夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

自己快D去搵工, BB唔好好俾佢地, 一陣唔俾返你就慘喇!
說實話, 這個男人為了幾千銀, 不停同你計來計去, 唔覺得佢有幾愛你地。 不如真係單親算了。
Childhood is journey, not a race.

侯爵府

Ginger_H 發表於 18-7-23 20:34
我係一個偽單親媽媽, 同C6係大學同學, 拍拖7年, 結婚2年, 本身有結婚打算, 但有咗BB, 所以奉子成婚, 宜家BB ...

為何未有bb 佢比萬5你? 但有bb 就叫你比錢佢?

男爵府

回覆樓主

一個大學生,幫人補習可能搵到唔止5k

大宅

不停叫人地努力做單親既可以睇下呢篇新聞,你就知道一個人分身做咁多角色既壓力有多大:

https://topick.hket.com/article/ ... D%E6%90%B6%E6%95%91

複式洋房

我係一個偽單親媽媽, 同C6係大學同學, 拍拖7年, 結婚2年, 本身有結婚打算, 但有咗BB, 所以奉子成婚, 宜家BB ...

自己揍翻個仔 穩定後再穩工做 暫時叫妳媽咪揍住先,工作穩定後請工人又好 媽咪揍又好 錢就一定要比媽咪,最壞打算自己冇錢儲,小朋友到翻幼稚全日就好好多,完全唔需要男人都可以養到仔仔!妳將會係個好媽媽!同樣我都係個單親媽媽

複式洋房

Heisenberg 發表於 18-7-23 23:31
bb留喺香港,唔好交俾佢哋,而且你一定要返工,唔好再要媽咪辛苦養埋你同bb

其實講嚟講去都只係幾k,你努 ...

講得好啱,講黎講去都係錢,自己努力D,佐個SALES都可以養到個小朋友,唔好比D99要仔唔要乸

複式洋房

Solarflare 發表於 18-7-24 00:35
"本來我計劃8月送返BB 上廣州俾99湊一段時間, 我好重新振作搵工, 但上星期六C6叫我俾返2K 家用佢..."

無 ...

穩工唔需要交小朋友比99㗎,見工個日穩屋企人睇下!要不然就穩定社區保姆先(備用都好)

大宅

收入11K-13K, 俾 8K 家用媽媽, 仲要其他水電煤雜費另外俾.... 即是自己得2-3k 使,如果第日份工都係呢個人工,而你位C6又唔俾錢,點負責BB生活費及讀書費用呢? 呢個男人小家到咁樣,俾百零家用自己阿媽,難委你仲覺得佢 "家景唔算差",完全同香港生活水平差天共地! 兩岸文化差異,根本生活在兩個世界,完全唔對路,仲要生個BB出嚟害咗佢

子爵府

回覆樓主:

每個月先去你家一次,咁,感情點維持?有無每日聯絡?
成篇只見到錢銀問題,其實係咪都無哂感情?如果一直都只係你同娘家帶bb,大家價值觀生活習慣生活指數都咁唔同,真係同媽媽傾吓,會唔會離婚更好?

侯爵府

回覆樓主

已成事實嘅就唔好再花心神

你自拆掂佢啦(離+自己養)

男爵府

回覆樓主

咁計較既男人要黎做乜?bb都唔好比佢地湊,始終佢地對bb既感情冇你咁深,唔會好似你咁錫住個b...
你不如離婚,然後同社署講你情緒有問題做唔到野,攞住綜援先,慢慢再搵工

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

你老公咁都叫家景唔錯
你個價值觀好有問題

子爵府

秋思 發表於 18-7-24 19:25
一個大學生,幫人補習可能搵到唔止5k

國內大學生回港,就揾唔到。

男爵府

micsin 發表於 18-7-24 18:13
為何未有bb 佢比萬5你? 但有bb 就叫你比錢佢?

sis, 樓主講的唔係萬五,係1.5k bb未出世前佢c6俾1千五百蚊家用。

成篇野咁長,講來講去都為錢磨合唔到,又唔係多,三兩千,搞咩丫

樓主,快d離婚仲好,你c6擺明借你身份攞香港身份証來攞著數

珍珠宮

回覆樓主:

如果你個degree係香港嘅,應該唔止搵13k, 而家無咩學歷嘅OA都搵12k-14k, 你有心一定搵到,同埋我一定唔會俾男家湊,加油

珍珠宮

回覆樓主

唔相信你62係咩老總,更加唔相信你老公係老總個仔。我識人喺國企返工,普通文員仔都過10K。你老公扣晒其他淨袋5K?難以想像。我覺得你俾人呃,唔好介意我講得咁直接。你講嗰堆數字,根本就唔似係一個正常廣州打工仔嘅收入。老總又點會出得嗰萬八,俾得嗰2K都牙痛咁聲。我勸你早早同佢分開,唔好申請佢落嚟。而家第2年已經咁對你。到你申請咗佢落嚟,想佢理你就更加難。

男爵府

tansyneko 發表於 18-7-24 14:20
同問,成件事好奇怪

應該是大陸的大學

男爵府

至愛朱古力 發表於 18-7-24 00:11
我好想知你兩個係大學同學?邊到大學?大陸大學呀? 簡直攞命,嘈來嘈去為果一,二千?樓主仲勁,明知男人 ...

同意。

搞咩要同大陸人結婚。仲要仙都唔仙個,難為你阿媽,唔通睇住你死咩。
好心扑野就戴套,害死你阿媽同個bb

別墅

騙徒手法,為自己同BB著想,揾返份工,起碼自己照顧到先。同你有沒諗過你C6係咪想申請黎香港攞居留權

子爵府

回覆樓主:

中港婚姻真係唔易架。

首頁

尾頁

跳至