潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

估唔到歐洲還有超好 service 的H Shop
去過法國,德國的SA都超串,唔出名的歐洲城市裡的H都好多人,去旅行無時間慢慢玩配貨,通常walk in見到啱就買,無就算。

今次SA攞左L30 五個色出黎比我揀,成間舖得我一個客,久違了的服務態度啊...
原本想要 L26, 但無貨,得鱷魚皮,見SA態度好好所以要左L30啦!

幾萬買個袋 我要買得開開心心啊!
買完再問佢有無 BKC,佢仲叫我明天再去,可惜要走了,無緣...

ada0707    發表於 18-7-22 18:21
wcpcelia    發表於 18-7-21 15:22

男爵府

回覆樓主:

太幸運了。
歐洲邊度買到呀!

大宅

回覆樓主:

呢啲先叫Service, 買都買得開心啲

大宅

回覆樓主

So lucky!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

男爵府

So lucky!!

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

glo000 發表於 18-7-21 04:58
去過法國,德國的SA都超串,唔出名的歐洲城市裡的H都好多人,去旅行 ...

Hello...

侯爵府

glo000 發表於 18-7-21 04:58
去過法國,德國的SA都超串,唔出名的歐洲城市裡的H都好多人,去旅行 ...

So lucky congrats to get a nice bag
Which H shop did u go? 竟然問BKC 叫你第二日再返去?
其實真係好睇采數,我在Frankfurt, Munich H and Munich airport 買也買到袋,sa service 也ok

大宅

Ms_Phoebe 發表於 18-7-21 12:42
So lucky congrats to get a nice bag
Which H shop did u go? 竟然問BKC 叫你第二 ...

唔想向度講啊,應該無代購會去果邊買
因為貴過法國,退税少,但都平過香港好多。

我上網做左功課搵邊間比教易買到野
只可以講,當地無機場,要坐火車去的地方會比較易搵到好少少的貨,應該有好幾間向歐洲中部。

wcpcelia    發表於 18-7-21 15:24

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

侯爵府

glo000 發表於 18-7-21 13:00

Thanks

子爵府

Ms_Phoebe 發表於 18-7-21 12:42
Which H shop did u go? 竟然問BKC 叫你第二 ...

其實我覺得啲SA叫你第二日再去呢啲說話係客套說話嚟嘅
我上兩個月去北歐
兩間H SA都係叫我第二日再去
但第二日去到當然係無offer 啦

別墅

glo000 發表於 18-7-21 13:00

其實唔使咁神秘嘅,reseller要揾袋,我相信一定去過哂所有H shop,唔會放過任何一間嘅機會。而且你去時有貨,其他人去時又未必有貨,可能你sa覺得你真係客人所以先有咁多揀,reseller去又唔同講法啦,唔需要咁擔心嘅!況且只係L30,我相信D reseller 要攞L30唔會山長水遠去一個冇機場嘅地方啦,你應該冧得太多啦!呢度D jm問你都係希望佢地下次有機會去到D咁遠嘅地方好似你咁好彩啫!

大宅

回覆樓主

L30的確唔難買,十多年前在Paris 買了,只是我的 Lindy 30 四角都開始退色了,想再買一個新的,當年在Paris 都有好好的服務啊!所以十分懷念,但近年每到歐洲都感到從世界各地的代購擠滿巴黎和其他熱門地點的H store,嚇怕了真正的遊客,也嚇怕了我,一家去旅行沒時間預先網上預約再等幾個鐘去問有無貨。

我不是VIP,在香港要看SA的面色,
只想分享在歐洲小鎮久違了的服務態度,不用配貨,任何顏色SA不會收收埋埋,唔想公開地點,只因每次去都預到唔同SA唔的貨,不想有人失望,遊客少的地方會容易買到心頭好。

我不習慣買H用代購,每次只是隨心而買,不會影響旅行的心情。

男爵府

回覆樓主:

非常同意,在巴黎想買H真係好難頂。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

其實我想講一個平民响香港買H有時都要受氣 , 明明一個SA開緊一隻Display櫃中嘅K俾我睇, 突然間另一個SA9.9秒行過嚟叫佢收返埋話唔睇得, 個刹那, 我真係覺得個SA好無禮貌

子爵府

2023年兔年勳章

tiffanyhk2000 發表於 18-7-22 09:54
其實我想講一個平民响香港買H有時都要受氣 , 明明一個SA開緊一隻Display櫃中嘅K俾我睇, 突然間 ...

巴黎總店都會拎display俾客睇,分店點解唔得呢

大宅

BabeV 發表於 18-7-22 10:28
巴黎總店都會拎display俾客睇,分店點解唔得呢

好明顯就係平民同VIP 嘅分別, 當佢唔好彩, 本來試緊個Toolbox 20諗住買, 見呢位SA態度咁樣, 即刻慳返

首頁

尾頁

跳至