親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

9594 發表於 18-10-19 12:39
其實睇你點排㗎咋喎 , 我自己一定會搭六點幾嗰班飛機返香港 , 當日嘅上晝我就會去做幾個鐘頭 spa, 做完 ...

請問你去開邊間spa/massage? 夜市我淨係識asiatique, 還有其他嗎?

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-19 12:40
diora静呢間我都有睇,要幾耐前book?

jj market, 我睇番星期六日收下午6點,我星期日下午先到去唔到,唯 ...

JJ market旁邊有個叫jj green嘅市集 , 主力賣啲比較復古嘅嘢 , 都有嘢食嘅, 如果你冇行程排到都可以去下

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

9594 發表於 18-10-19 12:50
JJ market旁邊有個叫jj green嘅市集 , 主力賣啲比較復古嘅嘢 , 都有嘢食嘅, 如果你冇行程排到都可以去下 ...

jj market green我睇到做到8月咋,冇左啦!

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-19 12:44
請問你去開邊間spa/massage? 夜市我淨係識asiatique, 還有其他嗎?

摩天輪夜市我覺得比較貴, 一睇就知係遊客區, 但嗰度啲餐廳就四正啲囉。 又一個火車夜市喺mrt站附近, 唔使搭的士嘅, 我上次去咗兩次, 一日係週末, 一日係禮拜一, 星期六去一定超級熱鬧所有鋪頭都開曬, 星期一就會少啲酒吧開, 但係一樣都有, 星期一去飲酒仲平啲添, 食嘢都係會少啲但係唔會冇囉, 而我眼見認為最受歡迎嗰兩三間食店星期一都係有開嘅, 所以你應該唔需要擔心平日去夜市會冇嘢玩冇嘢食。

水晶宮

9594 發表於 18-10-19 12:54
摩天輪夜市我覺得比較貴 , 一睇就知係遊客區 , 但嗰度啲餐廳就四正啲囉 。 又一個火車夜市喺地鐵站附近 ...

火車夜市係jj market附近?叫咩名?

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-19 12:44

至於做spa , 我去過let's relax同埋centre point , 我覺得兩間都唔差, 雖然網評有人話唔好, 但係我覺得呢啲嘢見仁見智, 同埋都要睇彩數, 仲有你去幫襯嘅時間我覺得都有影響 。 如果下次去我應該都會幫襯返 Let's relax , 因為佢近我住嗰間酒店 ,我以方便為主, 再加上佢哋收費都唔係貴, 所以我接受。 最起碼我去過呢兩間都好乾淨, 有禮貌, 唔算有呃鐘嘅情況出現。

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-19 12:56
火車夜市係jj market附近?叫咩名?

火車夜市唔近jj market, 但就可以喺jj market度搭 mrt去火車夜市, 我唔係好識分火車同地鐵, 總之佢火車夜市就係搭mrt, 落咗車穿過一個商場, 十分鐘之內一定行得到

水晶宮

熱血金章

9594 發表於 18-10-19 12:59
火車夜市唔哂jj market, 但就可以喺jj market度搭 mrt去火車夜市, 我唔係好識分火車同地鐵, 總之佢火車夜 ...

mrt搭到去thailand culture center個個站落車

水晶宮

熱血金章

9594 發表於 18-10-19 13:01
mrt搭到去thailand culture center個個站落車

呢個火車夜巿

水晶宮

9594 發表於 18-10-19 13:04
呢個火車夜巿

thanks

你次次去lets relax, 有冇去第間?你去到先book定早幾日或一個月前?

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-19 14:21
thanks

你次次去lets relax, 有冇去第間?你去到先book定早幾日或一個月前?

Let's relax你係網上book咗先 , 喺香港過咗數畀佢哋個booking先成立嘅 。 我出發前一個月就會book㗎喇 , 因為我係臨上機嗰日先至去做spa, 咁一定係去做㗎啦, 所以我一定係一早就會book咗先, 唔會去到先book 普通按腳按頭嗰啲就會行到邊錬到邊

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-19 14:21
thanks

Centre point都係send email過去book咗先, 呢間就唔使預繳 ,但依家有冇變我唔知, 因為聞說好多香港人放飛機

男爵府

jj market, 我睇番星期六日收下午6點,我星期日下午先到去唔到,唯 ...

DIORA 我果時大約出發前一個月 book
不過後黎行程有變動,
出發前一星期同佢地講改夜晚都改到

男爵府

回覆 9594 的帖子

想問下您一個人住邊間 hostel/ hotel 可以介紹下嗎? 我都想一個人去, 但又未揀到住邊好, 未試一個人去, 想搵d 安全, 乾淨同方便就ok, 唔該晒您先

水晶宮

熱血金章

peace2012 發表於 18-10-20 22:16
回覆 9594 的帖子

想問下您一個人住邊間 hostel/ hotel 可以介紹下嗎? 我都想一個人去, 但又未揀到住邊好, ...

Lub d Bangkok Siam Hostel

男爵府

好媽媽勳章

我都星期日中午才到,我諗緊kkday有機場送行李去酒店服務,人就直接去jj market

水晶宮

GS1968 發表於 18-10-20 22:44
我都星期日中午才到,我諗緊kkday有機場送行李去酒店服務,人就直接去jj market
...

但收6點,我就係怕唔夠時間。

男爵府

回覆 9594 的帖子

唔該晒

水晶宮

熱血金章

GS1968 發表於 18-10-20 22:44
...

你幾點到步?

別墅

請問知唔知邊間spa 可以帶小朋友入,我問過靜唔俾帶

首頁
12345...6

尾頁

跳至