自由講場

跳至

首頁
12345...22

尾頁

瑪瑙宮

Starrainma 發表於 18-7-27 10:58
出post係因為唔想有人同我一樣有咁慘既遭遇我係5月7廣華生b,佢地無幫我剪下面撕裂嚴重到陰唇甩左忽肉亦無即 ...

根本係醫生同姑娘疏忽問題,我生個女,得4磅9,得2.375kg,可想而知bb都唔大份啦,姑娘都幫我剪會陰,生完就鏠左2針,姑娘講既,果時響東區醫院生。

投訴啦,唔投訴可能第日仲有其他受害孕婦,

我諗如果你再有bb,再生都唔好去廣華喇,
可能到時生時,個1醫生會好好幫你鏠番之前既傷口。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

侯爵府

陪月勳章

我登你痛

象牙宮

回覆樓主:

其實一早投訴,跟住自己搵私家醫生搞,咪唔使拖咁耐同咁耐囉! 而家快d轉自己醫生,慢慢投訴要求其他野啦!

琥珀宮

出post係因為唔想有人同我一樣有咁慘既遭遇我係5月7廣華生b,佢地無幫我剪下面撕裂嚴重到陰唇甩左忽肉亦無即 ...

咁奇怪,冇理由過咁多關都冇人唔理你,記得當年由生完到健康院,醫護人員都問傷口有冇痛,有就要即刻搵醫生同我睇,係健康院仲檢查左兩次,一次未溶線,一次溶左線,樓主個case其實幾少有

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主,先搵私家整返好見既肉先,越耐越攪唔到架!
政府同私家既分別就係咁,去政府生,真係搵自己去博下,你唔好彩,希望你快d搵個私家幫你補救返!
政府那邊投訴都無咩用,就算係私院一樣,你要証實佢係醫療失誤,要搵好多人去証明,花時間花金錢,你宜家趁傷口都係兩個月時間,快d搵個私家醫生聯返好佢最實際!

珍珠宮

回覆樓主

對於院方話因BB大size唔洗剪會陰真係匪夷所思!

侯爵府

2018復活節勳章

樓主,水蛇春咁長嘅字其實我堅係怕睇亦好少會睇。不過,你圖文並茂咁,標題仲條條fing 都真係好吸睛。好嚇人。
我先講,你嘅遭遇真的不幸,理解,同情
坦白講,真係睇文字都想像到有幾痛。果度咁薄弱咁敏感嘅地方,當然痛到撕心裂肺啦。我試庸醫夾生搵野燒佢,話我生野,試過果度打麻醉針,都係痛到暈,點會唔明呀!果度係好嫩嘅肉,真係丁丁咁小損傷都痛到阿媽唔認得㗎。
我真係唔明,點解你唔响仁安立馬做手術聯番埋佢,或搵私家婦科醫生做小手術攪掂佢呢!
都唔止一次返入廣華㗎啦?佢地都係一再將黑講成白,咁你仲夠膽返去嘅?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主

唔知講咩好,明白你嘅困擾!希望你早日解決問題!加油!

侯爵府

2018復活節勳章

搵自己嚟較飛?真係唔值得。返轉頭第二次,最多第三次,仲係態度照舊,响你一直覺得唔妥嘅大前題下,我覺得三次返去已是極限。
要佢地負責係正面正常嘅諗法。旦睇佢地醫護嘅態度咁,就算佢地肯負責,我都冇晒信心。如果經濟上容許,我強烈建議你搵私家自己做好過。爛肉傷口一定要盡快處理好。仲係下面喎,就更加唔拖得啦。
至於係咪要追究都係後話。係咪佢地應該負責任攪番好,係人都知答案。旦試問佢地如果肯負責任嘅,你又點會被拖咁耐呀?你返去咁多次答案都一樣。顯然冇人想理。就算要聲討佢地,都要睇事情輕重嘛。唔好拎自己嘅身體嚟較飛。受皮肉之苦,又咪係折磨自己。

侯爵府

2018復活節勳章

moonlight9198 發表於 18-7-27 11:30
根本係醫生同姑娘疏忽問題,我生個女,得4磅9,得2.375kg,可想而知bb都唔大份啦,姑娘都幫我剪會陰,生完 ...

祝早日康復。記得盡快搵私家醫生攪呀! 唔好難過。加油呀!

男爵府

廣華D醫生同姑娘好有問題喎
希望樓主你盡快好返

子爵府

淨係睇字都覺得痛!

珍珠宮

plumtree 發表於 18-7-27 11:47
搵自己嚟較飛?真係唔值得。返轉頭第二次,最多第三次,仲係態度照舊,响你一直覺得唔妥嘅大前題下,我覺 ...

無錯呀
人地可以拖你幾個月到幾年
你就日日都痛入心痱
搏唔過
當然是搵私家睇好先啦

子爵府

回覆樓主

聽到都痛.. take. Care

大宅

回覆樓主:

有朋友同你一樣情況,好似係廣華,但佢小朋友已8/9歲。希望你早日康復。

男爵府

回覆樓主:

揾私家醫生處理好傷口先la

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

痛死!睇多次私家盡快做手術,另一面要投訴啦,祝早日康復

珍珠宮

mandy952 發表於 18-7-27 11:35
咁奇怪,冇理由過咁多關都冇人唔理你,記得當年由生完到健康院,醫護人員都問傷口有冇痛,有就要即刻搵醫 ...

廣華重建緊,其實好混亂下。分流唔到(QE長爆)九龍真係醫療服務重災區。

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

get well.soon

別墅

回覆樓主

睇到都覺得痛,我兩胎都係廣華生,第一胎有剪會陰阿女2.27kg ,到第二胎就冇剪會陰了阿仔2.4kg ,跟住生完佢聯左好耐針(我諗都有半小時)我問姑娘點解搞咁耐?佢話今次冇剪,撕列嘅傷口,所以聯耐d(其實係到生完先知佢冇剪),問佢聯左幾多針?佢都只係答聯左幾針,慶幸我傷口都復原得很快。不過,今次聽到你咁嘅情況,對佢地好失望,你要快d好返丫。同埋叫醫院比個交待你—-》不過我覺得醫院肯定會卸來卸去。願你早日康復!

首頁
12345...22

尾頁

跳至