親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

1家4口預幾錢?謝

伯爵府

52088 發表於 18-7-26 23:23
1家4口預幾錢?謝

舊年去完,俾個大約價錢你

高鐵約¥240/人(成人二等票價)
住宿2晚民宿+1晚酒店約 ¥2000
漂竹筏約¥170/人
租車來回高鐵站約 ¥300幾
食,¥100-300/餐

其他無咩錢洗,租單車或電動車周街都有好平,去桂林抵玩。

男爵府

回覆樓主:

住,我住既比較平,1xx至2xx一晚,
桂林阳朔係景點票比較貴,(門景盡量淘寶/去哪兒 買)
其他消費不高。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

復活節去完五日四夜,一家三口全包五千人仔

I 大蚊豬   

伯爵府

fionlei88 發表於 18-7-28 22:11

請問復活節當地天氣如何?

翡翠宮

Ocean419 發表於 18-7-29 05:40
請問復活節當地天氣如何?

有兩日落雨,氣溫約廿度左右,幾舒服
I 大蚊豬   

大宅

請問可否講下住邊間酒店同埋行程 thx

翡翠宮

cankenbb 發表於 18-8-19 00:43
請問可否講下住邊間酒店同埋行程 thx

我住興坪靜然山水酒店一晚,另外住桂林近步行街嘅正陽驛站,陽朔嗰間唔推薦,仲有一間住桂林北站嘅公寓酒店,不過都唔推薦
I 大蚊豬   

男爵府

fionlei88 發表於 18-8-19 14:09
我住興坪靜然山水酒店一晚,另外住桂林近步行街嘅正陽驛站,陽朔嗰間唔推薦,仲有一間住桂林北站嘅公寓酒 ...
請提示哪些酒店不推薦, 讓我們找住宿地方時特別留意?請講講往桂林的交通安排, 搭高鐵?在桂林是包車抑或自己搭車呢?你三人行是否訂三人房呢?請指教,謝謝!

男爵府

我今年復活節去左桂林4日,上CTRIP搵訂製師訂製行程,佢幫我訂晒高鐵票/酒店/門票(不包堯山滑道及世外桃源景點內的巴士)/司機,4人共收RMB7736,食飯自己搞掂,但價錢都唔貴,一餐大約RMB200-300已經唔錯。

D1深圳—桂林-阳朔—漓江兴坪段精华游--兴坪古镇--西街 住:阳朔【万丽花园大酒店】含早餐D2阳朔--银子岩.岩洞--十里画廊.月亮山-遇龙河竹筏双人筏- 住:阳朔【万丽花园大酒店】含早
D3阳朔—世外桃源--龙脊梯田(含换车费+往返缆车) 住:龙脊【云仙阁酒店】含早
D4龙脊金坑梯田—桂林象鼻山—榕杉湖.日月双塔——尧山景区--送火车——返温馨家乡

世外桃源入面玩左還龍河漂流好好玩,但我只玩左半段,覺得唔夠喉,建議玩全段。沿途景色好靚,唔多人,我覺得好玩過游漓江好多。

男爵府

好抵玩 !
我舊年農曆年去上洗5日4夜,諗住帶5千人仔cash夠洗,點知第3日已差不多用晒啲錢,又唔記得開通海外提款,臨時臨急揾fd用微信支付打人仔俾我喳 !

男爵府

女皇駕到 發表於 18-8-23 11:29
我今年復活節去左桂林4日,上CTRIP搵訂製師訂製行程,佢幫我訂晒高鐵票/酒店/門票(不包堯山滑道及世外桃源 ...

妳個行程真係可以用黎參考下,想去桂林好耐 ……

男爵府

三棵樹 發表於 18-8-23 19:16
妳個行程真係可以用黎參考下,想去桂林好耐 ……

另外銀子岩都幾靚,堯山滑道好好玩, 有d似聖淘沙luge。

我住果2間酒店唔自特別高級,但都好乾淨,因為佢最初問我有咩要求,我話平貴無所謂,但一定要非常清潔。

男爵府

女皇駕到 發表於 18-8-23 19:44
另外銀子岩都幾靚,堯山滑道好好玩, 有d似聖淘沙luge。

我住果2間酒店唔自特別高級,但都好乾淨,因為佢 ...

滑道好玩啊!

大宅

回覆 女皇駕到 的帖子

從來沒聽說過Ctrip搵訂製師訂製行程, 請問可以詳細介紹嗎? 是否需要另外支付 服務費用 ?

男爵府

mpclau 發表於 18-8-27 17:53
回覆 女皇駕到 的帖子

從來沒聽說過Ctrip搵訂製師訂製行程, 請問可以詳細介紹嗎? 是否需要另外支付 服務 ...

其實我都是第一次用,之前本來我報左達美,但臨出發前大約1星期前到通知話唔成團,叫我轉武漢,但我對果個團完全不感興趣,所以諗住上ctrip自己高鐵票自由行。

㩒㩒下㩒到訂製行程,所以試下,ctrip大陸既網頁版>旅遊>訂制旅行,你可以tick 你想要佢幫你訂埋咩,例如高鐵票,酒店,門票,你可以講你想去邊,酒店要求,幾多buget,電話,然後ctrip會佢會send去俾d訂製師,之後會有3位訂製聯絡,因為我唔識普通話,所以同佢地we chat聯絡。

果3個訂製師會再問詳細d,然後send行程同價錢俾我,我再揀鍾意或者更改細節後再confirm。

男爵府

回覆樓主:

去完晒成個行程後,先上ctrip確認,ctrip之後會再打款俾果個訂製師。

訂製行程唔駛另外俾錢,不過我諗好似旅行社咁,佢訂酒店門票會平我地買平,再加上搵司機從中會抽佣,所以先唔駛另外俾錢。

高鐵票佢順風到付俾我,我果個訂製師幾細心,不過司機麻麻,第一餐已經呃鬼我地去間up dup舖食lunch,4碗桂林米粉加碟菜收我200蚊,所以之後佢話介紹我都話唔駛。因我仔高,所以我同訂製師講俾成人門票,亦已俾晒錢,不過司機就成日俾小童票。咁如果佢搞得掂都無所謂,最嬲係最後果日去堯山,佢又唔陪我地上去,又買小童票,結果上到坐纜車入口,話要成人票,我又要去車場入口搵返個司機。

男爵府

回覆樓主:

結果我嬲到入左高鐵站就wechat個訂製師投訴個司機。

之後個訂製師同我地say sorry話以後唔用個司機。個司機要wechat我發神經,不過我block左佢。

後來我先知原來ctrip 既訂製師全部要考牌,如果俾人投訴多幾次就會釘牌,所以佢地好緊張。

男爵府

回覆樓主:

不過我都推介我果個訂製師,其實佢好細心,本身佢諗住我普通話唔得,所以搵呢個識講廣東話既司機,到步時佢都有聯絡我地。除司機外,其他安排都好好。

大宅

回覆 女皇駕到 的帖子

謝謝你的詳細解釋

首頁
12345...6

尾頁

跳至