親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

因為只係落左機幾日,所以講住少少先。今次我地一家3口會全程自駕。

第一日落機後>Charis Seafood>Holiday House Check-in>Surfers Paradise Night Market>Coles

Charis Seafood,叫左69. 9既4人餐,超多食唔晒,攞左去餵雀。

Cheuk2012    發表於 18-8-15 23:21

男爵府

回覆樓主:

Holiday House in Hope Island間屋同相一樣,好滿意,其實有4間房,不過我地只住其中2間,唯一唔好係雪櫃壞左,要用車庫果個。

Cheuk2012    發表於 18-8-15 23:22
cy.muimui    發表於 18-7-29 18:22
wcpcelia    發表於 18-7-28 17:30

子爵府

女皇駕到 發表於 18-7-28 08:04
因為只係落左機幾日,所以講住少少先。今次我地一家3口會全程自駕。

第一日落機後>Charis Seafood>Holid ...

Thanks for sharing.
見啲人著短袖衫, 吾凍?

男爵府

wendyyy 發表於 18-7-28 10:01
Thanks for sharing.
見啲人著短袖衫, 吾凍?

日頭唔凍好舒服,日落後要著外套。

子爵府

女皇駕到 發表於 18-7-28 10:03
日頭唔凍好舒服,日落後要著外套。

介紹下附近邊d 餐廳好食? Book左 Four Winds dinner buffet.
Thanks.

大宅

女皇駕到 發表於 18-7-28 08:34
Holiday House in Hope Island間屋同相一樣,好滿意,其實有4間房,不過我地只住其中2間,唯一唔好係雪櫃壞 ...

等你繼續分享

男爵府

wendyyy 發表於 18-7-28 10:21
介紹下附近邊d 餐廳好食? Book左 Four Winds dinner buffet.
Thanks.

因為我住Hope Island果邊係住宅區,所以無咩餐廳,我地有2晚返屋煮野食,1晚食buffet,1晚睇Australia Spectacular。

wcpcelia    發表於 18-7-28 17:31

男爵府

回覆樓主:

第2日去左Gummies Farm Tour > Springbrook Glow Worm Cave > QT BAZAAR Buffet

Gummies Farm Tour係團購返嚟,入邊有騎馬一小時+餵羊+揸牛奶+打馬鞭+放回力鏢,d staff勁好人,我覺得超值。

Glow Worm Cave因為冬天,所以少藍光蟲,但風景都唔錯。

Bazaar buffet同香港無得比,種類少,唯一係生蠔勁新鮮。

男爵府

回覆樓主:

第三日我地去左觀鯨> Sea World

之前響Groupon 買左Dive Adventure 既觀鯨,鍾意佢較早出發,同埋係細船只坐8人。

一開始個guide話天氣同海面程況都好好,先帶我地去左2個點,但都無發現,正當我地諗自己係咪黑仔王之際,去到第三個地方時離遠見到2條鯨魚玩緊水,就即刻揸駕艇過去。

去到開始就不得了,2條鯨魚係超八掛,不停圍住我地隻艇仔游,有時圍圈,有時響水底經過,仲不時上水睇我地,玩足成個鐘先游走,連個guide都話佢係第一次。

大宅

女皇駕到 發表於 18-7-28 14:52
第三日我地去左觀鯨> Sea World

之前響Groupon 買左Dive Adventure 既觀鯨,鍾意佢較早出發,同埋係細船只 ...
咁近睇得到,你哋真係好好彩啊!

細船出到大海會唔會好搖?

Charis Seafood 係咪一點半開始餵塘鶴

大宅

回覆 女皇駕到 的帖子

請問 Gummies Farm 唔自駕, call uber 易去嗎 ? 另外亞仔只有 6 歲, 可以騎馬嗎 ?

男爵府

tinkerbell2004 發表於 18-7-28 15:52
咁近睇得到,你哋真係好好彩啊!

細船出到大海會唔會好搖?

我地果日唔搖呀,其實我覺得快艇出海係無大船咁易暈浪,而且個guide駕駛技術好好,見大浪佢會放慢少少揸,布吉出島dun過佢多多聲。

Charis Seafood大約一點半餵塘鵝,我去果日佢遲左10分鐘左右,但其實佢未餵時同塘鵝影相仲靚,佢一餵d人迫埋晒一齊,好難影得靚。

男爵府

Gar 發表於 18-7-28 18:39
回覆 女皇駕到 的帖子

請問 Gummies Farm 唔自駕, call uber 易去嗎 ? 另外亞仔只有 6 歲, 可以騎馬嗎 ? ...

因為我地自駕,所以唔肯定係咪call到uber入去,但條路唔難搵,我全程用google map導航就可以。

我睇過張coupon話6歲或以上可以騎,5歲或以下就騎小馬,可能條路會短dd。

男爵府

回覆樓主:

第四日去左Movie World>野餐>Australia Outback Spectacular

因為我地今次住得比較近Movie World果頭,所以10點幾先出發,去到11點幾都已經比較多人,但見識過香港迪迪尼同海馬公園,其實算係好少人,每個game排15分鐘以內就有,因為仔唔太好機動遊戲,所以主要睇show,睇左賽車show,lego 4d movie,玩左個射擊game,跳樓機,濕身過山車,同埋dd小朋友games,大約2點左右就返歸。賽車show建議睇11點果場,我因為入場遲左,所以睇之後果場曬到我就燶。

男爵府

回覆樓主:

之後見天氣唔錯,就快手整左少少野食響屋附近公園野餐加餵鴨仔,之後瞓一陣,到7點左右再出發去睇show。

Australia Outback Spectacular我覺得都ok,雖然中間有d唔明,但唔明時食下野就打發到時間,個表演其實精彩,至於食物方面主菜就好一般,但個甜品(批)係勁勁勁好食。

大宅

回覆 女皇駕到 的帖子

Thanks !

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

期待你繼續分享

子爵府

女皇駕到 發表於 18-7-28 13:55
第2日去左Gummies Farm Tour > Springbrook Glow Worm Cave > QT BAZAAR Buffet

Gummies Farm Tour係團購 ...

Gummies farm 由 Surfers Paradise 揸車去要一個鐘 ? 係平路定山路 ,啲路難唔難行 ? Thanks.

男爵府

wendyyy 發表於 18-7-29 13:40
Gummies farm 由 Surfers Paradise 揸車去要一個鐘 ? 係平路定山路 ,啲路難唔難行 ? Thanks.
...

我係由Hope Island即近Movie World果便去,但其實入山後都只係一條路,路面情況好好,一d都唔難行。

男爵府

女皇駕到 發表於 18-7-28 13:55

Gummies Farm Tour係團購 ...

請問Gummies Farm Tour係咪Groupon au團購?
Hope Island間屋好靚呀!幾錢一晚呢?邊度book呢?
thx

首頁
12345...10

尾頁

跳至