自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

daren995 發表於 18-7-24 17:13
我好似見到你既影子
話人之前先反省下自己
你又何嚐唔係幫壞人幫到出晒面呀

好心你就答咗人問題先啦,自己係咩身分又唔講得,個芒果專家(點樣先做到專家?有無牌考架?推薦下)又唔開得名,詆毀人專登開個新account,小人扮超人

大宅

daren995 發表於 18-7-24 17:08
呢D我就唔知啦~
因為我好心提醒~
總之果條友我就肯定唔會同佢買囉~

你係好心就麻煩逐個留言覆,俾啲真證據,封住我地把口啦,唔好搞到又有受害者同你報料喇

複式洋房

shirley_hinwai 發表於 18-7-24 17:22
我哋啲師奶就係咁搞笑㗎啦....乜你唔知㗎咩?
你而家咁q得閒不停係咁覆嘅。。
咩好心我啦.....而家唔係得 ...

你有無睇我既留言?
我話明睇左2邊既資料先至出POST
咁事實上佢真係俾人係爆料公社出左POST話性騷擾
咁我提返我見到既野有咩問題?

不如咁話, 如果你真係咁鬼正義
不過將呢個LINK SEND去佢既Group度
然後叫晒d台灣人黎呢度撐下佢
等我都可以見證下佢到底有幾好
話唔定我會幫埋佢咧 假如是事實既話 除非唔係啦

大宅

回覆 daren995 的帖子

你同d事主咁熟 send條link叫事主親身講啦三姑

複式洋房

teacha 發表於 18-7-24 17:27
好心你就答咗人問題先啦,自己係咩身分又唔講得,個芒果專家(點樣先做到專家?有無牌考架?推薦下:excited ...

講真 我只係一個熱心人 當初真係想買芒果 先會去留意到果條友
點知我又見到有人係個社團話佢既負面新聞
我嘛好奇去睇下囉 睇完又見果d台灣人既留言
然後嘛又再好奇再睇下囉

無解 好奇心係我既優點同缺點黎嫁
因為我都想知真相嘛

之後我就發現左爆料公社都有人爆左佢既負面內幕
仲要唔係得1個人爆先搞野
之後嘛好奇心去留言俾果d話受害既人囉
然後果d人嘛send左d資料俾我睇囉
我仲去睇左果條做左又唔認係度昆9人既老淫蟲囉
不過我唔係受害人 所以我又廢事講咁多啦

不過有人話我唔覆係縮頭龜wor~
我點會俾d自以為是既人有水位呀
咁我好心到咁仲要俾人話我逐個覆好q得閒wor~
咁鬼有文化既? 真係好心你啦

大宅

daren995 發表於 18-7-24 18:04
講真 我只係一個熱心人 當初真係想買芒果 先會去留意到果條友
點知我又見到有人係個社團話佢既負面新聞
我 ...

專家呀,專家呢?

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

teacha 發表於 18-7-24 18:08
專家呀,專家呢?

你嘛拿住果d圖去問下專家囉
大把專家可以問啦
自己上網search問下啦
再唔係嘛拿住我幫忙貼上黎既圖俾果d果欄既批發老闆睇下囉
問下佢果d青bb既係唔係頂級愛文囉

大宅

daren995 發表於 18-7-24 18:13
大把專家可以問啦

而家連自己啲證據都唔敢提出,自己搵返嚟嘅專家都唔敢出名,仲話自己嗰啲先係真相,個專家憑相就知係咪頂級芒果?吹水無極限,仲要人地send d相俾你就當真,自己求證過?

大宅

daren995 發表於 18-7-24 18:13
大把專家可以問啦

咁你又知唔知有人要求要生啲?唔要咁熟呀?如果全熟送到過嚟咪爛曬

乜原來頂級愛文芒係唔會經過青bb嘅階段㗎? 唔通頂級嗰啲係一種出嚟就係紅卜卜 嘅

大宅

我回左你好多個po架做乜淨係覆3姑?

我問你啊
有乜人會偉大到冇錢賺之餘
又要俾人性騷擾
最後仲要仆去台灣搵個所謂老淫蟲啊?
人地用槍指住佢去啊?

仲有啊
個專家係邊個 我想搵佢買一箱黎比較下頂級係咩味
老老實實 我食左咁多台灣生果
又問左咁多台灣朋友 我都好想知頂級有幾頂啊

其實睇咁多既所謂證明
圖cap出黎係2個人講再加個專家
請問好多有幾多?
你同d事主咁熟直情叫d事主出黎講啦 仲有說服力
做乜要我po社團姐
連我地呢d真金白銀俾錢買完食完既買家你都話我地係好彩
話我地時運高
Po完你咪又話做妹

明明好食 有冇爆料一樣係好食
唔會爆完變成第2樣野架
唔好掛住正義個牌就你岩哂啦

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

pat614 發表於 18-7-23 21:37
我7月頭有幫襯過,李大哥有交帶,芒果直接送酒店,我講明寄倉,佢包得好好,又香又甜,冇問題喎

...

