自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

樓主,借個位來呻吓。
我媽幫我家姐湊仔,睇到佢點對一個小朋友,用粗口當佢大人咁鬧,用指甲「mic」佢塊面搞到個孫返學比老師問咩事,自此我就好憎我媽,對一個小朋友咁冇愛心,枉佢自己都有4個仔女。

我離左婚搬返外家住,就愈來愈憎我媽,一瞓醒行出房門就um um chum chum, 呢樣不滿嗰樣不滿,呢樣睇唔順眼嗰樣又睇唔順眼,佢冇野叻,最叻係令身邊人覺得佢好煩。

我離婚因為我前夫出面有小三,我媽知道,有時同我嗌交會話我搬返嚟做乜?我心諗,我唔想㗎!我都想自己有個家!我好憎佢咁話我!我幾年前夜晚去學游水,佢話我發姣!究竟佢知唔知自己講緊乜?

佢曾經講過,同我地係講錢唔講心,wtf, 點做人阿媽?

我好多年冇加家用,以前出雙糧bonus都會自動自覺比多d, 而家我已唔會,因為冇人會欣賞感激。

佢重男輕女,但我細佬好多時唔會理佢,偏心嘅結果就係咁。我眼見朋友同媽咪感情好好,我真心好羨慕,我人生好灰,自己頭家散,搬返外家又比人嫌棄。自己搬出去住一闊三大,我冇咁嘅本事。

大宅

kittyam2006 發表於 18-7-28 15:52
樓主,借個位來呻吓。
我媽幫我家姐湊仔,睇到佢點對一個小朋友,用粗口當佢大人咁鬧,用指甲「mic」佢塊面 ...

仲有有時候真係唔記得㩒錢比家用,佢就會話「唔想比咋卦?會唔記得嘅咩?我爭人錢我唔會唔記得㗎喎!」講到我欠佢咁,真係好討厭

伯爵府

kittyam2006 發表於 18-7-28 15:57
仲有有時候真係唔記得㩒錢比家用,佢就會話「唔想比咋卦?會唔記得嘅咩?我爭人錢我唔會唔記得㗎喎!」講 ...

就當你租房住,個心會舒服D,準時交租,好租客。

大宅

Ksiu66666 發表於 18-7-28 12:50
樓主,唔緊要的,自己愛自己同愛自己仔女就夠。別讓其他人影響自己心情。

我自己有個自閉小孩。我媽住老人 ...

真係好hurt

大宅

回覆樓主

我父母會幫手,同佢地住得好近。但老爺奶奶好少見,2個月可能先見一次。老公唔生性,俾少d家用奶奶後,佢直情有事叫佢幫下手,都唔肯幫。同返自己屋企人講,屋企人話咁少事,無問題,即刻出手。
老公個婆婆年紀大,話未見過細b, 我同奶奶講我自己一個帶唔到2個b返鄉下睇太婆,除非佢地幫手,點知佢叫我唔好返,仲好,慳返。
樓主媽媽雖然唔幫手,但仲有爸爸同奶奶幫忙,都已經唔錯。不過,你做咗媽媽,應該為自己同小朋友打算多d, 錢銀留返d俾自己,有起事上黎,都有錢傍身。

大宅

blinkgogo 發表於 18-7-28 14:40
我睇完反而會諗,點解唔係你帶小朋友去睇公公婆婆
而係要佢老人家嚟搵你

之前屋企人輪住病,病之前姖又經常唔喺香港

我出月冇幾耐冬天都有番去,有時都會約出去family day

大宅

kittyam2006 發表於 18-7-28 15:52
樓主,借個位來呻吓。
我媽幫我家姐湊仔,睇到佢點對一個小朋友,用粗口當佢大人咁鬧,用指甲「mic」佢塊面 ...

寄人籬下唯有忍下

男爵府

回覆樓主:

咪仲好,心淡就唔洗見唔洗煩

大宅

opl2 發表於 18-7-28 18:10
咪仲好,心淡就唔洗見唔洗煩

呻下個玻璃心姐

聽日又約左一齊出去玩

阿媽年紀都大喇,都係要帶姖出去行下玩下,如果姖想去旅行,都係會出錢俾姖去玩,唔想後悔

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

下次你咪應佢:我遲d都多d去奶奶度唔得閒陪阿媽你架啦。

你多d搵你新抱啦。

大宅

回覆樓主

提下佢 佢自己都係女人

大宅

candice0088 發表於 18-7-28 18:24
下次你咪應佢:我遲d都多d去奶奶度唔得閒陪阿媽你架啦。

你多d搵你新抱啦。

岩呀岩呀

首頁

尾頁

跳至