自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

Saniali0621 發表於 18-7-24 22:37
哇!! 咩咁鬼熱鬧呀!??
感謝樓主熱心提醒!!

又有分身睇嚟李大哥太好生意,令你好得閒。。。寫咁大篇文,到底李大哥呃咗你啲咩?作個故仔完整啲好無?淨係識話人無知無腦,其實自己。。。

大宅

Saniali0621 發表於 18-7-24 22:37
哇!! 咩咁鬼熱鬧呀!??
感謝樓主熱心提醒!!

一時又話台灣生果不嬲出名甜,一時又引用個賣芒果商人話七分熟嘅芒果唔會甜,咩叫自相矛盾?之前出過啲咩芒果專家P呀L呀又無端端唔見哂仲有愛文芒未熟前唔係綠色係乜色

大宅

teacha 發表於 18-7-25 01:40
一時又話台灣生果不嬲出名甜,一時又引用個賣芒果商人話七分熟嘅芒果唔會甜,咩叫自相矛盾?之前出過啲咩 ...

係冇出色

大宅

回覆樓主:

撞鬼囉..我哋食嗰啲咁甜嘅!點算呢....我哋食錯嘢?唔通我哋食嗰啲唔係愛文芒嚟嘅

唔通係我有妄想症或者係有幻覺

大宅

回覆樓主:

講嚟講去嗰啲消息、證據,又話有好多受害者,但係來來去去都係得嗰四五個人講嘅。
但係唔明點解喺李大哥嗰個專頁度.....又見到有人撐佢噃!!真係諗嚟諗去都諗唔明點解

大宅

回覆 Saniali0621 的帖子

有咩原因驅使你唔賺錢 被人性騷擾 仲要仆去台灣幫人?係愛啊 定係貪啊?

複式洋房

其實個超級版主做咩刪除曬我既留言?
話我爆粗? 其實唔洗咁既~
越多動作~嘛盞越明顯

唔緊要啦~
既然受害人之一都黎左PO文
我相信都仲有好多理智既香港老友記既~

我自己都係呢度睇D爆料真相
想知邊個先至係黑係白~
可以由網友自己去判斷~

俾人利用果D人真係理你都Sai~氣!

以下2個爆料社團(要係社員先見到d post)
https://www.facebook.com/groups/451357468329757/
https://www.facebook.com/groups/1035885209777446/

爆料文章連結~
https://www.facebook.com/groups/ ... k/1666311100167715/
https://www.facebook.com/groups/ ... k/2204630622902893/

洋房

回覆樓主:

其實你地鐘意用頂級價錢買低質素產品係你地既事
不過唔好囉香港人個名標榜自己有幾識食
連芒果都未識分好壞 係成千上百既台灣芒果專家面前貽笑大方
自己丟假就算 做乜要其他香港人同你地一齊丟假?
裡面一堆職業芒果農民、教授、農會人士、貿易商,唔信人地專業評價係你地既事
我就係個group裡面 要睇晒幾百個一面倒既留言我可以錄俾大家睇
我都提醒一下
誹謗他人偽造事實造假亦屬誹謗

複式洋房

lyc414 發表於 18-7-26 07:51
其實你地鐘意用頂級價錢買低質素產品係你地既事
不過唔好囉香港人個名標榜自己有幾識食
連芒果都未識分好壞 ...

又有一位有智慧既香港人出現啦

呢D嘛係叫做醒目仔女~

唔明D人識少少扮代表~

俾人呃左唔認仲要俾人老點出黎俾人笑~
真係陰公.....HAHAHAHAHAAHAHAHA!!

大宅

回覆 daren995 的帖子

醒目既新開acc到底你要開幾多個acc黎死撐自己?

爆社啊嘛
我都未見過有人自己友撐自己友到咁唔要臉
冇人睇冇人覆就隔一陣po d野上黎
最頂癮既係不停重覆
同偷人地冇投訴既圖
仲要偷人地收到7成熟既圖
全熟既 靚既圖就唔偷
呢d咪叫光明正大(偷圖)囉

唔好人地版主姓wong就話人地係你講果個
難道姓wong既都冇份del你po啊?

禁止訪問

複式洋房

kikyou1101 發表於 18-7-26 11:40
回覆 daren995 的帖子

醒目既新開acc到底你要開幾多個acc黎死撐自己?

其實你係真唔係有被害妄想症??
定係你有天眼??定係你有咩問題??
個個講真話既人清醒既都要俾你話係新AC?
你無野啊??
洗唔洗幫你BOOK埋醫生??

喂 話是話啦 我發呢個POST係要提醒D人唔好俾人昆姐
你係咁同我廢話做咩?

你買到靚貨關我鬼事??
事實上就係有人俾人呃仲要俾人利用~死雞撐飯蓋做咩姐?
為咩啊~~講真~~~
你唔係受害者唔代表你可以代表其他受害者係度正義X嫁?
咁撐D騙子你可以繼續撐嫁~唔會有人阻你囉~

不過你係唔係無聊想搵人傾計姐?
我有女友嫁啦~對C9無興趣啊~~~過主啦~~~
唔好再TAG我啦~!!唔得閒SHOW你啊~!!

咩姓WONG又咩同一個人啊?你講緊D咩呀~~
咁鬼搞野既~~你又學埋D人無中生有啦~~

真係洗曬腦.....主耶穌都打救唔到你了.....