請問可以Pm我嗎?我想訂芒果

民房

我也好心提醒一下相關人士吧
台灣的事,有証有據是可以告那位李生,由法院判決。

而我現在說在香港見到的事,我看到有人在非公開群組內,盜用多張未經擁有人受權的相片,然後將相片偽造事實,作假後發佈到其他群組,就此行為已干犯了本港的刑事法例第161條b不誠實地意圖欺騙(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間)及161條d不誠實地意圖導致他人蒙受損失(不論是在取用電腦的同時或在日後任何時間),即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁5年,被誹謗者亦可從民事追究一切損失。

不要說什麼報料者,發佈者亦是同罪!

希望該位女士息怒,生意不成仁義在,無謂再糾纏下去,雙方沒完沒了。

大宅

kikyou1101 發表於 18-7-24 19:00

我回左你好多個po架做乜淨係覆3姑?

大宅

CommLamp 發表於 18-7-24 19:31

講得好

大宅

觀念正確

男爵府

回覆樓主

我信台灣新聞,假既又會通晒天

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

我建議你都係將法律睇熟D先~
就唔係去將FB既使用者權益和資料條款睇完再黎提醒會好D~
我都想知道"不誠實地意圖欺騙"既人下場係咩

反正我只是睇完D有根有據既資料
好心發怖提醒其他人
又無指名道姓 又何必對號入座呢?
莫非.....
啦!! 呢樣野真係要醒目人先明啦~我就廢事多講~
一陣又有人想用呢D與我無關既法律大我~

好在我信D受害者係講真相既~
唔通有人吃飽飯無CO?
為左幾粒芒果係度扮可憐咩~撞鬼!

民房

哇!! 咩咁鬼熱鬧呀!??
感謝樓主熱心提醒!!

如果唔係有人通知左我話呢度有戲睇
我真係都無諗過原來可以黎呢度PO下文

我就係受害人之一既當事人啦!!
為左你地班無知既C9唔好再係度
傷害無辜既熱心人士 我都專登黎開左個AC
入黎睇下有咩詐騙人既打手
等我可以收集多D證據都好~
反正我已經同台灣果邊既法律人士跟進緊個CASE!
到時你地記得要一一站出黎支持呢條"性騷擾"
又"偷斤減量"既無恥人士 千企唔好縮沙呀

其實我見你地係咁插人地好心提醒既人做咩姐?
唔好以為個個都要好似你地班
俾人利用左都仲要係度幫人做打手先得假

搵個專家有幾咁難姐?
睇下你地班打手應該係食得大X水果多
唔知咩叫做頂級既芒果啦
唔緊要!!我份人最鐘意幫人!!
仲會送佛送到西!!
我連台灣國際外銷芒果專家都幫你搵埋黎啦!
自己用下對眼望真的啦~~
再唔係拿放大鏡睇都OK嫁
https://photos.app.goo.gl/4jGak3JdqP7VKSNQ6

唔洗多謝我啦!
都唔洗覆我咁多啦!
佢係台灣新聞講左一句"人在做 天在看"
佢亦都係自己既社團度講"說一個謊要用99個謊來圓"

你地要盲目咁去做佢信徒我都唔會阻你地嫁!
全台灣得佢一條友賣芒果呀??
笑鬼死我!!

我從來無講過既野俾佢捏造一堆事實!!
我免費幫佢做一年義工去協商
又教佢行銷方式 全因係佢同我講佢係種無毒既
我係為左係自己見證係唔係真係無毒
先同佢傾好左要到果園去睇個場
當時仲帶左我台灣家人有種芒果既老友記陪我去睇
仲錄影和拍照幫佢行銷,
點知台灣好多果農都話佢果D一定唔係無毒既
話我俾人呃啦 當初我又何嚐唔係同你地一樣XD
不過真相大白之後 佢去招惹到台灣另一位女管理員
跟住果個受害人拖左我入群度
無拉拉俾果條友發文污衊我係詐騙集團
不過事到今時今日都唔敢去正面回應?
淨係識得係個社團和自己既FB內洗腦?

用.下.腦.啦.唔.該!

係咁先~!我繼續忙我既工作~!

首頁
12345...6

尾頁

跳至