇,加油

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

工程進行中 發表於 18-7-20 16:37
死啦⋯原來甘係好肥 ?
我都冇自覺
睇黎都要努力下

其實磅數唔能斷定一個人係咪好肥,相同高度同相同磅數,就咁睇都可以好唔同。我同我妹就係,佢10x磅已經望落好好肉地,11x 已經肥,佢要under 100先叫fit。但我就10x時,啲人話我瘦,11x 叫fit, 過120就開始肥。如果只睇磅數,呢度jm標準好高,過100磅已經話肥..... 所以唔好單睇數字,最緊要現實中自己睇自己係點。
Childhood is journey, not a race.

男爵府

Ashleycorina 發表於 18-7-21 01:20
唔好客氣!加油啊!
我做左媽媽都重左好多,但個個以為我重左幾磅咋,因為我都研究下點遮下肥位
...

我耐唔耐就想攪下,因為一直都冇搵到合適類型,次次都用好多錢,但最後都係買左一堆垃圾

希望今次會好啦

禁止訪問

大宅

我最近都向橫發展,睇黎個朵要改了

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

最緊要係老公話好,其餘既人冇可能滿足哂佢地,加上佢地都係挑骨頭族人,唔洗上心,因為總有嘢佢地挑剔

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-7-21 07:35
多謝你,不過右邊好肥無線條(虎背熊腰),左邊見到線條好多喎!

左邊好好多

子爵府

IloveJJ 發表於 18-7-20 22:54
肥,的係點著都唔好睇!俾你睇下我128磅同118磅嗰時,著同一條裙既分別!

...

真係睇唔出咩分別,兩邊一樣咁。。。

禁止訪問

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

oocholeoo 發表於 18-7-20 15:22
邊到買到??

好多既,我見淘寶都有,FB又有…
不知所謂的乙陸!!!

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

外國好多肥女人。睇YouTube 佢地都著得好sharp, 同埋笑得好自信。
我覺得係心態問題囉。人生唔係淨得減肥扮靚。小似小肥咁,個人活得開心,精彩,係音樂上發展佢既事業。一個親切既笑容,比甚麼Dior, d&g 還好看。
你看看好多菲傭,都有貨車身形。但佢著條連身裙,縱使我地覺得唔襯都好。但星期日見到佢地,都會感受到佢地哥重開心自在既心情。
人係為自己而活,不是活在他人的眼光之下。一個人由心發出既光彩,比甚麼也更美麗。

首頁

尾頁

跳至