自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

朋友係咁叫我去上,又話上完好正面,了解自己更多,對事業好有幫助!

講到好似好好咁,佢自己啱啱上完,都好似有啲唔同,積極進取咗!

但上網search 過講制兩回事話係呃錢~

見啲人上完一個又一個課程,如果真係額呃人就唔會繼續比錢啦!

有冇朋友都讀過呢啲課程?

佢哋又有咩改變?
係好定唔好?

伯爵府

回覆樓主:

呃錢

子爵府

臭屁 發表於 18-7-27 21:51
朋友係咁叫我去上,又話上完好正面,了解自己更多,對事業好有幫助!

講到好似好好咁,佢自己啱啱上完,都 ...

聽過上完課瘋了,有些還跳樓

介紹者有回佣

男爵府

肥肥寶 發表於 18-7-27 21:52
呃錢

應該都係la

子爵府

回覆樓主:

洗腦課,咪鬼上,上bk算啦

上完仲推你sell 其他人去上㗎,咪制

有人想sell 我,又話想上進階喎,我叫佢千祈唔好。sell 唔到我仲俾我講到唔上進階

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

間唔中就有人喺bk開post問呢類課程,我未上過身邊亦無人上過或者介紹,但從bk得知呢類課程係呃人呃錢兼洗腦嘅,所以有人問我我都唔會去上

子爵府

會先break 你自信,之後等你覺得佢講D嘢係真理
有D人break完返唔到轉頭,會自殺!

男爵府

我以前識個女仔,上完生命課之後係結婚前2日決定悔婚,飛左青梅竹馬十幾年初戀男,鬥志高昂咁對未來充滿憧憬,帶左2個無乜人生目標嘅同事AB一齊上堂~A上完返黎痛哭反省自己以前對媽咪唔夠好+俾近一皮參加level2課程B上完又係變鬥牛,本身ABC廿六個字母都背唔出,拎部iPhone 追住我話要發奮學英文2個人好似入左邪教+食左興奮劑咁
我一定唔會去,特別係叫你突破自己抱住身邊一個人大聲疾呼自己一件錯事果種生命課,有人上到精神錯亂

子爵府

喺BK都揾倒人生課程

伯爵府

laisausau 發表於 18-7-27 22:27
我以前識個女仔,上完生命課之後係結婚前2日決定悔婚,飛左青梅竹馬十幾年初戀男,鬥志高昂咁對未來充滿憧 ...

增見識,原來咁恐怖!

水晶宮

回覆樓主

洗腦式,意志力薄弱的人好易迷失/失常

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

洗腦課程!以前老闆叫我上潻!基本課程$6xxx!十年前!

男爵府

jasmineoj 發表於 18-7-27 22:18
會先break 你自信,之後等你覺得佢講D嘢係真理
有D人break完返唔到轉頭,會自殺! ...

咁恐佈

珍珠宮

有大學同學上過,佢叫我上,我當年網上搵過,佢要搵夠人上初班佢先有得上中班,佢成日話讀完我嘅人生更美好喎,佢話佢覺得我要上係因為我同ex分手後做不返朋友,我ex當年因我吳肯同佢上床而分手,我覺得佢應叫我ex去上堂先岩囉,最後我搵左我一位把口夠爛夠臭夠賤嘅女親戚招呼佢,佢同佢上線(即佢依加老婆)先無再煩我,聽其他人講,佢最後搵左佢媽同佢媽啲麻雀腳去上初班

珍珠宮

呀紫CANDY 發表於 18-7-27 22:51
洗腦課程!以前老闆叫我上潻!基本課程$6xxx!十年前!
老板叫到,好難推得甩喎,最後你點甩身?

男爵府

Angel_Rose 發表於 18-7-27 23:02
老板叫到,好難推得甩喎,最後你點甩身?

老闆唔會免強!我都唔好意思要人比$!冇耐間鋪(emoji)左!

珍珠宮

anyuser18 發表於 18-7-27 22:13
洗腦課,咪鬼上,上bk算啦

上完仲推你sell 其他人去上㗎,咪制
你好有潛質去洗腦中心度踢館,你踢館時如要招人,我報名

水晶宮

回覆樓主

我有個朋友去同事的「人生課程」畢業禮,比d職員「夾」左個幾鐘,最後好在初出黎無咩錢,又無咭先走到

子爵府

Teletrend 發表於 18-7-27 21:54
聽過上完課瘋了,有些還跳樓

介紹者有回佣

學員應該無回佣, 但介紹人嚟讀是畢到業的必要功課!

首頁

尾頁

跳至