琥珀宮

小二,俾幾斤花生嚟~~~~~~~~~~~~~~

做咩唔POST去公海?等多d人知?

洋房

依家睇眼科好貴咩
隻眼冇事肯睇圖就知上面有埋我fb acc
假acc自己撐自己? 誹謗既定義背左未?
我都未見過有人自己友撐自己友到咁唔要面
去餐廳食到曱甴 客人唔投訴就係冇問題啦
做乜要話人地唔乾淨?
乾淨既時候你做乜唔講?
呢d咪邏輯囉
乜野叫7成熟?
你食牛扒定芒果?
點解雞扒冇得揀Medium well?
對我黎講要用四季既價錢食鼠糧質素都不如既野
其實同食曱甴差唔多 (點解咁講? 睇圖唔該)

幾多台灣芒農為左達到外銷標準 下左幾多苦功 有幾辛苦
一個唔該俾呢d劣質貨例子影響市場賣價
人地一年就靠一次收入
你地d私人恩怨唔關我事
今日你地鐘意食鼠糧好
鐘意害人搵食更艱難又好
或者鐘意誹謗人都好
唔好撻香港人個朵出黎冇料扮4條
令香港人俾人笑
真係核突到我唔想認自己係香港人
我見到呢d留言會見一次嘈一次
影衰晒香港人

複式洋房

tansyneko 發表於 18-7-26 13:28
小二,俾幾斤花生嚟~~~~~~~~~~~~~~

做咩唔POST去公海?等多d人知?

講真~我真係第一次為了D香港既媽咪們入黎
呢D咁X後既 我地班玩開GAME既人真係跟唔上個TEMPO~
唔好話公海啦~我連邊有海鮮賣都唔識~

不如老友記幫我帶個路~
再唔係幫我FWD出去都好呀~我唔介意嫁~

我都準備左成箱爆谷+汽水啦~!
等大家唔好再俾D台灣無良既騙子呃~
仲要俾人當傻X係度洗曬腦~平時無睇警訊都算啦~
咩叫做專家又唔信~
人地幾代人種芒果既專家~都要俾人質疑專業領域~
成班俾人昆完既C9仲要自以為自己係食家....
真係睇到笑哈哈~~真係萬X花生~~~唔食住睇都唔得~~~
HAHAHAHAAHAHAHAAHAHA~~~

琥珀宮

daren995 發表於 18-7-26 16:46
講真~我真係第一次為了D香港既媽咪們入黎
呢D咁X後既 我地班玩開GAME既人真係跟唔上個TEMPO~
唔好話公海啦 ...

想多d人睇post 自由講場(公海), 嗰度熱鬧d,依度自由報料少好多人

複式洋房

lyc414 發表於 18-7-26 16:10
依家睇眼科好貴咩

係LOR~真係唔明呢D自以為是既C9平時點教小朋友~
是非不分仲要學埋人老屈~
自己買到好既芒果咪執到囉~
不過家陣有人買到既係俾人搵笨既~就集體洗腦話係好野~
唔怪之得有D無良傳銷公司專搵DC9落手啦~
好人好姐唔做~幫D無良奸商騙子做打手~唔通有錢收??
我知啦....唔通係食左假芒果....中曬伏既副作用?!
唔係點解會咁無SENSE...又咁天才既?

據內幕消息指 果個騙子今年為賺最後一水芒果
然後專注係佢既"垃圾芒果乾"工廠!
專門去收D農民唔要既芒果
或極低價買入NG果黎做成芒果乾黎賣~

仲有番石榴(芭樂) 香蕉 等垃圾啦~
呢D就留言俾佢地班洗曬腦既C9去買~
我堅係見到生產者係佢我實唔會買~

俾錢食垃圾真係第一次聽...
不如叫佢直播埋點樣出入貨啦~
影咩鬼相呀~成日攞D舊相扮新相~
懶係好鬼忙~唔花時間去睇既人根本睇唔出~
啦~ 呢D嘛就係班天才囉~! 繼續信佢啦~ 我支持你地嫁!
不過唔該唔好介紹俾D朋友害D朋友陪你地CRAZY啦~!
俾條LINK你老友入黎睇下戲啦~~XD

啦~呢位醒目既香港人就真係好鬼醒目啦!!
香港人咁鬼精明~點會俾人呃啊~
我真係信你既香港人!!
至於果幾位C9仔我真係唔敢講~!!
不過如果我係佢地既FDS都會扮唔識佢~~

複式洋房

tansyneko 發表於 18-7-26 16:54
想多d人睇post 自由講場(公海), 嗰度熱鬧d,依度自由報料少好多人

呢個POST已經開到黎4樓囉WOR~
等我過去POST下條LINK先~
多謝老友記帶路~

琥珀宮

daren995 發表於 18-7-26 17:14
呢個POST已經開到黎4樓囉WOR~
等我過去POST下條LINK先~
多謝老友記帶路~

你依d咁爆的post,係公海肯定唔止四頁,同埋來來去去都係幾個人回

子爵府

lyc414 發表於 18-7-26 16:10
依家睇眼科好貴咩

"真係核突到我唔想認自己係香港人
我見到呢d留言會見一次嘈一次
影衰晒香港人"

你用詞咁粗鄙,最好唔認係香港人,影衰哂香港人!

首頁

尾頁

跳至