懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本來老公答應請一個月假 , 最近佢放我飛機 , 話最多2星期假 , 我要由頭安排 , 第一胎坐得差, 今胎想坐好 , 頭2星期爸爸一腳踢 , 會訂坐月餐 , 老公返黎幫嬰兒沖涼 , 洗衫 ! 自己餵人奶 , 換片 ! 你們覺得安排如何 , 可充分休息嗎 ? 坐好月子還有什麼注意 ? 謝謝 ! 中醫調理果啲生完要幾時開始 ?

大宅

YKU_123 發表於 18-7-24 00:23
本來老公答應請一個月假 , 最近佢放我飛機 , 話最多2星期假 , 我要由頭安排 , 第一胎坐得差, 今胎想坐好 , ...

邊個湊夜晚?邊個dun補湯煲薑水湊b日頭?
真係坐月坐得好係要瞓床瞓成日,除左食野去廁所先起身, 要食好多補品
你宜家變左要自己坐月
婆婆/99老人家幫得幾多?湊到個大嘅已經好不錯,分分鐘要你自己睇埋
個b就算你老公幫到半個月日頭,咁夜晚呢,佢咁耐冇湊過一個人搞唔搞得掂?之後半個月直情冇老公,咁你就真係食自己
到時個b兩三個鐘起身一次換片冲奶奶都腰痛死你,你仲要食野沖涼做家務.....
如果真係想坐好個月,今次應該係人生最後一次坐月,點解唔預多少少錢對自己好啲?請個陪月,請個工人,買多啲補品?

水晶宮

本來老公答應請一個月假 , 最近佢放我飛機 , 話最多2星期假 , 我要由頭安排 , 第一胎坐得差, 今胎想坐好 , ...

我兩胎全埋身餵奶,唔覺好多嘢做。第一胎時我全部自己湊,包括換片沖涼嗰啲,只要有人搞掂我食嘅嘢就得。不過可能我坐月嘅標準同你唔同。

複式洋房

無可能坐得好 一個你仲有時間比你訓
兩個就真係無乜可能坐得好
我今年生完有陪月有工人 我先真正休息到
所以錢唔好慳 多數慳個小小都係自我安慰搞得掂

大宅

Cherie227chan 發表於 18-8-9 02:19
無可能坐得好 一個你仲有時間比你訓
兩個就真係無乜可能坐得好
我今年生完有陪月有工人 我先真正休息到

我都係咁話現在一個起二個止?呢啲坐月錢千奇未慳!我係嫲嫲都是咁講未佼到二位老媽媽!

首頁

尾頁

跳至