美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

樓主,呢個cream夠保濕鎖水嗎?妳用那款cream?

男爵府

sabun 發表於 18-8-14 13:29
樓主,呢個cream夠保濕鎖水嗎?妳用那款cream?

我夏天用佢都夠

珍珠宮

MongLeung 發表於 18-7-28 17:10
如果真係只得表層雀斑,無任何荷爾蒙斑,我覺得真係可以淨打1064 q switch。
但如果係有小小荷爾蒙斑底, ...

1064 q switch 同Fotona 1064 laser是一樣嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

仲有,樓主,你可否分享你用那隻防曬?可用來作妝前打底嗎?

大宅

回覆樓主

留名學野

大宅

請問樓主知唔知同一日打excel v/vbeam + enlighten 效果係咪冇咁好?雖然治療師話可以同一日做,但會就住,2邊嘅能量會較細D;其實分開一個月打excel v 一個月打enlighten,還是打完晒幾次excel v 之後才開始打enlighten 好D?慢唔緊要,最重要的是安全及有效果。謝!

大宅

KEROROBB 發表於 18-8-14 11:32
回覆 jadepearl 的帖子

我無打V BEAM, 只係睇BLOGGER 打完又痛又紅.... 所以自己打EXCEL V. 暫時打左一次 ...
打Excel V 痛唔痛?打完會唔會好紅呀?thx!

大宅

MongLeung 發表於 18-8-7 12:58
唔需要,只打1064 q switch 足夠。
因為黑色暗瘡印其實都係深層,唔適合打532
...

hello之前問過暗倉印. 你建議我打q swtich 1064. 今日去美容所治療師話我果d係紅印 叫我打long pulse 請問你知唔知long pulse 係咩黎

男爵府

kaykaypat 發表於 18-8-28 19:43
hello之前問過暗倉印. 你建議我打q swtich 1064. 今日去美容所治療師話我果d係紅印 叫我打long pulse ...

如果你啲印係黑色,就要打q switch 1064, 但如果係紅色,可以打針對紅血管嘅vbeam 或excel v。
1064 long pulse 主要係做增生骨膠原,亦都可以減淡唔係好嚴重嘅紅印。

子爵府

MongLeung 發表於 18-8-28 23:04
如果你啲印係黑色,就要打q switch 1064, 但如果係紅色,可以打針對紅血管嘅vbeam 或excel v。
1064 long ...
請問CO2 LASER係咪可以去毛孔大, 我有小小毛孔大, 唔知得唔得?

大宅

MongLeung 發表於 18-8-28 23:04
1064 long ...

我問果A + 好似無1064 long pulse. 如果想效果快應該打excel V 定1064 long pulse 呢?

男爵府

MICLOH168 發表於 18-8-29 11:56
請問CO2 LASER係咪可以去毛孔大, 我有小小毛孔大, 唔知得唔得?

如果只係小小毛孔大,co2 laser facial 都可以改善,價錢又平啲,但都要做幾次嘎!

男爵府

kaykaypat 發表於 18-8-29 12:20
我問果A + 好似無1064 long pulse. 如果想效果快應該打excel V 定1064 long pulse 呢?
...

佢地部laser genesis (xeo) 咪係long pulse, 佢呢一個function excel v都有架

大宅

熱血勳章

MongLeung 發表於 18-7-23 10:24
激光美容係近呢15年最多人做嘅醫學美容療程。
我自己亦都係呢10年裏面接觸呢一種科技,再加上本身有朋友喺 ...

請問打到起沙叫好定唔好呀?另外想請問如果打1064去班已經做了好多次後覺得效果滿意只想keep住效果,咁如果兩,三個月都打一次1064會否反而對皮膚唔好?定還是做其他機保養?因為我本身冇紋冇毛控大,只得D賀爾蒙班。但現在D班都淺色左好多好多,已經好滿意了。謝謝解答

333s    發表於 20-1-31 10:01

男爵府

激光美容係近呢15年最多人做嘅醫學美容療程。
我自己亦都係呢10年裏面接觸呢一種科技,再加上本身有朋友喺 ...

你好!我左右面都有兩塊大斑同一D碎斑,試過搽精華、去斑膏都冇咩改善。請問樓主會建議我做咩療程?謝謝!

侯爵府

2024年龍年勳章

樓主, 微C血管多, 打V Beam or Excel V 會好D ? 那個無downtime & 腫 ? 是否每次打完都腫幾天 ?我用開雪X秀, 如我做完laser是否要停用, 轉去其他牌子著重保濕 ? 有介紹嗎 ? 我皮膚較乾的

男爵府

Good post

大宅

通常雀斑只係用掃斑已經足夠。以前有好多醫生為咗快有效果,都會做532結焦。但隨着副作用嘅衍生(反黑)而 ...

請問用咩機好去到鼻及兩側黑頭毛孔?

男爵府

心日天 發表於 18-8-30 12:46
請問打到起沙叫好定唔好呀?另外想請問如果打1064去班已經做了好多次後覺得效果滿意只想keep住效果,咁如 ...

皮膚起沙其實都係受熱嘅反應,冇話好唔好嘅,皮膚夠厚嘅就冇乜問題,薄嘅就可能會有機會引起發炎敏感囉!不過通常都係會自己好返嘅。
如果已經效果滿意嘅話,唔需要個個月打激光啦!我自己而家都唔係嗰個月打,有時兩三個月先打一次,不過唔打激光嘅月份,就會做其他療程囉

男爵府

liuma 發表於 18-8-31 13:22
你好!我左右面都有兩塊大斑同一D碎斑,試過搽精華、去斑膏都冇咩改善。請問樓主會建議我做咩療程?謝謝! ...

你似乎係有雀斑加太陽班,底層荷爾蒙斑我就睇唔到啦(我始終冇透視眼睇唔到皮膚底層喎
就咁睇1064q switch 已經ok。
查精華點可能去到斑啊!與其浪費金錢係產品,不如正正經經打幾次激光啦!

首頁

尾頁

跳至