自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

十幾年前有個差人比個儍人斬傷變植物人 , 佢太太都不離不棄令人動容

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

祝福佢一家

用戶要求終止服務

mickeyeva 發表於 18-7-22 17:59
都唔知講乜好, 祝福他們, 加油

祝福

子爵府

回覆樓主:

唉,天點解咁對佢地

珍珠宮

回覆樓主

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

namnamg 發表於 18-7-22 18:46
回覆 mickeyeva 的帖子

如果有能力的話,家人中風應該立即送去私家醫院處理,過了黃金時間,就有好大後遺 ...

我啊媽當年暈倒又醒返都係即call白車入急症分流見醫生即做腦掃描,留院,輕微中風。佢入大院,好似話QE都有中風team。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

木土土 發表於 18-7-22 19:03
電視劇見植物人一直住院,仲以為正常安排。

既然佢當初唔想丈夫出院,為何不由得政府取得先生的監護令, ...

真係好慘。
反而唔明佢先生有乜特別,區內院社同內地都唔肯收佢。

大宅

回覆樓主:

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

琥珀宮

Onlok 發表於 18-7-22 20:19
真係好慘。
反而唔明佢先生有乜特別,區內院社同內地都唔肯收佢。

植物人,係不能餵食,要高度護理及monitor 維生指數,真不是普通院社做到

佢先生而家情況有改善,不再是植物人狀態,才獲安排入住高度護理的院舍

複式洋房

回覆 木土土 的帖子

現在醫院牀位緊張,我爸爸因cancer後期住院一個月,全身只有一隻手可輕微移動,醫院護士日日迫佢出院,要我一個女人差不多每天帶我爸爸(全身不能動)回醫院做不同治療和檢查,當時我周圍同不同人士求助,也不能解決,一定要走。令我當時有想死的感覺,好彩有C6支持。有時唔明點解有D人可住幾年醫院,有冇醫務人員知道原因?

男爵府

回覆樓主:

2015年嘅鏗鏘集, 有一集都講胡太嘅case, 標題叫「但願你醒來」
http://podcast.rthk.org.hk/podcast/item_epi.php?pid=244&lang=en-US&id=57173

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mickeyeva 發表於 18-7-22 17:59
都唔知講乜好, 祝福他們, 加油

真愛,祝福佢哋

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主

令人心酸的故事

子爵府

回覆樓主:

睇到最後眼淚直流

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

祝福

珍珠宮

畀面勳章

祝福

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

祝福

首頁
12345...9

尾頁

跳至