自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一件事
發生於中學時期,我鍾意夜晚用耳筒聽收音機,有晚聽緊節目講緊風水命理野(平時係講靈異野),我半夢半醒之間聽到d「o夏...o夏...o夏.....」既抖氣聲,我即刻驚到醒左,同熄機。
事後我d朋友話可能係節目效果呢~

第二件事
發生於我去日本旅行,有晚訓訓下,感覺有人拉床尾,我嚇到醒左,隔離床朋友問我做咩,我問佢有無咩唔妥?(我有諗係咪地震)佢話係事,但我真係感覺到好似有人響床尾拉動我張床咁

大家有無親身經歷想分享呢?

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

就今日岩岩7點幾,我同阿囡坐係梳化睇電視(梳化一邊係大窗臺),突然有一下‘boom’一聲,好似有野係撞到玻璃,我同我囡都聽到,我同阿囡眼望眼跟住問我咩事,我話無事

個窗對出係個海,但又唔見有雀仔或其他動物係出面

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

子爵府

回覆樓主:

仲有冇其他靈異事件呀!

珍珠宮

樓主的第2件事,我估似係地震,因中學時有老師講跟團去日本玩,上到酒店房開曬野之後,佢覺得地震,就即拉埋老婆衝落大堂,佢老婆吳覺得地震,跟住見到團友一個一個衝落黎,有啲話覺得有震,有啲覺得無,事後大家見啲職員照常做野,就返房啦,到晚飯時,導遊話新聞證實左,岩岩只係非常輕微的地震

珍珠宮

cutieringo 發表於 18-7-21 23:27
就今日岩岩7點幾,我同阿囡坐係梳化睇電視(梳化一邊係大窗臺),突然有一下‘boom’一聲,好似有野係撞到 ...
樓上掉野落街?

大宅

Angel_Rose 發表於 18-7-22 01:04
樓上掉野落街?

100%肯定唔係!因為廳果隻大窗,對下係屋苑既行人路,我住中層應無人咁掉野掛,唔驚整到人咩

如果問我個聲似咩⋯我會覺得似大少少既既雀仔撞埋落玻璃窗到!(我巳經即時望但唔見有任何野)

珍珠宮

cutieringo 發表於 18-7-22 01:13
100%肯定唔係!因為廳果隻大窗,對下係屋苑既行人路,我住中層應無人咁掉野掛,唔驚整到人咩

...
呀......咁真係靈異到爆

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

珍珠宮

ccjelly 發表於 18-7-21 00:05
第一件事
發生於中學時期,我鍾意夜晚用耳筒聽收音機,有晚聽緊節目講緊風水命理野(平時係講靈異野),我 ...

試過首爾出差,我和同事各一張單人床,半夜床之間地下有人掘地甘,成晚好大聲

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

特別深刻
大約係我三歲嘅,一親人過咗身冇耐。 有一日傍晚同我媽講話喺街轉角位見到佢。 阿媽話你認錯人,我話唔係,個樣好似。
佢話點解你唔叫佢,我話有啲白色嘅嘢,矇矇哋睇唔清楚。 之後佢問我著咩衫,我話全身白色好似長裙咁。(嗰個係男人嚟嘅)

之後問人點算,因為我可能見到。佢哋話你上香同佢講話,我哋過得好好唔使返嚟探我哋,安心上路投胎。 自此我冇見到,家人都冇發夢見到

待續

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

外國某酒店,瞓到半夜醒左,聽到有人嚡一聲

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主

試過訓澳洲小鎮既caravan park,半夜札醒,覺得下半身感覺怪怪。因為當時冬天著長褲訓,但feel到有毛氈吉到大脾。發現條褲無左仲跌左係近床頭位置。
自從有意識開始未試過副被副到會甩褲,而且條褲縛帶架,我平時會縛到實一實費時甩褲。果陣冬天,我覺得凍,無理由會熱到跌甩褲。而且張毛氈好正常,我無跌被。最後就算係跌褲,正常條褲跌係床尾位置,點解會床頭?
Ps身邊果個平時訓到死豬,唔會半夜咁無聊除我褲。同埋我算醒訓,要整鬆我條褲帶再除我褲一定會整醒我

禁止訪問

回覆樓主

子爵府

回覆樓主

有次去泰國,有好似靈魂出竅咁,俾人扯咗出嚟同窒息嘅感覺,見到自己訓係床,好想撲去隔離朋友求救
後來唸咗句佛經,先返到自己身體

大宅

cutieringo 發表於 18-7-21 23:27
就今日岩岩7點幾,我同阿囡坐係梳化睇電視(梳化一邊係大窗臺),突然有一下‘boom’一聲,好似有野係撞到 ...

大宅

crystal媽咪 發表於 18-7-22 08:52
特別深刻
大約係我三歲嘅,一親人過咗身冇耐。 有一日傍晚同我媽講話喺街轉角位見到佢。 阿媽話你認錯人, ...

想黎望下你地

大宅

sunnygirl 發表於 18-7-22 09:27
日本某酒店,瞓到半夜醒左,聽到右手邊有女人嚡一聲,但當時同房係瞓左手邊,而且係小朋友
...

夜媽媽叫有呢D聲都咪話唔驚

大宅

Angel_Rose 發表於 18-7-22 01:01
樓主的第2件事,我估似係地震,因中學時有老師講跟團去日本玩,上到酒店房開曬野之後,佢覺得地震,就即拉埋老婆 ...

我有諗係咪架
但我問其他同行既親友又話無
可能佢地感覺唔到

首頁

尾頁

跳至