自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

男性朋友WHATSAPP話同老婆分歧好大, 老婆全職湊仔(3YRS), 老婆事務大少都上網睇,開口埋口話上BK D媽媽係咁講架. 個B瞓咗就上BK機不離手, 互add fb 交換電話聯絡, 個個星期聚會, 仲識倒D媽媽朋友結伴去旅行(唔預另一半), 男性朋友感到好壓力和灰. 我地(男性朋友)係舊同學. 算好傾. 兩公婆都35左右...
我自己係會習慣性睇BK, 但我又覺得信到十足十好跨張, 大家身邊的朋友會咁嗎?

子爵府

回覆樓主

即時諗起B.B. 來了 港媽王國

facialchung    發表於 18-7-24 11:12

子爵府

little06 發表於 18-7-24 10:52
即時諗起B.B. 來了 港媽王國

冇集集睇, 唔係好知講咩. 但係我朋友個老婆係走火入魔, 只有BK冇其它.

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

無, 但家中奶奶 信哂 蘋果日報, 情況都好煩惱, 同佢解釋番, 又會比佢話,好似呢幾日,。不停鬧銀行係幫凶,已經由佢, 只能少說話少見

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

即係咁
BK已經唔算膠post多到認真便輸了個隻
只係愛道德高地同對最新既野唔係好知
大部分野都信得過
但信哂BK講野
會唔會連少少批判性思考都冇
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

主要係個人冇判斷同分析能力,就算唔係BK,可能佢都會信哂另一樣嘢,信BK已經小事,信哂傳銷/倫敦金可以仲大鑊。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

女人係好易信人架,仲要係當你搵到個啱咀形時,你講咩佢都會聽唔入耳,對錯不分
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

BK我當笑話睇咋喎

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

esmehouse 發表於 18-7-24 11:07
女人係好易信人架,仲要係當你搵到個啱咀形時,你講咩佢都會聽唔入耳,對錯不分 ...

係無知婦孺先容易信人

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

bk好多打手。

子爵府

激烈的海狗 發表於 18-7-24 10:50
男性朋友WHATSAPP話同老婆分歧好大, 老婆全職湊仔(3YRS), 老婆事務大少都上網睇,開口埋口話上BK D媽媽係咁 ...

翡翠宮

咁大個人,唔係人講咩就信咩,要自己衡量同判斷

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

有無信揸車有十幾廿萬 叫朋友轉行

男爵府

畀面勳章

回覆樓主

咁你朋友老婆可能已睇到呢個po

伯爵府

回覆樓主

哇,咁嚴重!咁大個人連判斷力都冇?就算唔上bk,都會信其他朋友性格係咁好難搞

男爵府

QY08040408 發表於 18-7-24 11:37
哇,咁嚴重!咁大個人連判斷力都冇?就算唔上bk,都會信其他朋友性格係咁好難 ...

講得啱只可以講句,佢老婆太天真、太儍

子爵府

激烈的海狗 發表於 18-7-24 10:50
男性朋友WHATSAPP話同老婆分歧好大, 老婆全職湊仔(3YRS), 老婆事務大少都上網睇,開口埋口話上BK D媽媽係咁 ...

從來都唔應該盲目信任何人任何來源,要有判斷力。識多個朋友當然冇問題,都係個句,唔好盲目。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小肥兔 發表於 18-7-24 10:55
無, 但家中奶奶 信哂 蘋果日報, 情況都好煩惱, 同佢解釋番, 又會比佢話,好似呢幾日,。不停鬧銀行係幫 ...

咁似我99,信哂聞屎黨 我都費事答佢

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至