自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

呢個公仔,見過好耐,不過唔知佢個名咁攪笑姐

子爵府

chaichaicat 發表於 18-7-23 03:46
我女11歲又係超鐘意佢地
每隻生物都有名架
我個女10歲,又係好鍾意,“生物”已成為小學生新寵兒。我都認到幾隻:炸豬扒,炸蝦尾,裹布,白熊,企鵝,粉圓,飛塵……

男爵府

回覆樓主:

而家小學生女仔好中意,每隻都有自己嘅故事!

男爵府

森永牛乳 發表於 18-7-23 07:42

妳喺 yodobashi 買貴好多 ! 我喺新宿 bicqlo 買,標價4980円,有5% discount,我上網 download左coupon再有7% discount,最後4300円買走。
上野 yamashiroya 賣玩具最貴 !

我仔好快儲齊啲角落生物,我女而家乜都要角落生物,買左啲毛公仔。
之前喺uniqlo買左條角落生物家居褲,而家已經斷貨,想再買都唔得,不過T恤仲有貨有碼,仲減到$39/件

男爵府

森永牛乳 發表於 18-7-23 08:20
我未開,仲洗緊之前去旅行D衫

我兩個細路買完已經即開,仲喺 bicqlo 買電,叫職員幫手借鏍絲批

子爵府

三棵樹 發表於 18-7-23 09:53
妳喺 yodobashi 買貴好多 ! 我喺新宿 bicqlo 買,標價4980円,有5% discount,我上網 download左coupon再 ...

Discount 我有 5+8% lol
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

子爵府

妳喺 yodobashi 買貴好多 ! 我喺新宿 bicqlo 買,標價4980円,有5% discount,我上網 download左coupon再 ...

請問邊間uniqlo

子爵府

行左幾間bic cam都冇呀

價$真係間間唔同,2間各有千秋
不過通常頭2日會格價
之後見到平過之前就買喇

專門店5980+稅

不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

子爵府

4300咪要比稅

男爵府

唔好煩我 發表於 18-7-23 08:33
新都城二期千色內有個細counter 有

謝謝你~

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

Rita 發表於 18-7-22 11:15
https://www.weekendhk.com/lifestyle/角落生物-香港-精品/

上網睇佢個名叫"一粒野"
荃灣有呀

複式洋房

回覆樓主:

仲以為係真植物

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

龍山仔仔 發表於 18-7-22 09:48
請問東九龍或將軍澳,邊處有角落生物賣?

乜嚟㗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Rita 發表於 18-7-22 11:15
https://www.weekendhk.com/lifestyle/角落生物-香港-精品/

哦!原來係現具。

大宅

龍山仔仔 發表於 18-7-22 09:48
請問東九龍或將軍澳,邊處有角落生物賣?

長知識,我以為放在家中角落的植物(emoji)(emoji)

大宅

回覆樓主:

「角落生物」依個名稱,令我有好大好奇心而走左入黎
原來佢係一隻卡通人物,我又長知識了

男爵府

森永牛乳 發表於 18-7-23 10:14
4300咪要比稅

我仲有買其他野哦!唔洗加稅呀!點會蝕俾佢

新宿嗰間成幢 bic cam + uniqlo 嗰座6樓玩具部呀!

男爵府

森永牛乳 發表於 18-7-23 10:06
Discount 我有 5+8% lol

我係 - 5% - 8%(免稅) 再 -7%(電子coupon)
同埋bic cam 標價平過yodobashi
啲nano block yamashiroya 貴 bic cam 差唔一半,超貴 !

伯爵府

小晴bbma 發表於 18-7-23 09:28
我個女10歲,又係好鍾意,“生物”已成為小學生新寵兒。我都認到幾隻:炸豬扒,炸蝦尾,裹布,白 ...

唔好話小學生,我公司80到90後都超鐘意,一枱都係

首頁

尾頁

跳至