親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

島上消費午,晚餐幾錢?有咩好食?住嘅地方乾淨方便嗎?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 metrochung 的帖子

佢有幾間餐廳既,有間就似coffee shop咁,夜晚有中餐可以揀,我覺得係果度食幾五六百蚊都要,我住二日一夜,咁頭一日中午我join咗去睇鯨魚,咁所以包咗午餐,夜晚食中餐,都算ok。我住係酒店房,咁所以都唔太差,果度地方乾淨,環境好。

大宅

stepchk 發表於 18-7-31 10:02

佢有幾間餐廳既,有間就似coffee shop咁,夜晚有中餐可以揀,我覺得係果度食幾五六百 ...

多謝你,我都訂了夜,訂2日1夜比 one day tour(當地的旅行社)平D,所以我哋選擇住一晚包餵海豚。 考慮了幾天,突然看到觀鯨做75折,就立刻訂房了。另外是否真的行李不可超重(有人check嗎)?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

metrochung 發表於 18-7-31 10:30
多謝你,我都訂了夜,訂2日1夜比 one day tour(當地的旅行社)平D,所以我哋選擇住一晚包餵海豚。 考慮了幾 ...

你唔講我唔知有行李限制,但無人check,係碼頭放低行李,佢地幫你運上船

大宅

metrochung 發表於 18-7-31 10:30
多謝你,我都訂了夜,訂2日1夜比 one day tour(當地的旅行社)平D,所以我哋選擇住一晚包餵海豚。 考慮了幾 ...

如果1 day tour, 可否餵到海䐁㗎?thx

大宅

DiamondHill 發表於 18-8-2 11:53
如果1 day tour, 可否餵到海䐁㗎?thx

有呀,1day包觀鯨和一餵海豚

wcpcelia    發表於 18-8-3 10:06

大宅

好似行李size有限制喎,我哋3大2小打算在入島前那天將大件行李寄存在第二天出島後入住的洒店那裏

大宅

metrochung 發表於 18-8-2 12:01
有呀,1day包觀鯨和一餵海豚

唔該曬!

大宅

Brittanyjas 發表於 18-8-2 13:13

好似行李size有限制喎,我哋3大2小打算在入島前那天將大件行李寄存在第二天出島後 ...

係有限制的(如冇記錯官網話20kg),但我落船當日夜晚就上機,所以帶住係身,我落船會去Queen Street mall,唔知有冇行理寄存

大宅

Brittanyjas 發表於 18-8-2 13:13

好似行李size有限制喎,我哋3大2小打算在入島前那天將大件行李寄存在第二天出島後 ...

你哋幾時去呀?係咪住family suite?

男爵府

好媽媽勳章

metrochung 發表於 18-8-2 13:56
係有限制的(如冇記錯官網話20kg),但我落船當日夜晚就上機,所以帶住係身,我落船會去Queen Street mall, ...

我地1個30吋,1個28吋,佢冇磅重又冇度size,照上到船
奀b仔9月16日出世啦~

大宅

奀b豬媽咪 發表於 18-8-2 17:44
我地1個30吋,1個28吋,佢冇磅重又冇度size,照上到船

我就放心了

大宅

係呀...8/10-8/11住一晚,你呢?

大宅

Brittanyjas 發表於 18-8-2 19:11

係呀...8/10-8/11住一晚,你呢?

26/8住一晚,等你分享

大宅

我會坐直航由香港去BNE,如果一落機就去海豚島麻煩嗎?班機會早上六點到BNE

謝謝指教

大宅

metrochung 發表於 18-8-2 20:05
26/8住一晚,等你分享

請問你喺邊度訂2日1夜package?

大宅

mmbbb555 發表於 18-9-25 12:33
我會坐直航由香港去BNE,如果一落機就去海豚島麻煩嗎?班機會早上六點到BNE

謝謝指教

機場去海豚島碼頭好近,半小時内去到。你可以試下坐10点船,開船一小時前要到碼頭登記和寄行李。我上次去就相反,出島就包車直接去機場。

大宅

alhkwok 發表於 18-9-25 18:38
請問你喺邊度訂2日1夜package?

我直接去海豚島官網訂購的

男爵府

mmbbb555 發表於 18-9-25 12:33

謝謝指教

我上次都係坐QF又係朝早6點幾到,係機場磨一陣打的十分鐘左右到碼頭坐十點幾班船。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

剛去完,玩左觀鯨、helicopter, Segway, 餵海豚,如果冇訂房又不是 local tour 係冇得餵海豚的

觀鯨好正,睇到好幾條 hump back whales

首頁

尾頁

跳至