嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問應該幾大著拉拉褲比較適合?

禁止訪問

別墅

nghosendli 發表於 18-7-31 11:50
回覆 Dordd 的帖子

我個囡識反身時就已經俾佢著拉拉褲, 因為換片時會比較方便, 唔怕佢郁黎郁去著唔到。不 ...

謝謝你意見呀!
我bb 都係識轉身就著ichiban 拉拉褲,不過有人話我太快著,可以遲啲先著,所以都想知大家既意見

複式洋房

美好大世界2017勳章

回覆樓主

我係囡囡識轉身時開始用拉拉褲,因為佢換片時成日轉來轉去扭計同埋每當出街,多郁動時就會同佢著P牌ichiban 既拉拉褲,因為拉拉褲一著一穿就攪掂,超級方便!

別墅

cmhjessie 發表於 18-8-1 15:10
我係囡囡識轉身時開始用拉拉褲,因為佢換片時成日轉來轉去扭計同埋每當出街,多郁動時就會同佢著P ...

Hello Dordd, 一般當BB會翻身、爬行、學行之後, 就可以考慮用紙尿褲/拉拉褲代替尿片, 方便著和除, 市面上品牌好多, 吸收力跟透氣度都有唔同, 媽媽可以根據自己BB嘅情況黎選擇幾時開始用呀, 依家BB幾大呢?
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

別墅

Chloe@NUTRICIA 發表於 19-2-12 16:27

Hello Dordd, 一般當BB會翻身、爬行、學行之後, 就可以考慮用紙尿褲/拉拉褲代替尿片, ...

謝謝呀!
我Bb 宜家1歲1個月多啲啦
Dordd 發表於 19-2-13 17:33
謝謝呀!
我Bb 宜家1歲1個月多啲啦

唔好客氣 使用紙尿褲/拉拉褲時留意肚圍和臀圍鬆緊度、褲襠要冇足夠空間俾BB活動時伸縮,減少大腿間摩擦。 另外, 當媽媽留意到BB係日頭午睡時(1-2小時)冇尿濕,大便時間開始有規律,識得用身體語言示意去便便,可以開始學戒片/去廁所,大部分2.5歲至4歲小朋友日頭會控制到大小便架。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

首頁

尾頁

跳至