自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

診金$50 但藥粉早晚一包$140-唔知點解我覺得小小貴(emoji)

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

都貴。有好多冇收診金、只收藥費
你而家差唔多20O蚊一日,如果佢啲料係靚、好快好返就算
月光很美麗☺

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-7-22 11:45
都貴。有好多冇收診金、只收藥費
你而家差唔多20O蚊一日,如果佢啲料係靚、好快好返就算
...

其實只係調理下 所以都係搵個個算(emoji)
開開心心又一天

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

HAPPY_YY 發表於 18-7-22 11:48
其實只係調理下 所以都係搵個個算(emoji)

最難搵係夾。我自己唔夾中藥,個個話好嘅,我食完都唔ok。會暈

月光很美麗☺

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-7-22 11:50
最難搵係夾。我自己唔夾中藥,個個話好嘅,我食完都唔ok。會暈

我小朋友都係第一次睇 之前未睇過
開開心心又一天

珊瑚宮

HAPPY_YY 發表於 18-7-22 11:51
我小朋友都係第一次睇 之前未睇過

月光很美麗☺

子爵府

回覆 HAPPY_YY 的帖子

我就唔覺得貴,藥粉早、晚一包,除開即是$70包,價格都可以接受。我看開的一位中醫診金收$80,藥粉一包收$80。另一間醫療集團診金收$120,藥粉$90一包。但我每次看都叫他們給我幾天藥,故此診金除開就感到無咁貴。

琥珀宮

HAPPY_YY 發表於 18-7-22 11:38
診金$50 但藥粉早晚一包$140-唔知點解我覺得小小貴(emoji)

同意, 小小貴

我看的中醫是政府醫院和大學合作。 相對平民化。
單是中醫平均 70+ 最多是10-13樣藥种。
針灸另計。

私家一次要200+。
有針灸及3-5日藥粉。 1-3种。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

貴!唔收診金,3日6包藥粉,唔洗3百蚊,係一個中醫及兩個職員診所。
淡淡的來, 好好的去 ....

大宅

我仔仔食左藥粉食左等於無食,食草藥好快好

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

如果係夾的話就唔貴啦...

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

2019新春慶豚圓 想生BB熱投

貴呀,我睇開果個大圍區1日藥粉100蚊到
早晚一次的

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

我個中醫係$590 二星期。14 包藥 其中$50 係診金

伯爵府

貴,貴野未必好,一般都系70元一日左

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主

貴,我診金40,一日藥80,我係一日三劑,我女兩劑,都係收80

侯爵府

回覆樓主

我一日一劑,每次三日,一星期睇一次
$180

大宅

回覆樓主

貴喎
我睇過都係50-80/日

子爵府

amylum 發表於 18-7-22 13:34