親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

9594 發表於 18-10-19 12:02
因為我自己一個人去, 我唔會一個人搭的士嘅, 所以第一晚我會住機場酒店包接送 , 十零分鐘就會到酒店。

因 ...

我兩條友諗住坐的士去酒店,機場的士應該冇問題吧!?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

9594 發表於 18-10-19 12:15
我年頭去嗰次就有去上cooking class, 玩咗一個上晝 。 嚟緊再去應該會參加one day tour去參觀水上市場
...

1day tour你book邊間?又一個月前book定?

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-21 00:30
我兩條友諗住坐的士去酒店,機場的士應該冇問題吧!?

我見網友分享,話機場襟飛果啲的士唔會呃人,我諗應該無野嘅。

我有朋友係火車夜巿搭去機場附近嘅酒店,都跟標收費,我相信都有好多老實司機,只係我個人唔想搭啫。

水晶宮

9594 發表於 18-10-19 14:25
Centre point都係send email過去book咗先, 呢間就唔使預繳 ,但依家有冇變我唔知, 因為聞說好多香港人放飛 ...

呢間我睇過價錢都ok, 又係siam, 好似幾好

水晶宮

care929 發表於 18-10-21 00:19
請問知唔知邊間spa 可以帶小朋友入,我問過靜唔俾帶

我仔13歲前都去過lets同health land. 其他唔知。

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-21 00:32
1day tour你book邊間?又一個月前book定?

呢個我就仲揀緊, klxxk就話八人成團,kdxy就話一人都成團,兩團有少少唔同,不過我就會星期日去,其實當你買咗機票,就可以book定,佢有個日曆比你揀,有你去果個日子就可以報名。(太早可能日子未出)

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-19 12:40
diora静呢間我都有睇,要幾耐前book?

jj market, 我睇番星期六日收下午6點,我星期日下午先到去唔到,唯 ...

呢個啱你喎,有平日團,可以考慮下。

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-21 00:37
呢間我睇過價錢都ok, 又係siam, 好似幾好

我唔算係骨精,所以呢啲價錢比較啱我,我一定會揀有磨紗嘅,磨乾淨先返香港

水晶宮

9594 發表於 18-10-21 00:48
呢個啱你喎,有平日團,可以考慮下。

我有睇過blog介紹,但我想睇螢火蟲多d
今次可能去唔到甘多地方,新年或會去多次所以問定。

水晶宮

9594 發表於 18-10-21 00:50
我唔算係骨精,所以呢啲價錢比較啱我,我一定會揀有磨紗嘅,磨乾淨先返香港
...

我見有buy 1 get 1 spa package, 但同你相反,我老公是骨精,佢唔肯做spa, 唯有散叫。

anyway, 謝謝介紹。

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-21 00:54
我有睇過blog介紹,但我想睇螢火蟲多d
今次可能去唔到甘多地方,新年或會去多次所以問定。
...

哦,咁要周末團先有螢火虫睇

男爵府

好媽媽勳章

9594 發表於 18-10-20 23:57
你幾點到步?

我11:30左右

水晶宮

9594 發表於 18-10-21 00:57
哦,咁要周末團先有螢火虫睇

下,要周末先有既咩 即刻又冇我份。

男爵府

好媽媽勳章

kit2004 發表於 18-10-21 00:39
我仔13歲前都去過lets同health land. 其他唔知。

坐在度定一齊按?

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-21 00:58

我見佢啲團,多數都係五六日先有得睇螢火蟲,

水晶宮

熱血金章

GS1968 發表於 18-10-21 00:57
我11:30左右

應該都可以行到三個鐘翟道翟,照去啦,行完翟就搭火車去火車夜巿,啱啱好,我上次都係咁行

水晶宮

GS1968 發表於 18-10-21 01:03
坐在度定一齊按?

一齊按

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-21 00:58

因為佢應該係要就開得夜果個水上巿場,開得夜果個係周末先有,去完就去睇螢火蟲。

而平日會開嘅水上巿場,中午就關,所以就無螢火蟲睇,或者你要考慮包車

水晶宮

9594 發表於 18-10-21 01:12
因為佢應該係要就開得夜果個水上巿場,開得夜果個係周末先有,去完就去睇螢火蟲。

而平日會開嘅水上巿場 ...

包車睇螢火蟲就唔會了,好on居甘

火車夜市就有興趣。但我星期日12點幾先到又要買電話卡又要酒店check in, 去唔到jj market.

水晶宮

熱血金章

kit2004 發表於 18-10-21 01:19
包車睇螢火蟲就唔會了,好on居甘

火車夜市就有興趣。但我星期日12點幾先到又要買電話卡又要酒 ...

咁就一於直去火車夜市,我覺得真係唔錯,下次我都一定會再去

首頁

尾頁

跳至