自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實有無人知Oxford path 套野係咪同Oxford tree 差唔多?頭先去左問consultant ...但係佢知我唔係即日買就態度差。。話今日買8月2送貨。。過左今日要8月17日先送。。講講下9月先送。。
如果佢套野同Oxford tree 差唔多。。起碼唔洗受氣a.a

大宅

回覆樓主

邊個agent?

複式洋房

回覆樓主

別墅

我都想知

大宅

alien2002630 發表於 18-7-22 16:12
其實有無人知Oxford path 套野係咪同Oxford tree 差唔多?頭先去左問consultant ...但係佢知我唔係即日買就 ...

Oxford path 是一套英語教材,要四萬以上。這套教材是類似迪士尼美語世界的。兩套教材經常打對台。
Oxford reading tree 是一套十分好英語讀物,但不是英語教材。
本人使用迪士尼美語世界的,因為小朋友終喜歡卡通人物和動畫,可以開心愉快地學習。

別墅

回覆 masunko 的帖子

係呀。我知Oxford tree 係書..但oxford path 內容其實同佢好似。。我覺得...
Disney 就慘在原來佢得一set 係同點讀筆玩...其他要播dvd or CD.. 唔知有無甘好心機播..同埋話grammar 好似都幾有問題...但好在多活動

所以都唔知點選...Oxford path 就成套可以點讀...但d野好似易壞同好難換貨....個agent 話成日無貨...你諗下佢話8月買9月先送貨...好有問題

男爵府

回覆樓主:

我朋友當年陀住b已買定6萬幾蚊Oxford path, 當小朋友2歲左右開始就覺得後悔,認為將嗰6萬幾蚊買各式各樣既好書成效會更好。

wcpcelia    發表於 18-7-23 12:17

別墅

回覆 scgift 的帖子

係呀。。真係好貴。。但Oxford path 有無用。。有人話學得慢d 但發音好聽

大宅

alien2002630 發表於 18-7-23 18:22
回覆 scgift 的帖子

係呀。。真係好貴。。但Oxford path 有無用。。有人話學得慢d 但發音好聽

Oxford path 我都不知道是否有用,不過迪士尼美語就有用,小囡現正小一升小二英文全A. 不用擔心。不過 phonics 是我給她在外面學的。

別墅

但迪士尼好似好多書用唔曬。。我見個個放都話好多書未開過。。
而且原來佢全套唔係點讀。。靠cd n dvd 我怕我播播下無心機

大宅

alien2002630 發表於 18-7-23 23:08

但迪士尼好似好多書用唔曬。。我見個個放都話好多書未開過。。

如果用正版迪士尼美語,可以讓家中菲傭或印庸上一個工作坊,他們上完之後,可以教小朋友用。
迪士尼美語的語言學習機也十分好用,可以錄音,之後可以聽回自己的錄音。有助小孩學習說整句句子。
不過到了最後都是要小孩子自動自覺拿起英文是去讀,到了那時候,可以讓小孩讀一些有趣的英文讀物例如 oxford reading tree. 淘寶有點讀版非常抵用。

別墅

我睇過教材了。。好似都係重覆重覆又重覆。。
同埋6萬真係貴。。可以買好多書同請真人補習了。。亦都差唔多番3年playgroup...

大宅

alien2002630 發表於 18-7-23 23:30

我睇過教材了。。好似都係重覆重覆又重覆。。

不用買到六萬幾,四萬幾嗰套已經夠用了.
語言學習是需要重複又重複的。

複式洋房

我自己經驗, 如果小朋友中意oxford reading tree的故事, 不如淘一set連點讀筆, 我仔日日睇睇左2年, 再加上之前成日睇peppa pig卡通, 佢D口音好英式, 同埋睇得多聽得多, 慢慢學識好多英文字, 而家小一可以自己讀到stage 5,6左右的書, 我覺得好滿意了!

別墅

回覆 camond412 的帖子

齋睇書無用其他教材?聽講能力可以嗎

複式洋房

alien2002630 發表於 18-7-24 10:01
回覆 camond412 的帖子

齋睇書無用其他教材?聽講能力可以嗎
聽一定無問題, 講就要睇有無「對手」啦! 不過就算有其他教材都唔會有人同佢講喎, 唔覺有咩大分別, 如果你真係想練到會話不如報VIPkid啦, 國內平台, 有外藉老師真人日日視像會話教學喎, 好過買套幾萬蚊教材, 你自己上網search vipkid就得

別墅

camond412 發表於 18-7-24 09:04
我自己經驗, 如果小朋友中意oxford reading tree的故事, 不如淘一set連點讀筆, 我仔日日睇睇左2年, 再加上 ...

我都想淘 Oxford reading tree点讀筆,請問有冇 link, thx
Keep Fit !!!

複式洋房

Choco_choco 發表於 18-7-24 15:52
我都想淘 Oxford reading tree点讀筆,請問有冇 link, thx
你上淘寶找吧, 大把, 果D舖成日執的, 所以有link都未必用到

大宅

camond412 發表於 18-7-24 14:51
聽一定無問題, 講就要睇有無「對手」啦! 不過就算有其他教材都唔會有人同佢講喎, 唔覺有咩大分別, 如果你真 ...

請問收費幾多的?

男爵府

回覆樓主:

請問一下,書展見另一款RASS係咪都類似? 平好多下
應當一無挂慮、只要凡事藉著禱告祈求、和感謝、將你們所要的告訴神。
神所賜出人意外的平安、必在基督耶穌裡、保守你們的心懷意念。

首頁

尾頁

跳至