親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

taifat 發表於 18-7-29 14:20
請問Gummies Farm Tour係咪Groupon au團購?
Hope Island間屋好靚呀!幾錢一晚呢?邊度book呢?
thx :funn ...

係呀Gummies Farm Tours 係Groupon團購。

Hope Island 我響
https://www.goldcoastholidayhouses.com.au
7000港幣4晚,其實我好遲先發現呢個網站,如果早d有d同一價錢有埋室內影院+泳池,真係好抵!我果間其實仲包左輛buggy比我地響屋苑內自己用,唔駛下下出車好方便。

男爵府

女皇駕到 發表於 18-7-29 14:26
係呀Gummies Farm Tours 係Groupon團購。

好正呀! 香港住唔到大屋,喺外國真係要試下!
期待你之後嘅分享

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

taifat 發表於 18-7-29 14:37
好正呀! 香港住唔到大屋,喺外國真係要試下!
期待你之後嘅分享
...

你唔係都去完咩?

大宅

我舊年去都係起Hope Island, 間屋好舒服

大宅

剛剛見 Groupon 買 Gummies Farm Tour 好似好抵,不過唔自駕,唔知點去好?

男爵府

Lqueenie 發表於 18-7-29 17:59
你唔係都去完咩?

係呀,因為太好玩,2個大帝已落order出年再去
我遲d都有Melbourne資料請教你

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

taifat 發表於 18-7-30 01:13
係呀,因為太好玩,2個大帝已落order出年再去
我遲d都有Melbourne資料請教你
...

好呀!冇問題,呢2日melbourne勁大風

男爵府

回覆樓主:

第五日Currumbin Wildlife Sanctuary >Melbourne
因為想要餵彩虹鳥,所以一早起身checkout,但其實都遲左好在去到8點半仲有得餵。跟手順便去同樹熊影相,之後慢慢行去沿途睇下動物,又去左餵袋鼠同鴨仔,今日天氣比較熱,好多袋鼠都懶洋洋瞓覺,佢地全部都好乖,任摸唔嬲。

男爵府

回覆樓主:

之後去左睇剪羊毛,沿途睇埋鱷魚,剪羊毛show仲叫左老公上台幫手。之後順便睇埋隔離bird show呢個真係好精彩,引到我仔之後要同隻鷹影相。

之後因為太晒,有少少攰,所以坐返小火車去出口,食埋之前買票包既fish and chips+攞埋相就走,呢度既炸魚好味過Charis Seafood。

最後就係還車去機場,搭機去Melbourne。落機後發覺真係好凍得果8度,好在機場附近酒店(Ciloms Airport Lodge) 有pickup,好順利checkin左,響酒店食埋dinner buffet,呢間酒店buffet唔貴2大1小 70蚊澳紙,食物選擇唔多,但係全部都好好味,我地覺得抵食,酒店仲有桌球,gym room,heated pool,沖涼水夠熱夠水壓,大家如果要機場過一晚可以考慮。

別墅

女皇駕到 發表於 18-7-28 13:55
第2日去左Gummies Farm Tour > Springbrook Glow Worm Cave > QT BAZAAR Buffet

Gummies Farm Tour係團購 ...

Thx for sharing!
請問如果大人只係陪小朋友而唔玩需要買飛嗎?

男爵府

Lqueenie 發表於 18-7-30 05:35

你玩得開心D呀!

男爵府

回覆樓主:

唔記得同大家講我見Surfers Paradise night market有得book Australia Outback Spectacular 盛惠A70 2個人,另外Chevron Renaissance附近都見到有旅行社做緊一樣價錢。

男爵府

ashleychowsy 發表於 18-7-30 09:49
Thx for sharing!
請問如果大人只係陪小朋友而唔玩需要買飛嗎?

佢T&C好似話要大人陪同

大宅

女皇駕到 發表於 18-7-28 13:55
第2日去左Gummies Farm Tour > Springbrook Glow Worm Cave > QT BAZAAR Buffet

Gummies Farm Tour係團購 ...

請問睇藍光營火蟲當晚凍唔凍,要出動薄羽絨嗎?

大宅

好媽媽勳章

Lqueenie 發表於 18-7-30 05:35

Hi 你到左了, 我下星期至去, so excited, 天氣好嗎?睇左企鵝未? 我買唔到 underground

如果有值得買的東西( 平過香港)/手信, 可否分享下, 我心目中就想買蜜糖嘅,thx

大宅

好媽媽勳章

女皇駕到 發表於 18-7-30 08:07
之後去左睇剪羊毛,沿途睇埋鱷魚,剪羊毛show仲叫左老公上台幫手。之後順便睇埋隔離bird show呢個真係好精 ...

請問最凍係咪都係8度左右?

大宅

好媽媽勳章

cowboybaby 發表於 18-7-30 19:15
請問最凍係咪都係8度左右?

melbourne

珍珠宮

cowboybaby 發表於 18-7-30 19:13
Hi 你到左了, 我下星期至去, so excited, 天氣好嗎?睇左企鵝未? 我買唔到 underground

如果 ...

星期五六天氣唔錯,我地去左企鵝島同雪場都唔太凍,但昨日開始勁大風

企鵝島我地玩左4樣野,當時唔買underground都唔會好大風,但eye level睇係另一感覺,你買左咩位? 我都想買蜜糖但未買到,唔知邊隻好

珍珠宮

如果 ...

手信我地覺得黃金海岸多d同平d

大宅

如果 ...

我之前又是買唔到underground, 淘寶也没有,無意中找到吃local agent“吃喝玩樂”,终於買到,但貴D囉!

首頁
12345...10

尾頁

跳至