美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

打邊隻係唔痛架,我好怕痛,我權骨有啲荷爾蒙班,淺色的,我平時做開個個美容師話可以唔搞住,佢話怕打完會深左,因為怕刺激左底層令啲色素會慢慢浮出來

別墅

謝謝你無私分享講得好中肯,留名學野

男爵府

回覆樓主:

很詳細,謝謝你。

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

Pap 發表於 20-3-13 20:20
有冇人覺得做呢啲激光,面毛都少咗?!

象牙宮

cheiching 發表於 20-3-7 00:34
打邊隻係唔痛架,我好怕痛,我權骨有啲荷爾蒙班,淺色的,我平時做開個個美容師話可以唔搞住,佢話怕打完會 ...

沒错,
我有淺淺色的斑,打斑后, 把未顯出來的斑, 全激發出來。1个月后反黑, 留下褐紅的色素。
3-5个月才淡化。有的9个月才淡掉

打斑會把深表的斑打出來。
激光打斑, 1/3 成功, 1/3失敗(打不夠), 1/3反黑 (打的量太大) 皮膚也沒即時冷凍降溫, 發炎了。

打完斑皮膚發紅, 很深, 就有机會反黑
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

民房

請問樓主我早前外傷臉上留疤,疤痕早上起床時很淺,到了晚上疤痕就變明顯,有去看皮膚科醫生,醫生說是血管問題,做過他的激光,但日子過後紅色又變明顯,看來不太有用,請問會有那些激光機較好我可以試做呢? 謝謝

禁止訪問

回覆樓主:

洋房

想問下discovery pico(黑色頭)收毛孔有冇效?因為我做左5-6次都覺得無乜分別。主要係個鼻多黑頭同毛孔比較大。同埋想知去邊間去斑比較好,thankyou

男爵府

想問下樓主幾個問題
如果做緊果酸療程,要做激光最少隔幾耐? 係咪激光最多一個月做一次?

想問picocare同市面上嘅pico laser有咩唔同?

如果我本身係混合性偏油肌,有毛孔粗大,黑頭,白頭,間唔時有暗瘡,我想改善膚色不均勻,毛孔粗大,係咪都可以打picocare? 定1064就可以?

只係打過激光脫毛,之前未打激光脫毛前,拳骨位無咩斑,但好似之後打左幾次耐,開始有斑,其實係咪反黑定只係做唔足防曬咋?
我到而家都唔敢打laser

別墅

MongLeung 發表於 18-7-23 10:24
通常雀斑只係用掃斑已經足夠。以前有好多醫生為咗快有效果,都會做532結焦。但隨着副作用嘅衍生(反黑)而 ...

樓主你好,我有幾深嘅荷爾蒙斑響面頰兩邊,鼻梁同兩邊鼻翼,而家做緊皮秒,波長分別係1064同埋532蜂巢,前後總共做咗三次,冇任何結焦, 但其實效果唔係好明顯,係咪荷爾蒙斑需要比啲長嘅時間同耐性去做呢?謝謝。

首頁

尾頁

跳至