婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有時比99話下,我都唔係話要c6即刻駁返
最慘係返到家c6都仲要幫晒口,永遠佢阿媽做咩都啱,佢阿媽都係最慘,最妻涼,我都係想c6有時背後氹下我都好,企下係我果邊啦,我c6永遠唔會架,永遠就算背後都唔會講佢阿媽半句壞話囉,我最唔開心,最嬲係呢下

大宅

回覆樓主

我同你一樣

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

無辦法啦,你c6係媽寶。

男爵府

要改變一個媽寶係何其浩大既工程。
你自問做吾做得到?
定係會比佢地2母子迫死先?
如果未生仔。為左自已下半世幸福, 要離婚就早啲離。

JD930    發表於 18-10-5 10:09

子爵府

回覆樓主

如果媽寶可變,咁都未算太媽寶
有種媽寶極致係點變都變唔到

大宅

回覆樓主:

各下識佢時相信已經知佢係媽寶一名。咁既然一齊左冇得搞,除非離婚姐

別墅

sumpo 發表於 18-7-25 23:09
最慘係返到家c6都仲要幫晒口,永遠佢阿媽做咩都啱,佢阿媽都係最慘 ...

我c6都剩係幫住99,99喊就覺得佢好慘,可憐佢,我夠成日喊啦,又唔見c6可憐下我
c6咁愛99,我唔介意佢自己搬返去同99住囉

男爵府

https://youtu.be/9dQ3pi4IiGE

在 YouTube 上觀看「我的另一半是媽寶!我該怎麼辦?鄧惠文:「先想想看,為什麼你會愛上媽寶?」 | 鄧一個人咖啡ep.11 |姊妹淘babyou」

嫁給媽寶男的jm參考一下。

男爵府

回覆樓主:

係架,佢咁愛佢阿媽,咁幫住晒,我都成日叫佢搬返去佢屋企住,呢度唔係你屋企,我同啲仔女住都冇問題囉,如果離到婚,我唔洗咁愁
宜家住近左99,成日借頭借路過黎,好煩囉

子爵府

回覆樓主:

佢話你咩?

伯爵府

最慘係返到家c6都仲要幫晒口,永遠佢阿媽做咩都啱,佢阿媽都係最慘 ...

無辦法,c6就係媽寶,黎個問題好大

別墅

Jjanice115 發表於 18-7-26 15:13
我c6都剩係幫住99,99喊就覺得佢好慘,可憐佢,我夠成日喊啦,又唔見c6可憐下我
c6咁愛99,我唔介意佢自己 ...

極同意。我都有咁樣同c6講

如果c6唔係咁廢,我地冇需要同99咁多衝突

別墅

sumpo 發表於 18-7-26 15:59
係架,佢咁愛佢阿媽,咁幫住晒,我都成日叫佢搬返去佢屋企住,呢度唔係你屋企,我同啲仔女住都冇問題囉,如 ...

C6一趁我唔嚮屋企就帶個女去探99,當99女朋友咁

珍珠宮

我要同你做fd, 感受到

男爵府

iamiam 發表於 18-7-27 17:02
我要同你做fd, 感受到

其實有時只係想佢背後氹下我姐,有時我自己阿媽唔啱,我背後都會企係佢果邊丫,講極佢都唔明,仲要話我好唔鐘意佢屋企人,其實係佢咩都幫晒佢屋企,佢自己真係唔知又唔覺架

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

sumpo 發表於 18-7-28 00:27
其實有時只係想佢背後氹下我姐,有時我自己阿媽唔啱,我背後都會企係佢果邊丫,講極佢都唔明,仲要話我好 ...

同佢講晒氣,我老公同你老公一樣,唔會幫我,只企佢屋企人果邊,佢地先係佢屋企人我成日講,我地全家外人,當正佢家是偶像

男爵府

iamiam 發表於 18-7-28 22:12
同佢講晒氣,我老公同你老公一樣,唔會幫我,只企佢屋企人果邊,佢地先係佢屋企人我成日講,我地全家外人 ...

係喎,偶像囉,有時真係唔係話要嗌大交,爭到你屎我活,不過夜欄人靜時,係想你都支持下,講句公道說話,唔好肓從附和姐,咁都唔得囉……

公爵府

sumpo 發表於 18-7-28 00:27
其實有時只係想佢背後氹下我姐,有時我自己阿媽唔啱,我背後都會企係佢果邊丫,講極佢都唔明,仲要話我好 ...

你下次在你媽媽有錯時,你一定在背後撐你媽媽,(就算你媽媽錯的很離譜也要撐她)讓C6明顯的感覺你是非不分,黑白不明(就是要故意讓他感受一下你的心情)他一定會認為你不撐他是錯的,這個時候你才告訴他"你又何嘗不是這樣是非不明的撐奶奶呀?我就是故意讓你感受一下受委屈的滋味,因為這就是我平日經常承受的滋味"

男爵府

重新 發表於 18-7-28 09:44
有d男人係專登撐自己媽媽,1來唔想煩,2來嘈完都係咁唔會改變d乜,唔會唔見佢阿媽,3來等老婆自己收聲。
...

其實撐老婆先係王道。
好多男人都唔明。
老婆聽完你撐佢, 心理平衡了, 就唔會嘈。對99也會比較忍讓。
唔撐老婆, 個老婆只會愈來愈心理唔平衡, 愈來愈討厭99。
可惜有智慧睇到呢樣野既男人太少。

JD930    發表於 18-10-5 10:10

首頁

尾頁

跳至