自由講場

跳至

首頁
23456...19

尾頁

大宅

回覆樓主

唔洗理人講咩
我都有d咁嘅fd,佢哋家境比我好,好多年前迪迪尼開冇耐,佢去過我未,襯結婚周年入去住一晚兼玩吓,個fd一句得埋黎,香港個好細冇嘢玩嗰喎!但之後佢一家大細買年票囉!
我去親邊度旅行都好,又話嗰度唔好又點點點,之後我再冇同呢d人分享旅遊嘅開心

水晶宮

艾菲BB 發表於 18-7-27 21:41
會唔會多心咗?好似我唔中意韓國,所以當有好朋友去韓國旅行,我都會話對韓國冇興趣,但我絕對冇睇唔起人嘅 ...

其實咁講好一盤冷水,人地話去,點解要講自己冇興趣,不如說句enjoy

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

佢地唔識搵野玩je...唔好嬲

翡翠宮

回覆樓主:

歐洲、星馬、大陸、台灣都去過,未去過日韓 ,唔知我呢啲算係乜?旅行見識下啫,無分貴殘,我覺得多元化啲好過次次都係日韓。我身邊的確唔少,我聽到都覺得佢哋悶蛋,乜次次都日本嘅……

男爵府

hazelnutcake 發表於 18-7-27 21:37
我呢group朋友已認識十年以上,大家好清楚彼此嘅背景,佢地咁樣講,我個心unun地,有啲傷心。
平時約出來相 ...

其實每個人喜歡玩的東西唔同,可能有些人真係唔喜歡去台灣。
未必和平貴有關,你不同多心,也不要自卑。
即係,有些人會去南極見識,但也會有好多人比得起錢也唔會去。
去旅行,是自己享受過程,當時開心就夠。
其實,唔需要分享,如果分享了,也不要求所有人認同和贊。

翡翠宮

回覆樓主:

唔洗理佢地啦,自己一家去玩得開心就得!不過咁,你嘅朋友可能真係講返自己感受,可能真係覺得呢個地方唔好玩呢,好多人講嘢係唔經大腦嘅。

水晶宮

回覆樓主:

我去旅行,平遊,都是目標,唔駛理佢,台灣一樣好玩。

男爵府

回覆樓主:

我2個仔好鐘意台灣,佢地玩得好開心,去完成日都提住 最緊要自己一家人玩得開心,唔駛理其他人講咩~

水晶宮

回覆樓主

我會答佢,一家人去邊都咁開心!
題外話,我都好鍾意去台灣,好多好嘢食反而唔like去韓國

子爵府

回覆樓主

我好鬼中意去台灣~

公爵府

親子王國15週年勳章

洗乜理人,人人想法唔同,人地未必睇唔起你(sorry.我覺得可能係你自卑),可能人地真不喜歡台呢!申利我喜歡台,正身在台。

子爵府

hazelnutcake 發表於 18-7-27 21:29
事源:c6一養四,我ftm,家裏環境普通,日常冇乜負擔但又冇乜錢淨。
同c6都plan左一輪,想帶兩仔搭飛機見識 ...

樓主唔駛唔開心,自己一家玩得開心就得啦

我試過朋友問我暑假去邊,我話去xx(歐洲某國),個朋友即話xx無嘢好玩,有d人唔知自己咁樣衝口而出係掃人慶,唔關去邊度事,就算你係去歐美日韓,其實佢地都未必有咩好說話講

子爵府

回覆樓主:

會唔會係佢哋有啲原因唔鍾意台灣?又或只係純唔鍾意去嗰度旅行啊?你啲朋友係咪粗枝大葉嗰啲?俾我咪話:唔係喎我搜到啱玩嘅地方喎,返嚟再share俾你哋知啦!

咁日韓又唔係咩高貴地方,去韓國機票咪又係千零蚊,旺季台北仲貴啦!會唔會你有點諗多咗?

申利:我鍾意去台灣,反而唔like 日本。韓國都唔錯喎!鍾唔鍾意係好個人嘅

大宅

oscar528 發表於 18-7-27 21:36
唔駛理呢d人啦, 我覺得台灣幾好喎, 我年年都去.

請問你多數去乜地方玩?

子爵府

hazelnutcake 發表於 18-7-27 21:29
事源:c6一養四,我ftm,家裏環境普通,日常冇乜負擔但又冇乜錢淨。

唔洗理人,自己開心就得。我覺得台灣好啱小朋友,我呢2年都去左3次啦(emoji)你upload相上fb分分鐘叫番你介紹。

複式洋房

唔駛唔開心 一家人去旅行去邊都開心啦 果時我大肚去唔到旅行 聖誕節同老公去南丫島玩一樣覺得好幸福

子爵府

回覆樓主

呢d 唔係朋友黎啦。朋友係會為你開心,為你傷心,而唔係你開心時咁講野囉

同小朋友去台灣好丫,好多親子玩意

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

使咩理佢地
同時看到所謂朋友真面目了

子爵府

回覆樓主:

講開又講,我話返大陸,夠有人話唔安全,驚,啲食物怕唔安全啦!玩完講返佢哋知幾好玩有咩玩,佢哋都改觀。有時玩嘅嘢,人人有唔同印像。我唔會諗人哋覺得我去大陸玩係cheap 喎,佢若咁諗佢先cheap

子爵府

有修養嘅人,唔會咁講嘢。只會鄧人開心。哩d人,遠離佢對你有好處。

首頁
23456...19

尾頁

跳至