婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

twchung 發表於 18-8-1 18:30

我又講下啲無聊野, 香港區同九龍區嘅公立醫院除咗 廣華係咁 ...

我知道廣華都好好, 可是我住東九呢邊, 必須要係聯合。 現在聽聞聯合都唔錯, 一條龍的服務。

想問下你有冇切除所有淋巴, 個傷口怎樣? 復原快嗎?

複式洋房

mimi88 發表於 18-7-26 16:16
JM, 祝你早日康復, 加油

謝謝你喔~

翡翠宮

回覆樓主:

不放棄!相信自己!加油!今天勝过明天!

複式洋房

ngwong2 發表於 18-8-2 15:24
不放棄!相信自己!加油!今天勝过明天!

謝謝你喔~🙏🙏🙏

子爵府

Aleaf 發表於 18-8-1 21:43
我知道廣華都好好, 可是我住東九呢邊, 必須要係聯合。 現在聽聞聯合都唔錯, 一條龍的服務。

想問下你 ...

其實,我意思係"廣華"交通超方便,联合就要轉車。
淋巴個傷口一星期就埋口,(胸前)腫瘤旣傷口就因為滲水都未搞掂,跟進中。
政府醫院配套多,術前評估/術後跟進,物理/職業冶療都俾想像中既好,難見到醫生同埋等到"發呆"之外,其實都不錯。
除非你身家雄厚,就可以揀私家。我係蟻民,參加冶療長途賽都係留番D子彈,慢慢用。
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

複式洋房

twchung 發表於 18-8-3 18:08
其實,我意思係"廣華"交通超方便,联合就要轉車。
淋巴個傷口一星期就埋口,(胸前)腫瘤旣傷口就因為滲水都 ...

絕對認同, 冇錢睇私家。
手術後仲有好多洗費,所以都係跟政府條隊做。
香港醫療其實唔差, 只係等期係最差。😂
現在靜心等待9月手術,心急唔到。。。嗚嗚。。。
但我肥唔到, 之後都唔個邊度搵肉比佢瘦。。。
SIS 有冇介口? 睇中醫好多都唔食得。。。

大宅

Aleaf 發表於 18-8-7 12:10
絕對認同, 冇錢睇私家。
手術後仲有好多洗費,所以都係跟政府條隊做。
香港醫療其實唔差, 只係等期係 ...

努力呀!我1月確診做完手術剛剛完成化療了,現在等待電療中,
過程並沒有想像中辛苦,加油呀 ~

Miranda_Ho    發表於 18-11-15 21:30

複式洋房

augustlala 發表於 18-8-7 13:59
努力呀!我1月確診做完手術剛剛完成化療了,現在等待電療中,
過程並沒有想像中辛苦,加油呀 ~
...

你做了半年化療? 你有冇nut哂頭髮啊? 沒想像中辛苦, 為你高興啊~ 加油啊~
你我病情是怎樣呢, 化療過程中有沒有看中醫呢?
因我現在在看中醫, 化療其間也打算去看中醫。。。

大宅

Aleaf 發表於 18-8-7 15:34
你做了半年化療? 你有冇nut哂頭髮啊? 沒想像中辛苦, 為你高興啊~ 加油啊~
你我病情是怎樣呢, 化療過程 ...

Pm 你⋯

別墅

我媽媽之前看了黃亭亭, 好好!在銅鑼灣。

別墅

回覆 yingmi 的帖子

有用引流會好好多,起碼血水不用倒流,加油呀!!

子爵府

augustlala 發表於 18-8-8 14:28
Pm 你⋯

could u please also pm me, thx.

別墅

回覆樓主:

祝各位早日康復!!

大宅

Aleaf 發表於 18-8-7 15:34
你我病情是怎樣呢, 化療過程 ...

化療期間唔可以食中藥加,你最好問清楚醫生

複式洋房

Ru如 發表於 18-8-22 12:32
化療期間唔可以食中藥加,你最好問清楚醫生

喔喔~
我還以後可以食中藥, 謝謝你的通知~ 😅

複式洋房

yingmi 發表於 18-8-9 12:13
回覆 yingmi 的帖子

有用引流會好好多,起碼血水不用倒流,加油呀!!

嗯嗯, 謝謝~
😅

大宅

好媽媽勳章

回覆 augustlala 的帖子

我前兩天已在私家手術完,二期曠散淋巴。現等瑪嘉烈化療和電療。請問你可PM我,有關化療怎樣。謝謝妳
:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

洋房

Aleaf 發表於 18-7-30 07:24
我們及大家姊妹加油喔~

大家加油!我都係病友,做完化療,手術,現在電療中。
我大肚差不多生前才發現,那時心情真的跌到好低,生BB後兩星期開始做化療。手術在10月中做。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至